Vyvolání porodu přirozeně, už týden přenáším

8
12.7.04 09:47

Vyvolání porodu

Ahojte všichni! Nevíte někdo, jak přirozeně vyvolat porod? Už týden přenáším a pořád nic!!! Dělám všechno možné, vytírám podlahu, dokonce jezdím na kole a mimčo nechce ven :cry: Ani tatínek nám nepomohl (za jak dlouho po sexu by mohl začít porod?) Co mám ještě vyzkoušet? Nechci, aby mi porod vyvolávali uměle. Poraďte, prosím!!!Lidka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
225
12.7.04 10:05

Lidko,
možná ti špatně vypočítali termín a mimi prostě ještě nespěchá. Pokud nezabral ani „tatínek“, tak si myslím, že mimi má ještě čas. Zkoušela bych léčbu tatínkem a pokud možno hodně tělesné aktivity (s rozumem).
Jiinak držím palečky, ať si to mimi už rozmyslí.
Kočulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
12.7.04 15:52

Ahoj Lidko :)

Měla jsem ten samý problém, ale ať jsem zkoušela, co jsem chtěla, nic mojí holčičku nepostrčilo a nakonec jsem měla vyvolávaný porod (naštěstí rychlý a bezproblémový!).
Poradila bych ti ještě hopsat na balónu - pár hodin denně a fest!
A s tou tělesnou aktivitou a prací v domácnosti to nepřeháněj (ono je to asi stejně nanic a mimčo si samo zvolí, kdy vyleze): spíš se šetři, při porodu a dlooouho po něm budeš potřebovat moc síly!!!

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
12.7.04 16:10

Neboj, nebudeme přece těhotné napořád, ona se ta miminka jednou rozhodnou sama až dozrají. Svého syna jsem přenášela 18 dnů a nic nám nepomohlo (masáž hráze, masáž bradavek, fyzická zátěž, milování), porod mi vyvolali jenom napíchnutím plodovky a pak už to šlo samo. Řekla bych, že svoji roli v tom počátku porodu sehrál i nemocniční klistýr, ten prý může vyvolat porod také, ale to asi málokterá z nás doma zkusí..... . Byla jsem vděčná za to, že to bylo jenom to napíchnutí plodovky, mojí kamarádce v té samé porodnici půl roku přede mnou vyvolávali na 4× porod lékama a dost si protrpěla, nakonec musela na císaře. Její holčička je v pořádku a nemyslím si, že by ses měla čehokoli bát. Navíc týden přenášet miminko, ještě nic neznamená, opravdu to může být jenom tím, že máš prostě špatně spočítaný termín. Já počítám a jsem vděčná přírodě za každý další den, kdy si moje děťátko hoví v bříšku, protože doktor mi řekl, že do 15. července jistě porodím (jsem na začátku 37tt). Pořád si říkám, že maličkou přece příroda nemůže pustit ven, když jí posílám tolik ovoce od mých rodičů… . Naštěstí se zatím necítím na to, že bych měla rodit, ale co já o tom vlastně vím, jaké to je, když mi první porod vyvolávali..?

• Citovat
  • Upravit
2793
12.7.04 16:43

Ahoj Lidko!

Ještě mě kromě toho,co radily holky,napadlo..Co takhle zkusit nějaké bylinky?
Bylinkám moc nerozumím,ale na netu určitě něco najdeš.Já vím jen o maliníku.

Já sama přenášela,12.den mi porod začali vyvolávat,tableta hned zabrala a po 9 hodinách byla na světě naše holčička.Porod byl celkem v pohodě,čekala jsem to mnohem horší.Jedinou nevýhodou indukce bylo to,že kontrakce nastaly hned od začátku po 3 minutách.Ale těch prvních 6 hodin to byla pohoda,to jsem si víc „užila“ kdysi při měsíčkách.
 Ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.7.04 23:43

Mě u syna pomohla dolouhá koupel v horké vodě večer a ráno jsem jela. A u dcery třešně!!! Odpoledne jsem je snědla, pak jsem večer chodila na velkou a o půlnoci mi začali bolesti.

