Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojte maminky,prosím vás od kdy se může udělat vývar z vloček?? obsahuje lepek,ale i přesto ho každý doporučuje na zácpu..začali jsme s příkrmy a malého teda dost bolí bříško..tak nevím od kdy do toho mužu udělat mlíčko děkuji za odpovědi
Ahoj. Podle kojeni.net se doporučuje oves od 7.-8.měsíce. Dáváš do příkrmů olej? Paní doktorka mi říkala, ať dávám kávovou lžičku a že když dítě trpí zácpou, tak se doporučují i dvě. Ovšem Mája zatím kaká několikrát denně, takže dávám maximálně tu jednu.
Ahoj, taky mi dr. byl doporučen olivový olej, akorát mě říkala, ať dám tak 2-3 kapky, tak nevím ![]()
Od té doby, co jsme na příkrmech, tak se zácpou naštěstí problémy nemáme. Taky dávám probiotické kapky, které by taky měly pomoct.
Holky, a co na zácpu u mimča Activii a nebo švestkovou přesnídávku ( od Hipp- jiná nám nezabírá). Při zácpě bacha na rejži, mrkev a banány- staví. A taky hodně pít.
No zřejmě mě některá odsoudíte, ale já malé vařila vývar z vloček a míchala ho se sunarem někde od 5.měsíce. Došlo MM a malá nepřibývala, a tak jsem na radu maminky udělala tohle, no a pomohlo. Mě takhle máma krmila od 3.měsíce, taky přišla o MM brzy.
Lepek u ovsa neni potvrzeny, nekteri lepkari ho v pohode zvladnou ![]()
Danmaj já ovesnou kaší s UM mlíkem taky přikrmovala od 4 ho měsíce,miminko bylo spokojené,nemělo zácpu,krásně prospívalo a bylo. Já tě rozhodně neodsuzuji,ba naopak mám pocit,že se to všechno čím dál tím víc přehání,sama pediatrička mi ji navrhla už někdy ve 3 měsíci,určitě ne jen tak. Kaši jsem necedila,ale mixovala a ředila tím UM. Maminka ti určitě poradila dobře ![]()
DanMaj, zkoušela jsem to na malou taky, ale u nás nezabrala. Nicméně máti jí mě i ségře cpala snad hned po šestinedělí, poradila jí to tehdy sestra u doktorky. A obě jsme holky zdravý:-)
Já to malemu davam a jsou mu 3 mesice malej je naprosto spokojenej a krasne mi pribiva na vaze ,,,mate pravdu dneska je vsechno moc přehnané pomalu se nic nesmí a dřív nás rodiče cpaly uplne vším a já osobně sem zdravá jako řípa ![]()
Holky a kolik se toho dává, když chci aby prcek přibral na váze. Zatím jen kojím, ale doktorka chce bay přibral, že váha se jí nezdá a já moc nechci UM. Kolik se toho dává, normálně dávka třeba 120ml? Děkuji za odpovědi.
@banbule píše:
Holky a kolik se toho dává, když chci aby prcek přibral na váze. Zatím jen kojím, ale doktorka chce bay přibral, že váha se jí nezdá a já moc nechci UM. Kolik se toho dává, normálně dávka třeba 120ml? Děkuji za odpovědi.
Ty kojíš? Jak je staré mimi a kolik váží/přibírá týdně? Vývar z ovesných vloček je dobrý na zácpu, ale ne na přibírání!
Aha aha, tak to nic:). Jj kojím za měsíc (3,5m-4,5m) přibral něco kolem 320g a jí se to zdálo málo, tak jsme museli do nemocnice, tam nám dali Nutrilon, ale ten nechci, takze ted hledám něco, z čeho přibere.
Myslím, že až tak málo nepřibral. Kolik přibíral předtím a po kolika hodinách kojíš? Zkusila bych ho prostě krmit častěji. Jestli v noci dlouho spí, tak ho zkusit nakojit i v noci. Prostě zvýšit příjem tvého mléka.
Můj přibíral do 4. měsíce skoro kilo za měsíc, po čtvrtém měsíci za tři týdny 400 g a doktorka mi neřekla ani popel.