Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky sem to měla a moc mi pomohly Laktobacily čípky po menstr, u mě nebyly kvasinky ale naopak po menstr všechno zmizelo a bylo třeba doplnit, stačila jedna dvě tabletky a byl klid (asi 4-5 měsíců, te´d už je nepotřebuju), ale taky používám už dlouho denně slipky anionové, ale ne Lady anion, ale ty dražší Love moon. Testovaly sme s kámoškama obojí, ale ty druhé i za tu cenu pomohly líp. Stačí ozkoušet jak která „zavání“ po noci s menstr a hned bylo znát, která byla víc antibakteriální. A jinak myslim když už je chuť na sex a spodek nefunguje jak má, tak lubrikant Dr. Muller s Tea Tree- zmírní to nepříjemné a zároveń léčí, to se mi líbí. nemám ráda chemii, myslim, že to jen zhoršuje.
mám s permanentním výtokem taky zkušenosti a to prakticky odjakživa. jak už tady taky někdo psal, začalo to už před mestruací. ani si nepamatuju, že jsem to někdy neměla. nic na tom nezměnila ani HA, kterou jsem pár let brala. během cyklu se výtok mění (hustý x řidký, víc x míň, pár dnů během cyklu není vůbec).
už při první návštěvě mi gynekolog řekl, že mám nějaký jiný epitel (druh buněk) na čípku a že jsou to zrovna takové buňky, které produkují hlen. prý se to dá nějakým zákrokem „vypálit“, ale osobní zkušenost s tím nemám. tak nějak jsem si na to zvykla a zákrok v této oblasti mě až tolik neláká, abych to vyzkoušela. jo a taky to máme asi i trochu dědičně, protože jsem se kdysi bavila s mamkou, že s tím má taky problémy.
muzu se zeptat jak casto namácet ty tampony do jogurtu a jak dlouho je nechat zavedene?dekuji
Anonymní píše:
Mě sama dr.poradila tampon do bílého jogurtu s biokulturou a zavést…nechat chvíli uvnitř a opakovat.
Pomáhá,ovšem nevím,jestli na všechny problémy…
mužu se zeptat jak casto namáčet tampony do jogurtu a jak dlouho je nechat zavedene dekuji
![]()
Máte pravdu, kvalitu mají obě anionky jistě nepřekonatelnou. Test ve sklenici ovšem je něco jiného než realita. Dokud nebudu přesvědčená o opaku, tak si myslím, že vložky s IR páskem mohou být nevhodné pro ženy se silnější menstruací, protože mohou cirkulaci krve ještě zrychlit. Navíc teplo nikdy není vhodné na zánět neb ho rovněž urychluje, takže bych je nepoužila ani při infekci, byť anionový pásek bude jistě proti bakteriím intenzivně bojovat a IR teplo je jinak velmi prospěšné (ale radši ho mám v infrasauně jako prevenci) ale tyto technologie jdou potom proti sobě. Ráda se ovšem nechám praktickými zkušenostmi dalších žen přesvědčit o opaku. Takže dámy přispívejte:-)
Je to sice príma nápad, ale dneska člověk neví, co do toho jogurtu nacpou, aby dlouho vydržel atd. měl by to určitě být jogurt v biokvalitě, ale stejně bych se trochu bála, aby se tam nezanesl další „kámoš“. Myslim že ty tablety Lactobacillus vagilact co jsem měla nebo nějaké jiné jsou přeci jen sterilní, vždy po ruce, dají se vozit všude sebou, je to akorát vhodná dávka toho, co tam žena chce opravdu mít, takže byť jsem pro přírodní léčbu, tak mi tohle přijde použitelnější než kupovat denně čerstvé biojogurty (což asi nakonec vyjde i docela draho).
Ahojky, vím že jste tu toho radily hodně, ale stejně bych se radši zeptala. Od vysazení HA (2 měsíce) mám neustálý bílý výtok. Nic nebolí, nepálí. Ale uprostřed cyklu se hodně zesílí (v době ovulace). Snažíme se s přítelem o miminko, tak si dokážete představit, jak to asi jde, když zrovna v době ovulace je to nejhorší. To se ráno i budím a mám dole „opravdu bílo“
stěry nic. Všechno v pořádku. A co je horší, že dost zapáchá. Chodím cvičit, a jak se začnu potit, je to ještě horší. Páchne to, teče to. Nevím, jak to mám zastavit. Intimky nemám moc ráda, přijde mi, že to ještě zhoršují a mám ty nejtenčí, aby to dole „dýchalo“ a nezapařovalo. Už jsem vážně celkem zoufalá ![]()
@Tůmička Zkoušela jsi Femigel, Gyntima čípky a vůbec tyhle volně prodejné prostředky?
@brisco Nene, ještě jsem nezkoušela vůbec nic. Jen glycerinové globule (super čípky). Po nich to na pár dní přejde, ale pak se to rozjede znovu.
Tu uz fakt pomoze asi len to odkyslenie organizmu, ak mate stale vytok a nikdy ste ho nemala, samozrejme ze vam to VADI!!! aj ked lekari vravia ze ak nezapacha, nepali je to ok, ale ok to nieje!!! mne robili testy na vsetko mozne nikde sa nic nenaslo, ale ja takto zit nechchem s pocitom ze mam mokro uprostred, proste musi byt nejaka pricina!!!neverim ze je to ok, a odbit sa nenecham, takze tam kde nezabrali kremy, tablety, x pripravkov ktore som brala, musi zabraz neco ine, mozno fakt odkyslenie organizmu, schudnutie…skusim uvidim! baby nevzdavajte to! ja sa s tym trapim pol roka, nikdy som taky problem nemala, ksavinky ziadne a ja furt biely husty vytok a vsetky kultivacie negativne!! ![]()
A inac, mne ziadne anionove vlozky nepomohli, je to blbost a draha blbost a to som skusala kadeco!
@miapia Jenže mě ještě ke všemu zapáchá
z toho jsem nejvíc nešťastná. Zkusím se optat v lékárně co mi poradí. Tenhle cyklus ještě vydržím a pokud příjde MS, tak to po ní budu řešit. Taky si myslím, že to v pořádku rozhodně není.
Tumicka- tak tam musi byt bakteria nejaka, kazda bakteria vydava svoj pach, skus zmenit gynekologicku, ja som menila sice 3 gynekolog. a ani jeden nepomohol, ale za pokus to stoji… mne nezapacha sice, ale je to take strasne kysle, mame to my zeny trapenie
@miapia Jo, to je ono. Nevěděla jsem jak to nazvat. Je to kyselé!
já jsem už měnila. A teď jsem u nejlepšího gynekologa v kraji. Takže jinam se mi jít nechce. Zkusím tu lékárnu. Já jsem lajdák. Spoustu nemocí jsem si svépomocí a volně prodejnými léky „vyléčila“ sama. Protože jsem měla pořád něco. A asi jsem na to doplatila. Teď mám čípky, které mi opravdu pomáhají, ale enchci to užívat pořád. Je to chemie.
No, já mám vykoušené odkyselení celého organismu. Jako bonus je hubnutí. Najdeš to na netu jako latentní acidózu.
V DM drogerii prodávají Bassen Tabletten - zásadotvorné tablety. Je jich asi 200 za 65 Kč. Berou se 2× denně po 5 (nebo tak nějak) mají to na sobě napsané. A taky vysadit cukr. To zatím zabralo všem, kdo zkusili. I na bakterie.