Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Čau holky, potřebuji poradit od zkušených maminek děvčátek. Dneska před večerním koupáním jsem si všimla, že malá má na kalhotkách několik drobných žlutých flíčků, včera měla a vždy má spoďárky čisté, vždy to kontroluju
v diskuzích, jsem si přečetla něco o hrůzostrašném chování dětských gynekologů, tak trochu plašim, díky za každou radu.
Mohla si třeba jen učurnout..Neměla by mít pipinu a okolí zarudlý, nemělo by ji to svědit- ale to už by asi sama řekla. A normálně bych jí očuchala, výtoky většinou moc nevoní
JAkýžeto praktiky dětských gyn?
Nic jsem nečetla ![]()
No já to nečetla tady na miminu, ale na baby café, jako, že matky špatně dodržují hygienu, nemění každý den spoďárky apodobný kraviny.
Ale vzhledem k tomu, že to má dneska první den, tak asi plaším předčasně, co myslíš? Rozhodně nechci, aby se dostala, ani ne ve třech letech na gyndu. Já tam byla poprvé v osmi letech a dodnes, je mi z toho zle, a to je mi skoro čtyřicet.
Já bych ještě vydržela..mmch před pár dny jsem koukala jak tele dceři na kaťátka, když v nich seděla, vypadalo to jako ms, no polilo mě horko. Pak mi došlo, že se jen pocintala rajčetem a špatně se to vypralo
Tříletá ti toho spoustu řekne, teď asi ne, už spí, ale ráno ti určitě řekne, jestli jí něco svědí, pálí, tak bych to zatím nechala. Pro větší klid jí můžeš mýt jen vodou, někdy mýdlo moc dráždí.
Díky moc za uklidnění
Jsem strašnej plašan, to víš, stará matka jediného dítěte. ![]()
Třeba se jen špatně utřela, je to pár kapiček moči. Měla by ji bolestivou a zarudlou, to by pak byl výtok.
Já bych to taky viděla, že je to moč. A třeba trochu míň pije a teď v teplech se víc potí a moč je hned koncentrovanější a viditelnější. Ještě vyčkej. A kdyby jí něco bolelo, tak by si určitě řekla
Holky dcerka 5 let. Má nestovice. Vcera jsem si všimla par kapicek zluteho ,,vytoku,, na kalhotkach. Dcera si na nic nestezuje, nepalí ji pipina, nesvedí, nema ji zarudlou. Dneska rano taky mela na pyzamku par flicku. Vytok nesmrdí. Muze to byt k tem nestovicim ???
@Katka.Kate a je to výtok?není to z těch pupínků, nebo tam je nemá ?
@Katka.Kate píše:
@Tom-Jerry Má tam jen jeden pupínek.
tak to bude z toho, pupínky se mohou ještě namnožit. Omyj jí to heřmánkovým nebo šalvějovým odvarem, nic víc. To přejde, jak stroupky zaschnou.
@pe-terka Děkuju, jsem z toho špatná a po doktorech jsem ji tahat nechtěla, když nema zadne dalsi potize, Nesnaší doktory, Tak jsem ji nechtela zbytecne stresovat. Stači ze je uz chudinka doma 3 tydny zavrena..
Akorat v te pipince ten pupinek jen tak nezaschne… ze??
@Katka.Kate píše:
@pe-terka Děkuju, jsem z toho špatná a po doktorech jsem ji tahat nechtěla, když nema zadne dalsi potize, Nesnaší doktory, Tak jsem ji nechtela zbytecne stresovat. Stači ze je uz chudinka doma 3 tydny zavrena..Akorat v te pipince ten pupinek jen tak nezaschne… ze??
Tak ji ho tam maz sudokremem