Hodně štěstí a rychlý porod.

Nikol

• Citovat
  • Upravit
8
13.7.04 10:11

Díky holky, snad se vše povede, jak má. Prozatím jsem zkoušela horkou koupel, tělesnou zátěž no a samozřejmě to milování :) , ale nic. Asi na to musím přestat myslet a příjde to samo. Zítra mám kontrolu na gyndě, tak mi držte pěsti, ať se dozvím příznivé zprávy! Zatím ahoj!Lidka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.7.04 18:14

Ahoj (moje zkusenost)
me nic nepomahalo, prenasela jsem 10 dni a sama jsem citila ze by uz to miminko melo byt venku a porad nic:-( Doktor rikal ze to vypada ze mimi bude docela velky a ze jsem drobna, tak ze by bylo lepsi kdyby to bylo pokud mozno co nejdriv. Zkusila jsem snad vsechny zarucene babske recepty… Odtekla nejaka ta zatka a vak blan a nic… NO tak mi to vyvolali a za 8 hodin byla holcicka 3,7kg na svete, lezla se snurou kolem krku ale nastesti byla uplne v pohode. Porad kvuli tomu neklesala proto se to nechtelo samo rozjet. Nechci nejak strasit, ale nekdy je to vyvolani taky k necemu dobry…
Jeste bych poradila, existuje jakejsi superhmat, kterej udela tvuj lekar, ze to tam nejak rukou prostouchne, normalne te pusti domu s tim ze by to tohle mohlo nastartovat. Dovedela jsem se o tom ale az v ten den kdy mito vyvolali.
Tak hodne stesti, zdrave miminko a at to jde pokud mozno co nejprirozeneji.
Zuza + Amalka (13dni)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.7.04 17:06

Ahoj holky,zitra mam jit na vyvolani porodu,sice do terminu zbyva jeste tyden,ale doktor odjizdi na dovolenou a rikal,ze muzeme tomu pomoct.Ted si rikam,jestli je dobre,ze jsem na to pristoupila nebo jsem mela radeji cekat az to prijde samo,co myslite??

A jeste jedna otazka,pro ty,ktere maji zkusenosti s vyvolanim,muzete mi popsat,jak to probiha?To mi daji dolu nejakou tabletu,ktera ma rozjet kontrakce a pomoct otevrit se?
Muzu se pak normalne pohybovat?Budou me i cevkovat?
Moc vas prosim o odpoved.
Diky Hanca

• Citovat
  • Upravit
1652
18.7.04 18:38

Hančo,
prosím neboj se!! vím, že každá zvládáme porod jinak..máme jiný práh bolesti, připravenosti..apod. to jen na okraj.. vlastní zkušenost…porod mi vyvolávali a znamenalo to, že mi ráno zavedli tabletku (už nevím jak se jmenuje) a ta pomůže nachystat porodní cesty a porod se rozjíždí…mě pomalinku takže jsem po dalších cca dvou hodinách mírných pravidelných kontrakcí dostala další..ta už byla ta ona..začala jsem se otevírat, praskli mi vodu a kontrakce nabývaly na intenzitě a zkracovaly se intervaly (podle mě krom tablet normální průběh porodu akorát tyhle kontrakce neprožíváš doma s hodinkama v ruce a přemýšlením jestli je to už ono ;-)))) jinak jsem měla volné pole působnosti, já byla s manželem ve sprše a můžu říct, že super…vadilo mi jen že jsem musela ze sprchy vylézt a monitorovat pravidelně holky..ale alespon jsem veděla, že jsou v pohodě…že jsem dostala ještě oxytocin, že jsem sotva lapala po dechu protože jsem i přes trénink špatně dýchala u pár kontrakcí, že mi docházely síly, že mě nastřihli.....to je všechno nic..;-)))
přeju ti aby se ti porod ještě rozběhl, a i když ne tak věř, že každá příprava jak milováním, zátěží, bylinkama je pořád příprava a při porodu ti pomůže ani nevíš jak..a jestli se něco zvrtne a musíš rodit císařem..tohle ty už neovlivníš…jo taky je dobrá koupel z hřebíčku a myslím skořice? (voní to jak svařák…) mnout si při ní teď už si nepamatuju jestli po 2 min bradavky…mno je toho spousta
takže hlavu vzhůru a ať už máte toho broučka co nejdřív u sebe!

zdeník a dvě cácorky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
18.7.04 20:46

Ahoj Hančo :)

Je několik způsobů vyvolání porodu, záleží na porodnici.
Někde dělají Hamiltonův hmat, někde ti dají tabletku prostaglandinu (obsahuje tu samou látku, jako mužské sperma), někde injekci bůhvíčeho… Někdy to kombinují.)
Mě trval vyvolávaný porod od podání tabletky do narození dcery cca 6 hodin, byl to šrumec, ale bez komplikací.
Jedně holčině to zase vyvolávali tři dny :cry:

Mě pan primář zavedl tabletku do pochvy (nic moc, dávají to docela hluboko, s tím, že možná nezabere, každopádně že se rozpouští 20 minut.
Dali mě na monitor a mě hned nastoupoily kontrakce a rozeběhlo se to…

Průběh porodu asi moc neovlivníš, ale strašně moc udělá psychika, tvůj přístup.
Podívej se na to optimisticky - s největší pravděpodobností už zítra uvidíš SVOJE DĚŤÁTKO :D
Tak si vychutnej poslední noc 2v1, zkus se uvolnit, vyspat, nebát se a TĚŠIT!
Zítra je tvůj velký den, budu na tebe moc myslet a prožívat to v duchu s tebou!

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
18.7.04 22:46

Hančo,
já nevím, proč ti tvůj doktor řekl, že máš jít na vyvolání porodu, jestli k tomu je nějaký důvod, ale jestli to je jen dovolená, tak bych to asi nechala přírodě, přecijenom miminko dobře ví, kdy má vykouknout na svět a pokud k tomu není opravdu vážný důvod, tak bych být tebou tam nešla. Já jsem rodila prvního syna přesně na termín a druhého dva dny po termínu, ale u každé je to samozřejmě jinak.

Ať se rozhodneš jakkoli, přeju ti krátký a snadný porod a hlavně nádherné a zdravé miminko.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.2.05 16:01

vyvolání

Ahoj,
v sobotu ráno nastupuji na indukci k Apolináři. Budu 41+6 tt. Prosím může mi někdo napsat zkušenosti s vyvolávaným porodem? Mám z toho docela strach, aby to netrvalo moc dlouho a tak.
Díky moc

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.2.05 16:08

Ahoj,
nečetla jsem úplně všechny příspěvky, tak nevím, zda toto již někdo neradil. Když jsme s „kolegyní“ přenášely a byly jsme v nemocnici, tak jsme zkoušely všechny „zaručené“ věci, jak dříve porodit /skákání ze schodů…/. Sám doktor nám řekl, že to je všechno nanic, ať zkusíme kroužit nad bříškem sprchou s co možná nejteplejší vodou. Toto prý opravdu zabírá. My jsme to nakonec nestačili vyzkoušet, tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
24
2.7.09 18:17

Já teď čekám už na druhý porod a musím říct, že ten první, jsem se snažila uspíšit už o měsíc dřív, jak se mi to nechtělo nosit v těch horkách- mělo to být v srpnu, a nakonec se Martík stejně narodil jen 4dny před termínem a to jsem pila maliník, dělala horké koupele, chodila jsemna procházky, vytírala podlahu a stejně nic. Oni se prostě vyklubou, až jim to bude vyhovovat :lol: ale teď už taky přemýšlím, jak mimi vypudit, ikdyž si myslím, že nic nezabírá :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí