Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zjišťovala si i školky po Praze 3! Volala do nejbližší a ptala se zda potřebuje malá trvalé bydliště a na jakém základě jí vezmou. Na to mi přišla oznámit, že tady nikdy nebudu mít trvalý bydliště
@Novoňka My taky ještě do školky nechodíme nad tímhle je i vysvětlení proč.
TO teda nechápu, kritizovat že neumí ve 3 letech R?
to bych řekla že neumí 90 procent 3 letých ![]()
@slavuska1 píše:
TO teda nechápu, kritizovat že neumí ve 3 letech R?![]()
to bych řekla že neumí 90 procent 3 letých
Já třeba ráčkuju
![]()
@mischelinmisa píše:
Já třeba ráčkuju![]()
já zas trošku jakoby šišlám
![]()
Ahoj tak náš 3 mrňous R pořádně taky neumí, a někdy mi příjde že si občas ty slova i zjednodušuje např. vajíčko - jajíčko. Ale jinak je moc šikovnej, plíny nemáme od 2 let ani na noc. Mluví od dvou let plynule, celé věty, počítá do deseti, česky i anglicky, písniček a říkanek umí mraky, začala sem ho dávat na angličtinu, kde si hrajou a zpívaj, ale učitelka na ně mluví anglicky, je sranda, když za mnou příjde a řekne, že chce Apfel, to pak na něj koukám jak puk. Taky mu pouštím anglicky mluvené pohádky…
každej skřítek je jinej, třeba v 9 měsících ještě neseděl, ale v 11m se postavil a šel, oni se to naučí a to dřév nebo později.
@janinka606 Apfel je to německy
Apple je to in english ich sprechte deutsch and speak english
![]()
Ahoj, tak náš 3-letej R řekne jen v některých slovech, od 2 let bez plen i v noci, pozná základní barvy, pozná některá čísla, počítat umí tak do 5, básničky ho nebaví, tak opakovat nebude.
@kissi píše:
Zamkla jsem a šla jsem ven. Když jsem přišla, stála už nastartovaná u dveří a jak si to představuju, jnic mi tady nepatří a tohle si dovolovat nebudu. Pak přišel i tchán a řekl mi, že ještě jednou a pakuju se.
Tak to je fakt síla. Švagrová to měla u tchýně podobný, slovo soukromí jí nic neříkalo, jednoho dne sbalila holku a šla bydlet ke svým rodičům. Když nemáš zastání ani u manžela, je to na prd.
@kissi no vidíš on přišel s anglickou verzi, já se učila vždycky jen němčinu, tak v tom mám zmatek… ![]()
Tak R taky syn neumí, počítá 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10. Pozná písmenko, na které začíná jeho jméno. Nedávno začal skládat puzzle z 6 - 12 ks. Odmítá kreslit, drží blbě tužku, když už, tak chce malovat vodovkami a vydrží u tho max. 5 minut. Vybarvovat omalovánky též odmítá. Odmítá stavět ze stavebnice, raději bude bourat.
Rád zpívá, říká říkanky ze školky, ale rozhodně ne na požádání.
Zná velké množství řemeslnického či zahradnického nářadí a přesně ví, co se na co používá. Dětské nářadí ho zajímá jen minimálně..
Plínku přes den nemá od dvou let, na noc ji stále má, poslední dobou už víceméně jen jako pojistku, ne vždy se zadaří…
Taky máme tříletou dcerku.Co se týče R, tak to umí, ale jinak řeč vázne, ale má k tomu předpoklady díky epilepsii. Chodíme k logopedovi a dělá pokroky. Rozezná všecky značky aut, hezky tancuje, začíná pěkně kreslit, už je bez plenky i na noc, umí se najíst a utírá si po čůrání pipinku. Každé dítě je originál ![]()
Kissi mne prijde, ze tvoje dcera je uplne v pohodoe, jestli jediny duvod tchyne je, ze se v noci pocurava.? ![]()
Dcera viz metrik..mluvi fakt hezky, vcetne R a K..to ji slo brzo i dvojjazycne. Je to takove sidlo, vsude leze, beha, skace..ale vydrzi i kreslit, skladat mozaiku atd..Plinu na noc ma. Na kole jezdi s koleckama, to ji nejak nelaka bez kolecek.. Pocitat umi celkem dobre tak do 15. Pismenka ji nic nerikaji, barvy zna hodne dobre, pisnicky, basnicky atd. taky. Je to takove akcni ditko..
Syn..nyni 6..ve 3 letech ho nezajimalo nic, krome bagru, traktoru, aut, barvy si myslim umel, mluvil taky dvojjazycne, ale podstatne mene, nez dcera. V noci mel plinu, jemnou motoriku jsme museli trochu trenovat..ale zase jezdil na kole od 3 let bez kolecek a byl schopny vsechno sestavit..duplo a pozdeji lego ted sklada uplne sam…taky mi neprislo, ze byl pozadu, mozna mel oblasti mene vyrovnane, nez dcera
Mne prijde, ze u te starsi generace to bylo jinak. Vsechno bylo nejak driv, hlavne teda pliny. Ted bydlim v Holandsku a tady jsou na to az zase moc v pohode..
Vetsina 3letych r poradne neumi, maji dost casu. Tady jsou deti, ktere ve 3 letech skoro nemluvi..
Tak muj 6lety syn taky jeste neni schopny jist tak, aby mu nic nepadalo, hlavne teda bojuje s priborem. Tchyne bych si nevsimala, nebo bych ji vzala jednou s sebou na detskou prohlidku u dr., ten by ji rekl, ze dcera je v poradku.