Vyšší hodnota NT

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
22.1.15 20:03

vyšší hodnota NT

Ahoj holky je tu někdo kdo také řeší vyšší hodnotu NT? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10680
22.1.15 20:27

Kolik máte? My měli u druhý holčičky 2mm a je zdravá :) ale taky jsem z toho byla nervózní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16078
22.1.15 20:31

Měla jsem u prvního 2,7, ale celkově screening negativní, strach byl velký, ale na invazivní vyšetření jsem přesto nešla, riziko potratu bylo vyšší než riziko vývojové vady. Počkala jsem na triple a velký utz ve 20tt a bylo vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.1.15 20:59

My jsme měli 2,6…takže jsem taky dost nervní :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
22.1.15 21:04

@xalla a celkovej výsledek jakej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16078
22.1.15 21:07
@xalla píše:
My jsme měli 2,6…takže jsem taky dost nervní :/

V některých evropských zemích berou jako hraniční až číslo 3, v ČR se to hodně hlídá, tak většinou už 2,5, výjimečně už hodnotu 2 (což už je podle mnohých lékařů zbytečné nervování). Riziko vývojové vady prudce stoupá při hodnotě nad 3,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.1.15 21:10

Celkový výsledek screening negativní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.1.15 21:11

No mě řekli že hodnota je do 3mm a víc to nikdo neřešil..to až já když jsem si četla co to znamená :) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
22.1.15 21:15

@xalla hele když je to negativní, tak se v tom nešťourej, nebo se můžeš objednat jako samoplátce do nějakýho centra na podrobnej utz a uvidíš co ti řeknou tam, ale bude to dobrý, pro klid duše jdi na triple test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16078
22.1.15 21:16
@xalla píše:
No mě řekli že hodnota je do 3mm a víc to nikdo neřešil..to až já když jsem si četla co to znamená :) :zed:

Jestli byl screening celkově negativní, nosní kůstka přítomna, tak se nenervuj a neřeš to. Jestli máš pocit, že se tím užereš a nevydržíš to, a máte dost financí, zaplať si test Prenascan, který ti z tvé krve vyloučí tři nejčastější vývojové vady, mezi nimi Downův syndrom. Ale hodnota fakt není tak vysoká, aby byl důvod k panice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.1.15 21:26
@xalla píše:
Celkový výsledek screening negativní :nevim:

Tak co vyšiluješ? U kluka jsem měla 2,7, výsledek negativní, rizika asi 4× nižší, než je populační riziko - to jsou totiž ty podstatné výsledky. Ne vypíchnutí jedné hodnoty bez souvislosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
22.1.15 21:32

KLID! Náš mladej měl 3,4 a je v pořádku. Teda kromě toho, že momentálně odmítá spát a pořád něco huláká z pokoje… Ono problém vysokých hodnot bývá to, že se plod nějak natočí, a to může výsledek zkreslit. Další „tajemství“ je to, že v ČR je opravdu málo doktorů, kteří mají certifikát dělat tenhle screening. Takže u vás ta vyšší hodnota může být tím, že doktor, který to prováděl, neměl dostatečnou kvalifikaci na provádění tohoto vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
23.1.15 07:13

@Patule :)díky, utz mi dělala mudr co má certifikát. A ty si šla na plodovku nebo jen sledovali utz? Tak to máte veselo doma :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
23.1.15 07:16

Holky díky :hug: já vím, že ta hodnota není až tak hrozná ale člověku to prostě nedá a shání informace a je z toho nervní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
23.1.15 09:40

Před 14 dny jsem byla na screeningu v prvním trimestru na špičkovém pracovišti v Plzni. NT jsme měli 2 mm, dle lékařky naprosto v pořádku. Řeší to až nad 3 mm. Neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí