Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky zajímalo by mě, co vaši 3 letí už umí? Bydlím u tchýně a dělá z mé dcery „de…la“ protože neumí „r“, taky když jí, tak jí sem tam něco upadne. Jinak krásně mluví, opakuje, umí barvy, zpívá, říkanky jí jdou pěkně a občas i nějaké to písmenko. Čísla pozná, umí do 5 počítat, umí se vysmrkat, utřít zadeček, ale v noci se ještě počůrává. Co vy?
Ahoj
Já mám dceru 3 roky a umí počítat do 20ti. Napíše všechny ty čísla na kalkulačce a některý umí sama napsat. Musíme jí dávat čůrat v noci, jinak by se taky počůrala. R jí zatim taky nejde, od pondělí začíná chodit k logopedovi. JInak umí básničky, nějaký písničky, ale to ji naučili ve školce. Umí barvy. Je ffakt, že malý to hodně pálí. Minule za mnou přišla a povídala, že slunce je hvězda ve versmíru. Nevim, kde to slyšela. Každopádně tchýni ignoruj. Tvoje dcera je moc šikovná a tchýně hloupá, že něco takovýho říká.
Ta moje za mnou přišla a řekla mi, že děti nenosí čáp, ale že vyleze mamince z pipiny. Doslova. Nevím, kde k tomu přišla
Tchýně.. No to je kapitola sama o sobě, chtěla jsem o ní napsat deníček, ale všimla jsem si že na toto téma je jaksi předeníčkováno
Si postěžuj tady
Já mám teda fajn tchýni, nemůžu si stěžovat, ale mám pochopení pro ty, co tolik štěstí nemají
Já bych řekla, dle tvého příspěvku, že tchýně nemá na vnučku dost trpělivosti? Ha, to malá není tak konkrétní, ví že bráškové přišli z bříška ![]()
@mischelinmisa NO moje tchýně malou moc nebere. Není její, příjde mi, že jsme jí na obtíž. Je to blbý, kort když o mě všude hanebně mluví, chodí po mě omívat nádobí a když odejdu ven, jde i do pokoje a kouká kde co mám a za co by mě mohla pérovat. Nejhorší je, že má dny, kdy je to ok a pak ty druhý dny..
No, ale pomalu se to rýsuje k odletu do bezpečí, příštím rokem by jsme se mohli odstěhovat.. Doufám.. Je to zlá ženská a její manžel taky.
@kissi Tak to je hnus. Zamykala bych, to by asi koukala
. Jinak s dcerou to mi je loíto, když už ji nebere jako vnučku, aspoň jako dceru tvého manžela. Tohle já nepochopim noo. A děti ve třech letech jsou taaak roztomilý
Zkusi jí taky někdy jít do ložnice a mít kecy
I když pochybuju, že by to pomohlo.
Zamkla jsem a šla jsem ven. Když jsem přišla, stála už nastartovaná u dveří a jak si to představuju, jnic mi tady nepatří a tohle si dovolovat nebudu. Pak přišel i tchán a řekl mi, že ještě jednou a pakuju se.
@mischelinmisa Většinou mi řekne, že on není doma, že to si musim vyřídit sama
Syn ve 3 letech teprve začínal mluvit, plenu na noc měl do 3 let a 3 měsíců. R neumí ani ted v 5 letech a co?
@kissi píše:
Ta moje za mnou přišla a řekla mi, že děti nenosí čáp, ale že vyleze mamince z pipiny. Doslova. Nevím, kde k tomu přišlaTchýně..
Zrovna tohle ví můj tříleťák taky, odkud přijdou děti na svět (naštěstí, málem byl chudák svědkem neplánovaného domácího porodu).
Ale ať je to jak chce, tchýně by měla respektovat tvojí verzi.
@kissi píše:
Zamkla jsem a šla jsem ven. Když jsem přišla, stála už nastartovaná u dveří a jak si to představuju, jnic mi tady nepatří a tohle si dovolovat nebudu. Pak přišel i tchán a řekl mi, že ještě jednou a pakuju se.
To je teda hnusný
. Jak to řešíš? Nebojí se manžel, že jim jednou s úsměvem řekneš tak jo, jdu se balit? To by asi koukal.
Já bych r neřešila- tuším že ve středu byla v sama doma logopedka a říkala, že r mají umět děti kolem 5-6 roku, jsou jiné věci, které musí tříleták zvládnout. Naše malá ve 3 mluví pěkně, ale je vyjímka, některým dětem ve školce ani při sebelepší vůli nerozumím a to mají třeba i 5 let.
Ahojky holky..já mám doma skoro 3 a půl letého prcka-chlapečka..chodit začal brzy, baštil taky brzy, ale mluvit se mu prostě nechce..a když jsem se ptala dr.,tak mi řekla, že nemám srovnávat, že každé dítě je jiné. Malý do školky začne teprve chodit..prostě není to ukecané dítě, co znám od kamošek..ale zase je typ, který řekne pak to slovo hned a hezky
a na tchýni se vyprdni..jiná rada není
je to hold matka tvého muže a s tím se těžko operuje
vím z vlastní zkušenosti ![]()
@kissi Tak to bych začala u manžela. Jsou to jeho rodiče, tak by s nima měl promluvit, že takhle teda ne.