Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hapwom tak tak, i citron pomaha velmi rychle regulovat kysele prostredi. Coz pro mne take bylo zajimave.
Devcata pokud uzivam atb na anginu, co si mam koupit jako prevenci pred kvasinkami??nerada bych se i vanocich drbama mezi nozkama
Já myslím, že preventivní přípravek snad není. Hodně bych se myla, třeba dvakrát denně a nejedla bych nic, co kvasnice obsahuje, a odepřela bych si jogurty, sýry atd na pár dní
Globulus cum natrio tetraborico o tomto jsem premyslela, ze bych si koupila, kdyby nahodou
muze se to i preventivne?
Tak často mýt ani náhodou, to ještě zhoršíš. Dá se zavádět bílý jogurt přímo do pochvy - musí mít živé kultury a v lékarně je určitě mraky dostupných věcí, jen se zeptat. Taky jsem to po silných atb měla a nakonec mi gynekoložka něco napsala.
@Dana1980 Jo to znám a myslím jsem oboje měla. Hodně jsem na kvasinky trpěla při kojení.
Sice pozde, ale hlavne se nemyt prilis casto!
Nejlepe nepouzivat zadny pripravek na myti, ani pH. To mi radili v lekarne. Jinak 2× denne to je snad v ramci sprchy, ne? ![]()
Mne preventivne napsala Dr. k ATB rovnou Gynopevaryl (pisu pro priste), jen 3 globule pocinaje 6.dnem uzivani ATB. Kupodivu ucinne.
@KIKOLETEK dobry den a jak dlouho jste je brala nez vam to zmizelo? Ja uz jsem z toho nešťastná
Ahoj holky, mam podobny problem. Uz par tydnu me trapi zvlastne zapachajici vytok. Zapacha tak nejak sladce, nevim, jak to popsat. Kazdopadne je to hrozne neprijemne. Pracuji s lidmi a nekdy je to citit.
Nesvedi, nepali, neni nijak hrudkovity ani nic podobneho, jen je proste citit. Doktor mi delal kultivaci, ale nic nenasel, tak usoudil, ze jsou to kvasinky. Predepsal mi nejake kapsle, ale ty pomohly na par dni a vratilo se to. Kdyz mi je predepisoval, rekl, ze mam kvasinky a at pocitam s tim, ze se zase vrati. At si priste koupim nejaky dostupny lek primo v lekarne. Jeho pristup me teda vubec nepotesil a neprijde mi ok. Chci se toho zbavit. Na kvasinky jsem v minulosti brala spoustu pripravku: Idelyn, Boraxove globule, Jenamazol, Canesten, Gynimun i probiotika. Tehdy mi zabraly nejake vaginalni kapsle, ktere mi doktor predepsal, ale uz nevim, jak se jmenovaly. On mi ted ale nic predepisovat nechce, at si koupim neco v lekarne. Mate neco opravdu osvedceneho a mate nektera zkusenost s timto typem vytoku? Jeste dodam, ze mam sedave zamestnani a 12 hodinove smeny. Prosim o ponechání anonymu, citlive tema. Dekuji za rady.
Pokud to nesvědí, tak je to bakterie a ne kvasinka
Měla jsem teď několikrát, bohužel, z lékárny nezabralo nic
@Anonymní píše:
Pokud to nesvědí, tak je to bakterie a ne kvasinka
Měla jsem teď několikrát, bohužel, z lékárny nezabralo nic
Tak to vidim na zmenu lekare. ![]()