Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtela bych se zeptat, zda je vysoka hladina Hcg v prvnich tydnech tehotenstvi vzdy ukazatelem mimodelozniho tehotenstvi,nebo muze mit i jiny duvod ? Na UTZ tehu videt jeste nebylo.
Dekuji.
Ahoj
já měla podezření na mimoděložní u prvního - ale právě kvůli NÍZKÉ - ne vysoké hladině HCG.
Říká se že vyšší HCG je u dvojčátek, ale někdo ji má docela vysokou i když čeká jedno miminko..
Vysoké HCG jsem taky měla, při tripl testu 3 x tolik než je norma, těhotenství probíhalo normálně. Jen „ranní“ nevolnosti jsem měla ze začátku celodenní, později večerní, pak přešly. Tripl mi kvůli tomu vyhodnotili jako negativní, ale atypický. Hnali mě na odběr plodovky, ale to jsem odmítla. Narodil se mi zdravý chlapeček, ale při porodu jsem měla problém s neodlučováním placenty. O tom že bych měla mít dvojčátka nebylo na ultrazvuku ani stopa…
tulenice
Kolegyně v práci zdravotní sestra, nám vyprávěla, jak snažilky na odd. si dělaly testy a ji vyšly abnormálně vysoké HCG a hned ji druhá řekla, „tý jo to budou dvojčata“ a má 8 letý „páreček“.
Ahojky,
vysoké hcg je vzdy lepsi, nez nizke. U nizkeho je prave podezreni na mimodelozne nebo zamlkle. I kdyz vyjimka vzdy toto pravidlo potvrzuje, ja mela v listopadu mimodelozny a mela jsem hcg obrovske, ale jak rikam, bylo to nejake mimoradne silne embryo, zilo si ve vejcovodu a uz melo i srdicko. ![]()
bud jsi prostě v Hcg citlivejší a nebo je tam prostě vetší nadílka ![]()
Anonymni píše:
Vysoké HCG jsem taky měla, při tripl testu 3 x tolik než je norma, těhotenství probíhalo normálně. Jen „ranní“ nevolnosti jsem měla ze začátku celodenní, později večerní, pak přešly. Tripl mi kvůli tomu vyhodnotili jako negativní, ale atypický. Hnali mě na odběr plodovky, ale to jsem odmítla. Narodil se mi zdravý chlapeček, ale při porodu jsem měla problém s neodlučováním placenty. O tom že bych měla mít dvojčátka nebylo na ultrazvuku ani stopa…tulenice
Tak k tomuhle se připojuji. Měla jsem úplně stejný průběh, téměř celodenní nevolnosti(u předcházejících dvou těhu jen krátkodobé ranní).Kombinovaný screening v 1. trimestru negativní, ale zvýšené HCG, kvůli věku mi dr. navrhl plodovku, ale nakonec doporučil kontrolní uzv ve 20. týdnu. Vše v pořádku, A dál úplně stejný průběh-zdravý chlapeček 40+4, ale neodlučující se placenta.To jsou náhody ![]()
K tomu Hcg a nevolnostem - babské rady říkají, že čím víc je těhotné špatně, tím je větší nadějě, že se těhu udrží (aspoň já si tím dodávala síly u WC mísy
).Špatně prý je kvůli vysoké hladině Hcg (srovná se, až začne fungovat placenta)a to je těhotenský hormon - takhle to chápu laicky já-možná je to úplná pitomost ![]()
Toffi myslím že to tak bude, pitomost z toho dělají doktoři…
Mimochodem po porodu jsem se od mámy dozvěděla že placenta ji takto zlobila u každého ze 3 porodů, všechny těhotenství prý problila celé - jinak se to nazvat nedá, já nezvracela, mě bylo „jen“ špatně celý den a večer příšerná zima, tlak jsem měla nízký - gynekoložka mi řakla ať si dám kafe, první trimestr jsem přežívala na hroznovém víně, rajčatech a zakysané smetaně… mělo to takový zajímavý výsledek za celé těhu jsem přibrala 2 kg a kilo jsem před porodem zhubla. Čili já měla těhotenství jako odtučňovací kůru. ![]()
(Když byla moje máma těhotná, tak se tripl nedělal… nemohlo by to být dědičné? - staré babské rady říkají že dcera často rodí jako matka…)
Ahoj.. chci se zeptat.. předevčírem jsem měla ducha a dnes úplná dálnice.. ve stejnou dobu ráno.. a hrozně mě bolí prsa a tak celkově
minule se mi duch ukázal 34.den fakt duch malinkej a pomalinku sílil.. ale to se vyvýjelo jen plodové vejce.. ted 31.den silný duch a 33 dálnice.. určitě mám vyžší hcg a i oproti ostatním holkám co mi ukazovali testy tak jim sílila postupně pomalu.. co myslíte?
@Zuzaa chci se zeptat jaké jste měla hcg? A v jakým týdnu já jsem asi 5.. meskam 11.dni minuly čtvrtek jsem byla u doktora a nic neviděl dnes hcg 3000 ze čtvrtka je mi divny ze při hodnotě 3000 nic není vidět mám velké obavy
Ahojte holky prosím vas jsem tehotna podle krvi mám vysoké HCG ale na ultrazvuku nic nenašli tak ze me rekli ze jde o zamlke těhotenství ale jelikož mám vysoký GCG tak me dávají 14dny pak bych mnela jit znova na ultrazvuk a jak zase se nic neukáže půjdu má potrad..mohla by ste me někdo poradit co jsi otom myslíte jsem zoufalá nevim co jsi mám myslet když mám vysoké HCG setkal se stim někdo dekuji předem mockrát ![]()
@SSabinnna spis bych rekla mimodelozni, zamkle je nizke hcg a pomalu klesa. Zajdi na pohotovost, ze mas bolesti at te vysetri a uvidis co reknou
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.