Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, holky… jsem ve 26.tt a na stydkých pzycích se mi objevila křečová žíla, co postupem času dál vylejzá a navíc docela bolí, zvlášť sedět moc nemůžu…k dr jdu až za 14 dní, říkal, že s tím stejně nic nejde dělat, takže to jen zkoukne…zajímalo by mě - nemáte s tím někdo zkušenosti, myslíte, že to znamená, že budu muset rodit císařem? díky…
Ahoj Rézko,
já na to brala Detralex, sice se ti po něm křečové žíly neztratí, ale mělo by se ti po něm alespoň ulevit
Kvůli varixům vulvy je možné navrhnout provedení CS, ale záleží na tom, v jakém stavu je máš, to takhle nikdo neposoudí
, zeptej se MUDr., co si o tom myslí
To, že je máš, neznamená hned CS
Já je mám od 3. těhotenství a v pohodě, rodila jsem normálně, jen mi při posledním porodu jedna KŽ praskla
Po porodu se to hodně zlepšilo ![]()
Přeju pohodové těhotenství.
kamoska to mela (vlastne furt ma) od prvniho tehotenstvi, kazde dalsi se ji to zhorsilo, az treti dite kvuli tomu rodila cisarem. Je to pitome, v tech mistech nejde dat zadna komprese, pilule jsou mezi nama naprd.
Uplne OT (omlouvam se zakladatelko) -
Fragolo, vidim dalsi metrik
, moc gratuluju k dalsimu tehotenstvi, a horim obdivem.
Ja ted resim vychov.problem s 15ti letym synem, a mam jeste rocniho, takze si rikam tu okridlenou vetu „male deti=male starosti“ a skoro me desi, ze me to ceka jeste jednou
Ale kdyz vidim Tvoje metriky, tak to jsem bez starosti ![]()
Mej se pekne.
Nakukovatelko, dík ![]()
Občas si říkám, že zatím je u nás klid. Předpokládám, že puberta našich dětí bude jedno velké tornádo
Doufám, že to všichni ve zdraví přežijeme, byť třeba někteří (já) na valiu
![]()
Pudloslava píše:
kamoska to mela (vlastne furt ma) od prvniho tehotenstvi, kazde dalsi se ji to zhorsilo, az treti dite kvuli tomu rodila cisarem. Je to pitome, v tech mistech nejde dat zadna komprese, pilule jsou mezi nama naprd.
Pudlo, prosím tě, nevím, jakou máš specializaci, ale: Může být, že by od KŽ na vulvě byly šílené bolesti při menstruaci? Od 2. porodu trpím a každou menstruaci mám první dva dny bolesti srovnatelné s porodními. Mění se ta žíla nějak v průběhu cyklu? Nebo je to blbost a je to od něčeho jiného?
Nějak jsem to s dr. nedoprobírala a jdu až za rok. Dostala jsem prášky, ale ještě je neberu.