Vytočené doběla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
676
3.11.16 10:00

Vytočené doběla

Chci se poradit, co děláte když vás děti vytočí doběla. Ač jsou malé tak mají ještě drze řeči a neposlouchaji a zlobí. Co děláte pro uklidnění, když už mate pocit, ze snad vzteky musíte něco rozflakat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7932
3.11.16 10:07

Zpívám :lol: Jednu dobu jsem ve chvíli, kdy jsem viděla rudě, začala zpívat „Travička zelená“ a děti už věděly, že je zle :lol:

Ale obvykle začnu mluvit tichým hlasem. A celá rodina ví, že když začnu mluvit tiše a zcela klidně, tak je zle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10238
3.11.16 10:08

Já se na oplátku rozpálím doruda…

Ne, je to prostě někdy až k po…, ale pokud to jen trochu jde, chce to zachovat klidnou hlavu a nereagovat přehnaně. Pusť si čtyři dohody s Duškem na youtube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
3.11.16 10:11

Nikdy se mi nestalo, že by mě děti vytočily doběla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
3.11.16 10:13

Mám jedenáctiletou dceru. V současné době kaká na školu. Ne, že ji to nejde. Podstatná je zábava, jen a pouze zábava :zed:. Část učiva nechápe (budiž), část učiva úplně zapomněla a čumí na to jak zjara, že to vidí poprvé (to už mám lehké zatmění. Jedná se o věci z loňska a předloňska, ze kterých nosila jedničky a dvojky) a část učiva, které se může jen naučit nazpaměť, na to peče (to už jdu do vývrtky. Paměť má dobrou).

Přijde domů, flákne batohem, pustí si u sebe telku, zajde dolů k tchyni, vyleze nahoru, pustí telku, večer naháže věci do batohu a fertig. Už je bez kapesného, zakázala jsem ji televizi i počítač - tak si čte, no. Efekt nula. O víkendech chce výlety, aquapark, ZOO - taky sebráno. Obě babičky ji čistí žaludek, nic. Když ji donutím otevřít učebnici a začnu vysvětlovat, čumí do stěny, do stropu, otráveně hádá výsledky, jen aby to měla z krku. Prostě ji násilím do té její blbé palice nic nenarvu :zed:

A nejvíce mě rozpálí její hláška: „Co se rozčiluješ mami? Je to můj život, říkala jsi, že se učím pro sebe. Zkazím si svůj život, ne tvůj, tak o co ti jde?“ :zed: :zed:

Už ji nemám co zakázat, už ji nemám co vzít, leda prázdninový tábor příští rok, kam jezdí každoročně.

Už nemám sílu to omlouvat pubertou, já totiž žádnou pubertu neměla a tak mě tohle neskutečně točí. Na druhou stranu si říkám, že je ještě půl bídy, že ji to potkalo v 6. třídě, kdy ještě nejsou známky na vysvědčení podstatné pro střední školu. Horší by to bylo v 8. a 9. třídě. Jen se modlím, aby to někdy vůbec přešlo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
3.11.16 10:14

Jdu si zakouřit a dam si kavu venku na zahradce, a prijdu uklidnena natolik ze muzu zase vysvetlovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.11.16 10:21

Pustim si hudbu, kterou mám rada
A ted je moje aktuální noční činnost nez usnu učit se čtenim materiualu psychologie a filozofie, pedagogiky. Kde se mluví o formách výchovy, důsledky, hodnoty atd.
To můžu jedině doporučit, mě to tak zklidnilo, samou mě to usměrňuje nenechat se rozhodit. Jsem klidná, jak beránek :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.11.16 10:34

Hlasitě počítám do deseti a snažím se to rozdýchat, když to nejde prásknu dveřma a za nima si tak, aby to děti neslyšely zanadávám a klidně i sprostě :lol: :mrgreen: To vyventiluje to nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
3.11.16 10:39
@Anonymní píše:
Chci se poradit, co děláte když vás děti vytočí doběla. Ač jsou malé tak mají ještě drze řeči a neposlouchaji a zlobí. Co děláte pro uklidnění, když už mate pocit, ze snad vzteky musíte něco rozflakat :D

Na to jsou přece známé metody několik generací, třeba mu řekneš: „Okamžitě se uklidni“, „Odejdi do svého pokoje a vrať se až budeš normální“, případně jej dáš do postele se slovy „Otoč se hezky ke zdi a spi.“ tím vyřešíš dítě a úleva přijde sama.

