Jak probíhá vyvolání porodu? Kamarádka mě straší, že to bolí!

14.11.11 11:32

Vyvolání porodu

Ahojky, bohužel to vypadá že budu muset jít na vyvolání…jestli do zítřejší kontroly neporodím tak se budem domlouvat na nástupu.Chtěla jsem se vás zeptat jestli je to opravdu o tolik horší?? kamarádka mě straší že to strašně bolí,mnohem víc než normálně :-/ a ještě by mě zajímalo jak to probíhá to vyvolání?? Děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
14.11.11 11:39

ahoj o vyvolání toho tady bylo napsáno hrozně moc, tak si zkus vyhledat nějaké diskuze

každopádně někdo měl porod po vyvolání děsnej, a někdo ho měl super

většinou tě vyšetří, natočí monitor, možná ti udělají oxytocinový zátěžový test, nebo prasknou vodu, teda alespon u nás to tak probíhá

já měla oba dva porody vyvolávané, u prvního mi praskly vodu a napíchly kapačku s oxytocinem, to jsem porodila v šílených kontrakcích za 3,5 hodiny a u druhého porodu stačilo jen prasknout vodu a kontrakce se rozjely sam, malej byl po 2,5 hodinách na světě

držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.11 11:41

zkusím se po nějakých diskuzích podívta..
děkuji ti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.11.11 11:44

Jak říká Zuzka, diskuze už tady jsou. Jinak jsem rodila vyvolávaně od první kontrakce byl malej za hodinu a půl na světě, celkem tři hodiny od podání tablety na otevření porodních cest. Neměnila bych, dalo se to v pohodě zvládnout. Jinak se nejdříve dělá zátěžový test, tzv. preindukce - do žíly ti budou kapat oxytocin a přitom na monitoru budou kontrolovat, jak na to děloha a mimčo reaguje. Pak se zavádí tablety na otevření porodních cest, mě třeba stačila jedna a rodila jsem, ale závádí se jich klidně několik. Podle nálezu se pak píchá voda a rodí se. Je to hodně individuální, každý to má trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
14.11.11 11:44

Vůbec se ničeho neboj. Každý porod je jiný a každá maminka ho prožívá jinak, a může být v termínu i vyvolaný. Nebudu ti lhát každý porod bolí :wink: , ale nikdy není psáno, že tvůj bude méně bolestivý, nebo hodně. Je pravda, že po vyvolávačce ti nastoupí rychle kontrakce, není tam většinou pozvolný průběh. Pokud ti můžu radit buď v klidu a nestresuj se, vím mě se to říká, ale pokud budeš smířena s tím, že jdeš rodit, bude tvůj porod o to snažší, než kdyby jsi se stresovala, že jdeš na vyvolávačku. :wink: Přeji ti rychlí a phodový porod a zdravé mimi :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.11.11 11:45

Proč bohužel? Ber to tak, že aspoň víš, kdy porodíš :wink:
Já měla vyvolaný porod a nestěžuju si. A že to víc bolí? Máš srovnání? Kamarádka má srovnání? Tohle bych asi neřešila. Podle mně bolí každý porod. Někoho víc, někoho míň a nejde to zhodnotit objektivně. Každá máme práh bolesti někde jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
14.11.11 11:58

Záleží, jak moc je tělo k porodu už připravené. Já nebyla vůbec a bylo to dost :poblion: . Zlatý přirozený porod. Kamarádka byla nejspíš těsně před přirozeným porodem, takže vyvolání to jen popostrčilo a chválila si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
14.11.11 12:02

Mám pocit, že mě to nejspíš taky nemine, tak budu zakladatelce držet palečky, ať je to OK :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.11.11 12:02

Moje tělo taky nebylo připravené, ale nedělali mi oxytocinový test. Pouze tablety. První v deset večer, celou noc byl klid. Druhá v osm ráno a hned začaly kontrakce po deseti minutách. Celé dopoledne se daly vydržet, normálně jsem fungovala. Po poledni už to bylo „zajímavější“, v půl třetí na sál otevřená na šest prstů. Píchly vodu a v pět jsem porodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.11.11 12:21

Já jsem taky měla vyvolávaný porod. Ráno v 7 hodin jsem měla nástup v nemocnici. V 7.30 h mi zavedla MUDr. tabletu, do hodiny mi praskla voda a odpoledne v 16.31 h jsem porodila. Na to, že mi ráno při nástupní prohlídce doktorka řekla, že vůbec nejsem připravená na porod, tak jsem porodila docela „rychle“. Bohužel nemůžu říct, jestli je vyvolávaný porod bolestivější než normální porod, protože jsem rodila poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.11.11 12:30

Taky jsem nebyla připravená a přesto to bylo naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
14.11.11 12:32

Ja mela tu horsi verzi, popisovat to nebudu, rodila jsem 24h, ale oxytocinovy test mi nedelali.. ale to vsechno zapomenes, vzdyt je to treba jen jeden blbej den, tim se netrap… ;) pak budes mit miminko..

• Citovat
  • Upravit
5579
14.11.11 12:32

To má každý jinak, za sebe říkám, že to bolelo pekelně. Poslední byla vyvolávaná (částečně, obešlo se to bez tablet), dostala jsem oxytocin kapačku a už během ní začínala lízt bolestí po zdech. Naštěstí mi v 1 odpol. dali kapačku, ve 2 dokapala, ve 4 už byla malá na světě :mrgreen: proti prvním dvoum porodům to bolelo strašně, pochopila jsem co to je, omdlívat bolestí :-? Ale abych tě neděsila, kolegyně prvorodička co byla na vyvolání současně se mnou, dostala oxytocin i tablety a byla skoro do konce celkem v pohodě, žádná velká bolest, prostě standartní porod :wink: Takže fakt individuální záležitost :-)
Jinak přeju ať se to ještě rozjede samo :wink: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
14.11.11 12:34

Na vyvolání jsem nastoupila v pondělí ráno a porodila v úterý kolem 19 h :roll: byl to pro mě horor fakt že jo, byla bych radši kdyby to přišlo samo a přirozene :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
14.11.11 12:36
gabi.design píše:
Taky jsem nebyla připravená a přesto to bylo naprosto v pohodě.

Nechceš mi tohle psát denně? Mě by to uklidňovalo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí