Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky všem! Nevíte někdo náhodou, jestli může plodová voda odtékat postupně malinko pár dnů? U prvního dítka mi odtekla prakticky najednou, teď čekám druhé mimi, termín je dneska a už pár dnů ze mě něco vytéká. Tak nevím, může to být jen nějaký výtok, nebo mám každou chvilku čekat porod? ![]()
Asi taky záleží, jak ta tekutina vypadá, ale myslím, že pokud si nejsi jistá, je nejlepší jet do porodnice. Jde o to, že kdyby to plodovka byla a odtékala ti pár dnů, mohla by se k mimi dostat infekce.
Gabča
Ahojky!
Ja si myslim, ze to plodovka bude. Me taky zacala odtekat po malickych trosickach a nebyla jsem si jista, jestli nahodou neucuravam
. Takze byt Tebou, tak mazu do porodnice. Jak psala Gabinka, muze se k mimi dostat infekce, pokud Ti vcas nedaji antibiotika a samozrejme by uz v tom pripade melo mimi jit ven. Takze radeji to nepodcenuj.
Preju fajn porod a zdravy mimco.
Pa Lucka a Niky (4 mesice) ![]()
http://nikolasek.wz.cz
Ahoj!
Mně odtekla voda 5dní před porodem. Ale porod nic, tak jsem šla druhý den k doktorovi a ten mi řekl, že je voda přední a zadní a to že byla ta přední. Poslal mě domů , ta zadní mi praskla až za 5 dní a pak už jsem opravdu rodila.
Holky, jak vypadá ta plodová voda ?
Omlouvám se za naturální popis, ale dnes jsem na kalhotkách objevila malý kousek normálního výtoku a kolem kolem dokola čistě mokrý flek.
Po zaschnutí to dělá dojem, že to na kahotkách ztvrdlo ?
Může to být ta přední voda?
Kačka
ahojky,
mě tohleto dělalo taky tak cca od 36 tt - v 38 tt to skončilo a plodovka to nebyla - v 38 tt to skončilo z důvodu že mi museli vyvolat porod z důvodu preeklampsie - no a při tom vyvolávání mi ji rupli a vytýkalo toho docela dost - myslím tak půl až tři čtvrtě litru…
ps. mě to dělalo hodně třeba po sprchování - tak hodinu až dvě po sprchování…
Markéta a Michal 3 měsíce
jo a přeju krátký porod a zdravé mimi.o)
Jestli se ti nechce s tim hned do porodnice, tak me Dr. radil si koupit test v lekarne a udelat si ho. Mel by to byt takovy papirek (neco jako gravitest). Ale sama jsem ho nepotrebovala, protoze driv se ozvaly kontrakce a vodu mi pichali az na sale.
KOlik ten test stojí?
Je fakt, že se mi dvakrát nechce mávat kalhotkama v porodnici a tvrdit, že tam cosi bylo ![]()
Kačka
To fakt netusim…jen mi to pred porodem v kurzu poradil doktor… Zkus vyhnat manzela nebo pritele do lekarny…
Holky pozor na to, mě upozornili v porodnici na to, že pokud máš jenom pocit, že ti praskla plodová voda… ihned do porodnice (min. do 24h) i při malé prasklince může dojít k infikování té vody a tím i plodu. Jinak mě začala odtékat po troškách a až v porodnici mi to doteklo (a to proudem !!!) Prý se nemá nikdo stydět s tím jet do porodnice, je lepší plašit dopředu, než přijet pozdě ![]()
hodně štěstí a hlavně klid
beruna
Ahoj, a nemuze to byt hlenova zatka? Ja ji teda nezazila, ale ta muze odchazet par dni predem.
Čau holky,
s hlenovou zátkou mám zase ýábavnou historku já:
Asi den před TP jsem usoudila, že mi „odešla“ hlenová zátka. Hlásila jsem to manželovi, ten pak v práci a celé rodině (a pak, že chlapi nejsou klepny)..........a všichni jsme napjatě čekali, co bude...............a nic.
Rodila jsem až za 14 dní na vyvolání. Stejná „helnová zátka“ - přesně odpovídala popisům v knížkách - mi odešla ještě dvakrát, ale do porodu bylo pořád daleko. ........... Do dnes nevím, co to bylo (já bych byla pořád schopná tvrdit, že ta zátka), ale při porodu už jsem nic jako hlen nezaregistrovala..................
Plodovou vodu mi praskli sami, bylo jí docela dost, pak ještě jak se malá narodila, vyplavila se za ní další část (nevím, kde se toho ve mě tolik vzalo - i doktoři byli překvapení).
Jinak s tím výtokem nebo vodou - co se zeptat gynekologa - třeba po telefonu ?
Pokud si dobře pamatuju, taky jsem měla už těch 14 dní pocit, že něco jako plodovka ze mě vytékalo.....
Možná (hooodně jsem pila) už při té velikosti dělohy unikalo i trošku moči, co¨ž se prý stává. A před porodem všechno tak nějak zvláční - ty porodní cesty měknou a připravují se, takže i zvýšená vlhkost by byla na místě...............
Veronika
No tak mě zátka začala postupně odcházet měsíc před TP (= den porodu). Na několikrát po částech, sem tam něco. Jednou po styku jsem byla na wc a cosi se s talo a já měla dojem, že by to mohla být voda, měla jsem i kontrakce. I když jsem si téměř byla jistá, že to voda není, radši jsme jeli. Fakt je lepší zbytečně plašit než riskovat komplikace. Doporučuju nosit aspoň slipovku.
Gabča a Barča, 33týdnů
Já jsem měla taky pocit, že mi už pár dnů odchází plodová voda. Tak jsem se sebrala a jela do porodnice, nechtěla jsem riskovat nějakou infekci. Naštěstí to byl jen poplach, ale za to mám jistotu, že já i mimčo jsme v pohodě. A v porodnici mě pochválili. Jistota je jistota ![]()
Ahoj,mám pocit že ze mě taky něco velmi slabě vytéká,jenže mám zánět a myslím že možná i trošku ucvrkávám
,tak fakt nevim,zítra jdu na kontrolu,poznal by to i doktor na gyndě,nebo s tim musim do porodnice?