Vývojové vady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
13.5.03 18:21

Vývojové vady

Ahoj všem! Já už jedno dítě mam a nyní se pokoušíme o druhé (zatim druhý měsíc).Ale je to trochu složitější.Naší holčičce jsou tři roky a narodila se nám s rozštěpem rtu a patra.Mám proto strach,aby se to neopakovalo,doktoři nás uklidňují,že riziko je minimální,ale člověku to nedá.Preventivně užívám kyselinu listovou,tak uvidíme.Nemá někdo stejný nebo podobný problém? JInak mi držte palce s daším miminkem.Ať vám všechno vyjde.Čauky! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7
14.5.03 18:15

Vývojové vady

Ahoj Molly,můj chlapeček se také narodil s rozštěpem rtíku,naštěstí jen malinkým a patro bylo vpořádku,přesto mě to pořádně vyděsilo,protože mám velmi těžce postiženého bratra. Zkusili jsme si své,ve třetím měsíci nás nepřijali na operaci,cpali jsme se železem,pak operace,bolest… Byla jsem v těhotenství na genetice v 18-tém týdnu,ale vada nebyla vidět ani na velmi kvalitním ultrazvuku. Snažila jsem se zjistit jak vada vznikla,ale možných příčin je více a nenabyla jsem dojmu,že bych to mohla ovlivnit v příštím těhotenství,přesto věřím,že to v mém případě mohla způsobit jediná tabletka proti alergii,ze které jsem se osypala. Byla jsem již těhotná a nevěděla o tom. Pokud je však důvodem špatná funkce placenty,kyselina listová to asi příliš neovlivní. Já zvracela do pátého měsíce… Napiš prosím také podrobnosti o Vás,co Vám řekli o příčině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.5.03 16:06

Vývojové vady

Ahoj! Také mi neřekli co to způsobylo.Vůbec jsem nezvracela a těhotenství naprosto bezproblémové.Kyselinu listovou mi předepsala přímo moje gynekoložka.Jinak na prevenci se toho moc dělat nedá.V životě jsem nekouřila,nevypila jsem půl roku před otěhotněním ani skleničku vína,prostě náhoda.Riziko výskytu vvv je asi 5%.V pěti měsících jí spravili ret,před půl rokem vzali krční mandle a teď nám už podruhé odložili operaci patra.Malá je,ale v pohodě.Mluví lépe než některé zdravé děti,jí uplně normálně.Prostě normální život,až na těch 14 dní nervů,které trávíme v nemocnici,když jde na operaci.Naštěstí jich neni mnoho.Přeji kopu zdravých dětí!Molly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí