Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Normální vývoj. Internetová masáž ohledně vlny autismu způsobuje podobné hysterie. Buď v klidu. Je dobře že pozoruje a vydávat zvuky. Těžko nti bude v osmi měsících předčítat Vergilia v originále. ![]()
Buď v pohodě, máš normálního osmiměsíčního chlapečka, takhle se náš v tom věku taky choval. Teď mu bude rok a leze, sedí, staví se, obchází nábytek a na jméno slyší jen když se mu zovna chce, jinak se potutelně usmívá a dělá že neslyší
Zrovna teď o víkendu mi shodou okolností moje švagrová psycholožka říkala, že autistické děti nesnáší vyhazování do vzduchu a podobné „kravinky“
Takže si v klidu užívej miminka a adventního času ![]()
Malej je hotovej z vypínačů taky. Už mu je 1.5 roku a přijde mi to normální. Už ví, že může vypnout a zapnout světlo.
@Lusybb Nevidím tam nic divného. Jsou miminka, která by se na maminku koukala neustále a jsou miminka, které víc zajímá objevování světa a maminka je „okoukaná“, protože ji vidí pořád. Takový byl můj první syn, ne že by neuměl navázat oční kontakt, ale pořád se někam plazil, v náručí nevydržel moc dlouho, koukal všude možně, hříčky jako paci paci a jak jsi veliký ho nikdy nebraly. V 8 měsících taky žádné artikulované slovo neříkal, až v 9 začal s mama a nějak trochu víc se rozmluvil až kolem dvou let. Teď je mu pět, je normální, velmi chytrý a šikovný, bezchybně mluví od tří let.
Všem moc moc děkuji za odpovědi. Moc jste mě uklidnili. Prcek si prošel novorozeneckou sepsí a asi proto jsem tak opatrná. ![]()
Normální osmiměsíční dítě