Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky tak. nejspokojenejsi jsme s partnerem a synem. kdyz na znamy navrhuji spolecnou dovolenou jezi se nam chlupy ![]()
@Teresa.p píše:
Taky tak. nejspokojenejsi jsme s partnerem a synem. kdyz na znamy navrhuji spolecnou dovolenou jezi se nam chlupy
Společná dovolená to je pro mě zhmotnění noční můry ![]()
Mám to úplně stejně
lidí moc nepotřebuju a jsem tak spokojená.
Stejne. Jezi se mi chlupy z jakychkoli aktivit ktere mi nekdo diktuje. Naposled se ted vysvihla tchyne - projevila opovrzeni, ze nejdeme demonstrovat, s zivym dvouletakem a druhym miminem v brise, pritom mam rizikove
prosim anonym nebo smazat
Ano a to je manžel většinu času pryč. Lidi mi spis lezou na nervy než co jiného
Mám to stejně. Vlastně až na tu kamarádku, tu nemám a napotřebuju ![]()
No prostě si spokojený introvert. Je to vpořádku.
Jestli k tomu potřebuješ nějaké hlubší ujištění, tak se ti bude líbit tahle knížka
Jasně, buď naprosto v klidu, seš úplně normální, je to dáno povahou, charakterem člověka, geny, případně zaměstnáním, kde je styk s lidmi na denním pořádku. Izolovaná úplně nejsi a nejdůležitější je, že vycházíš dobře s manželem a oba milujete svoji holčičku. Přeji, aby Ti taková pohoda vydržela co nejdéle. ![]()
Holky diky, kolem me se to porad druzi a ja travim 90% casu sama s dcerkou, tak jsem si rikala jestli nejsem trochu mimo, diky bohu je nas vic. Ted cekame druhe, tak bude zase vic zabavy
…
Od té doby, co oravuhi s lidmi, se v soukromí lidem vyhýbám. Ráda vidím kamarádku nebo s ní pokecal po telefonu. Ne No to ale tak intenzivní jako při rodičovské třeba.
Moje máma to tak měla. Takže já jako jedináček jsem byla pořád ve společnosti dospělých, kamarády jsem si většinou nemohla pozvat, natož nějaké společné akce více lidí. Jako dítě mě to štvalo a myslím, že to bylo dost nefér. To jen tak na okraj, bez rýpání. Že vám vyhovuje izolace ještě nemusí znamenat, že je v tom spokojené vaše dítě (třeba jo, určitě je to individuální).
@Bylinka36 píše:
Maminky je tu ještě někdo, kdo si vystačí sám? Já jsem úplně nejspokojenější jen s dcerkou anebo s rodinou, nepotřebuji zástupy kamarádek, plkání u kafe. Přes týden ráda podnikám s malou výlety, zajedeme do herničky, do knihovny, teď k vodě, o víkendu se pak přidá manžel, jednou za čas jedu k rodičům nebo se sejdu s kamarádkou a jsem naprosto spokojená. Má to tak taky někdo? Občas si připadám jak Marťan
…
taky to tak mám, ale chystám se s tím něco udělat. Mojí mamku opustil otec po 37 letech manželství a taky si celý život vystačili jen oni dva a děti. Teď je mamka úplně sama, nemá s kým jít na vandr, na wellness, je jako kůl v plotě, pokud tam nejsem já s rodinou (ale my tam také nemůžeme být několikrát do týdne), takže teprve až teď vidí, že jí to sice vyhovovalo, ale co teď s tou samotou ![]()
@Lu1234 dcerka ma teprve 3.5 roku, ale od zari jde do skolky, tak si klidne kamarady muze najit, to uz bude na ni, kamarady ji zakazovat nebudu, kdyz nam teda z domu neudelaji kulnicku na drivi ![]()
@Lu1234 tak pod toto se podepisuju..
Já sama nemámráda nějakíé kolektivní akce a třeba vysedávání na hřištích s dalšími maminkami a nebo sešlosti u nich doma u unás to opravdu neni nic pro mě, ale občas jsem prostě na to hřiště šla mezi maminky, občas jsme se někým domluvila, prootže přesně toto jsem měla jako dítě i já..
Ono sice je školka, ale i tak, je lepší, když má dítě možnost, i s jiným občas někde se sejít pohrát si..
Ja si taky vystacim sama, ale kvuli detem se prekonavam a na ruzne akce chodim a snazim se, aby kluci od mala byly co nejvice mezi detma, mezi lidma, mely kamarady a moznost volby. Na hromadne dovolene tedy fakt nejezdime, on by s nama na ty nase blaznive vypravy ani nikdo nejel. A ja bych si na dovolenou nenechala sahnout, to je svate uzemi. Ale prodlouzeny vikend u nekoho na chate, tridenni voda, celodenni tura, to vsechno je v pohode.