Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ELIbeta píše:
Ja jsem dosahla sve konecne vysky ve ctrnacti, prerostla jsem o centimetr i tatinka. Maminka je o patnact centimetru mensi nez tatka. Ja mam 187, nikdy me to netrapilo, blbe poznamky melo maximalne pribuzenstvo. Ja jsem hodne rada vysoka, nelibi se mi mali lide. Mozna by to chtelo jen zapracovat na sebevedomi, i kdyz chapu, ze nekdy to neni tak jednoduche. Ono je docela pravdepodobne, ze brzy rust prestane, ale prerust tatinka klidne muze a to nemusi byt porucha, ktera by se dala nejak resit. 180cm opravdu v CR neni zadna rarita.
Jé, kolegyně, já mám 186 cm
Máma má 168, táta 180. Také jsem ráda, že jsem vysoká, má to své výhody. Ale v pubertě jsem ráda nebyla, mám strašně dlouhé nohy, byla jsem vychrtlá, tak se mi smáli.
Je u ní projev nějaké předčasné puberty? Je třeba nějak více ochlupená po těle?
@Lucie Jelínková píše:
@bublinek ne, mentruaci ještě nemá.
i to bych asi probrala s doktory. Ne, ze by to beylo neobvykle pred 30 lety, ale dnes se ta hranice o hodne posunula dolu.
@Ester13
jo jo, vychrtla jsem byla taky a porad jsem celkem hubena, 65kg. Vadila mi jen ta hubenost, vyska ne. A treba menstruaci, kdyz tu to tema uz je, jsem dostala az tak dva roky po ukonceni rustu, v necelych sestnacti. Takze zakladatelky dcera uz klidne mohla prestat rust ![]()
Ahoj, já měřím 178cm a do této výšky jsem vyrostla také již ve 13letech. Od školky jsem byla nejvyšší ze třídy a to mi vydrželo až do nějaké sedmé, osmé třídy, kdy mě přerostl konečně kluk. Nevzpomínám na to úplně šťastně, protože všechny mé kamarádky byly o dvě hlavy menší a nemluvě, když jsem se zamilovala do nějakého kluka, který mě většinou nechtěl, protože jsem ho minimálně o hlavu převyšovala. Hlavně jsem v pubertě byla i oplácáná, no ale co se dalo dělat, smířit se s tím. Dnes mám manžel o ždibec menšího, ale máme se rádi a to je důležité.
@Lucie Jelínková píše:
@ka2ka 174 cm
Syn má v 11ti letech 170cm, takže bych to jako tragédii neviděla. I když chápu, že u kluků se to posuzuje jinak. Holky většinou přestanou růst asi 2 roky po začátku menstruace. Má už dcera nějaké ženské znaky, které by signalizovaly její brzký příchod (prsa, ochlupení)?
Vysoká může být po nějakých předcích, dědí se často různě ob generaci a na přeskáčku. Já bych spíš zapracovala na jejím sebevědomí, než ji honit po doktorech. Maximálně ji vemte na endokrino na odběr krve na růst. hormony, pokud vás to uklidní.
@Lucie Jelínková píše:
@pannda myslím že nikdo nejsme dokonalí a každý se může zmýlit. Ne, nikdo z našich rodin nikdy nebyl a není vysoký.
Njn jednou jo, ale dvakrát ![]()
Ber to tak, že vysocí lidé četněji dosahují vyššího vzdělání, tudíž se vám zvyšuje šance, že konečně někdo ve vaší rodině bude zvládat gramatiku
![]()
@pe-terka ano, prsa jí začala růst asi před rokem, má výtok a ochlupení taky.
@Lucie Jelínková píše:
Ahoj holky, mojí dceři je teprve 13 a je větší než já a pomalu dorůstá i tátu. Já ani táta nejsme nějak extra vysocí ( já 172, manžel 181 cm) hodně se kvůli tomu trápí..hlavně kvůli tomu že se jí za to děti smějí. Nevíte jak by se mohl růst alespoň trochu pozastavit? Nebo co jí mám alespoň říct? To že jsou ty děti hloupé a že každý je takový jaký je nepomáhá… Děkuji za každou odpověď.
Luci, tu hrubku už tu někdo okomentoval, jen pro doktory, jinak nebudu rýpat. Ptáš se mimo jiné, co ji máš říct, tak prvně doktor, ať jsi klidná a potom jí třeba řekni, že občas je to opravdu výhra, může hrát třeba basket, máme dvě děti a jsme všichni hobiti, můžeme se krtkovi na zahradě dívat do očí
co by dala naše dcera za dlouhé nohy a syn od malička tancuje,
výšku tvé dívčinky by bral všemi deseti. Nikdy nemá nikdo všechno, tož tak jí to třeba pověz…A vysokých kluků je u nás plno, tak ji potěš a bude dobře. ![]()
Já měřím 179cm, noha 39 (žádná tragédie), ale proč to píšu, noha se mi zastavila v 5.třídě (11 let) a přestala jsem růst v 6.třídě (12 let). A dovedete si představit skoro 180cm vysokou 6ťačku
Hrála jsem basket, byla jedna z největších, a pak ve 13-14 letech mě spousta holek předrostla, už jsem nevyrostla ani o centimetr. Jo a mám to dědičné, moje matka byla úplně to samé, vždy o hlavu větší než vrstevníci a ve finále to dotáhla jen na 173cm, také od 12-13 let ani ťuk.
Jak jsi to měla s růstem Ty? Podle mě Tvá dcera může mít skoro finální výšku ![]()
PS: prosím anonym, napsala jsem moc velmi osobních informací.
@Anonymní píše:
Já měřím 179cm, noha 39 (žádná tragédie), ale proč to píšu, noha se mi zastavila v 5.třídě (11 let) a přestala jsem růst v 6.třídě (12 let). A dovedete si představit skoro 180cm vysokou 6ťačkuHrála jsem basket, byla jedna z největších, a pak ve 13-14 letech mě spousta holek předrostla, už jsem nevyrostla ani o centimetr. Jo a mám to dědičné, moje matka byla úplně to samé, vždy o hlavu větší než vrstevníci a ve finále to dotáhla jen na 173cm, také od 12-13 let ani ťuk.
Jak jsi to měla s růstem Ty? Podle mě Tvá dcera může mít skoro finální výškuPS: prosím anonym, napsala jsem moc velmi osobních informací.
@Lucie Jelínková píše:
Doufám, že nick Lucie Jelínková není tvé pravé jméno.
@Gina108 píše:
Njn jednou jo, ale dvakrát
Ber to tak, že vysocí lidé četněji dosahují vyššího vzdělání, tudíž se vám zvyšuje šance, že konečně někdo ve vaší rodině bude zvládat gramatiku![]()
Zdravím,
vyhněte se prosím off topic a urážlivých komentářů.
Děkuji za dodržování pravidel ![]()
adminka Eliška
@Lucie Jelínková píše:
já teda nevím, ale nechodí menstruace a růst prsou a ochlupení spolu?
Naše starší je hlídána na endorinologii, měří 130cm a to nemá ani 6 let.