Příspěvek upraven 03.11.16 v 10:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
3.11.16 10:40

@Apaji Soucítím s tebou, chápu, rozumím… :hug: Pro zakladatelku radu nemám. Já se zpravidla rozeřvu a křičím po nich tak dlouho, dokud mi nedojde dech a argumenty. Jelikož jsou zvyklí, berou to jako nutné zlo a zdá se, že je můj řev absolutně nevzrušuje. Ale jsou to teda puberťáci. Na nejmenšího nehulákám, protože jeho zlobení mi v porovnání s tím puberťáckým přijde jako prkotina, takže tam najdu sílu v klidu a trpělivě vysvětlovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15409
3.11.16 11:06
@Apaji píše:
Mám jedenáctiletou dceru. V současné době kaká na školu. Ne, že ji to nejde. Podstatná je zábava, jen a pouze zábava :zed:. Část učiva nechápe (budiž), část učiva úplně zapomněla a čumí na to jak zjara, že to vidí poprvé (to už mám lehké zatmění. Jedná se o věci z loňska a předloňska, ze kterých nosila jedničky a dvojky) a část učiva, které se může jen naučit nazpaměť, na to peče (to už jdu do vývrtky. Paměť má dobrou).

Přijde domů, flákne batohem, pustí si u sebe telku, zajde dolů k tchyni, vyleze nahoru, pustí telku, večer naháže věci do batohu a fertig. Už je bez kapesného, zakázala jsem ji televizi i počítač - tak si čte, no. Efekt nula. O víkendech chce výlety, aquapark, ZOO - taky sebráno. Obě babičky ji čistí žaludek, nic. Když ji donutím otevřít učebnici a začnu vysvětlovat, čumí do stěny, do stropu, otráveně hádá výsledky, jen aby to měla z krku. Prostě ji násilím do té její blbé palice nic nenarvu :zed:

A nejvíce mě rozpálí její hláška: „Co se rozčiluješ mami? Je to můj život, říkala jsi, že se učím pro sebe. Zkazím si svůj život, ne tvůj, tak o co ti jde?“ :zed: :zed:

Už ji nemám co zakázat, už ji nemám co vzít, leda prázdninový tábor příští rok, kam jezdí každoročně.

Už nemám sílu to omlouvat pubertou, já totiž žádnou pubertu neměla a tak mě tohle neskutečně točí. Na druhou stranu si říkám, že je ještě půl bídy, že ji to potkalo v 6. třídě, kdy ještě nejsou známky na vysvědčení podstatné pro střední školu. Horší by to bylo v 8. a 9. třídě. Jen se modlím, aby to někdy vůbec přešlo :?

Tohle když čtu, tak si říkám, že se budu muset odpoledne omluvit 13ti leté dceři. Taky mě u ní ledacos pěkně vytáčí - čučení do mobilu dlouho do noci, neuklízení, válení se po posteli, přidrzlé odmlouvání…Ale zaplaťpánbůh nekašle na školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
3.11.16 11:28
@ivašot. píše:
Tohle když čtu, tak si říkám, že se budu muset odpoledne omluvit 13ti leté dceři. Taky mě u ní ledacos pěkně vytáčí - čučení do mobilu dlouho do noci, neuklízení, válení se po posteli, přidrzlé odmlouvání…Ale zaplaťpánbůh nekašle na školu.

Ty ani mi nemluv. Nikdy nebyla premiant třídy, učila se na jedničky, dvojky. Občas i pětka přistála, když něco těžce nepochopila (nejhorší je pro ni geometrie), ale hned se to snažila opravit na dvojku, trojku. Prostě snaha něco dělat. Teď? Tupý, znuděný pohled :zed: Když někam jedeme, nebo jede na víkend k mojí mamce, tak se do dvou hodin začne nudit - nudí ji vlastně všechno. Venku je nuda, u babičky je nuda, bazén na zahradě je nuda (tedy byl v létě), víkend pod stanem je nuda…Kamarády nemá, protože je na jiné vlně než ostatní děcka (poslouchá historickou hudbu, čumí na seriály typu Vikings, AHS, vykládá si karty apod.).

Je pravda, že mi poprvé zašpinila v 8,5 letech, od té doby nic. Ale hlas se ji mění, samý beďar, chlupaté lýtka i rozkrok, prsa ji srostou a vlasy má umaštěné do 24 hodin od umytí tak, že by je mohla nechat okapat na pánev a smažit řízky :zed: Takže jo, vím, že
je to puberta a bohužel tak blbě, že ji všechno potkalo najednou, nevyvíjí se postupně. Hormonální sprcha. Ale všechno se tím omlouvat nedá. Aspoň, že se chová slušně, učitelům neodmlouvá, není sprostá, pomáhá slabším a menším dětem - ZATÍM. Protože je sama a nemá se jak chytnout party.

Modlím se ať to nějak přežiju a vrátí se mi moje normální dcera :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15409
3.11.16 11:35

@Apaji Fakt to není lehký, ani pro rodiče ani pro děti. Naše holka fakt doma nepřeloží stéblo křížem. Už mě ani nebaví jí dávat nějaké úkoly, to mi za ty ksichty a řeči nestojí :,(. Ale je fakt, že si alespoň můžu říct, že má sice jen jedinou povinnost - školu - ale té si zatím hledí. Nechci si to zakřiknout.
V minulých dnech tu proběhla debata o tom, jak někdo přistihl 13ti letého syna líbat se v posteli se stejně starou holkou. Tak se děsím, že až začnem řešit podobné záležitosti, tak půjde škola do háje :(.
Jinak holka je ve druháku na osmiletém gymplu, tak si říkám, že pokud neudělá kor kravinu, tak tam snad do maturity vydrží.
Poslední dobou často vzpomínám na babiččino oblíbené přísloví: malé děti - malé starosti, velké děti - velké starosti.
Musíme si držet palce a doufat, že z toho ve zdraví vyrostou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
3.11.16 11:40
@ivašot. píše:
@Apaji Fakt to není lehký, ani pro rodiče ani pro děti. Naše holka fakt doma nepřeloží stéblo křížem. Už mě ani nebaví jí dávat nějaké úkoly, to mi za ty ksichty a řeči nestojí :,(. Ale je fakt, že si alespoň můžu říct, že má sice jen jedinou povinnost - školu - ale té si zatím hledí. Nechci si to zakřiknout.
V minulých dnech tu proběhla debata o tom, jak někdo přistihl 13ti letého syna líbat se v posteli se stejně starou holkou. Tak se děsím, že až začnem řešit podobné záležitosti, tak půjde škola do háje :(.
Jinak holka je ve druháku na osmiletém gymplu, tak si říkám, že pokud neudělá kor kravinu, tak tam snad do maturity vydrží.
Poslední dobou často vzpomínám na babiččino oblíbené přísloví: malé děti - malé starosti, velké děti - velké starosti.
Musíme si držet palce a doufat, že z toho ve zdraví vyrostou :kytka:

A my, že to ve zdraví přežijeme :D :kytka:

Ale fakt si říkám, že horší by bylo, kdyby ji tohle potkalo v 8.,9. třídě, kde už o ty známky jde. Kamarádka učitelka říkala, že pro ně, jako pro kantory, jsou nejhorší děcka v 7. třídě. Tak ji to potkalo dříve, ale fakt je to zkouška pro mé nervy.

Zlaté zabejčené tvrdohlavé batole :lol: V tom měla tvá bábi pravdu: Malé děti-malé starosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
3.11.16 12:31

Holky neděste mě :mrgreen: já mám děti zatím malé, ale už teď mě dokážou vytočit. Překvapení je jen, který to bude. A ono bude hůř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí