Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, tak nás čeká porod vyvoláním..nějakou tabletou..
jsem prvorodička a přenáším 7dní..
máte nějaká zkušenost? mám nervy a bojím se… ![]()
Ano tableta, já nastoupila na vyvolání dle nejpřesnějšího termínu až 42+3 - podle nich 41+6, dali čtvrtku tablety a pak píchli vodu a bylo to rychlé. Jsi po termínu, průběh může být podobný. Tělo je snad připravené a stačí to jen popostrčit. Hororové příběhy o vyvolávání nečti, ono ty hezké příběhy se tu moc nepíšou, hrůz tu najdeš spoustu. Ale to ti vůbec nepomůže, akorát se budeš nervovat. Držím palce.
Drzim palce ja mela porod vyvolavany 2 kousky rablety a za 12 hod byl malej venku voda mi praskla sama bylo jimalo. Na 3 cm jsem se jim zasekla tak do me napustili oxytocin a to ti reknu to je hruza to vyvolavani je hrozne v tom ze prijdou bolesti rychle po sobe a nezvyknes za to je to rychlejsi pokud se nezaseknes jako ja no me pomohl epidural absolutne krasna hodka bez bolesti kde jsem se ze 4 cm otevrela hned na 8.5 behem hodiny a pak uz jen tlaceni
Taky jsem mela prvni porod vyvolavany, prvni tebletu mi dali nekdy kolem pul 9, v 11 zacly silne bolesti (nekdy mezi tim klistyr a prasknuti vody (zadnou jsem uz nemela), ve 12 epidural a v 15 byl malej na svete. Flakala jsem tlaceni, tak se to protahlo. Ale vsechno nastesti bez komplikaci, jen ty bolesti a tlaceni me prekvapilo
Ahoj. Já byla na vyvolání 2×. U první jsem dostala tabletu večer jen nějakou slabší na zkoušku, v noci kontrakce, Mudr si myslel, že do rána porodím, ale zaspala jsem to
No, takže ráno jsem dostala další a od podání byla malá na světě i se šitím za 2hodinky. U druhé mi porod vyvolat nějak moc nešel
Od ráda mě ládovali, ale malá furt nic, kontrakce žádné. Nakonec se doktorka naštvala, praskla mi vodu dala kapačku, já dostala kontrakce hned po 3min a taky do dvou hodin nebylo co řešit-malá na světě, já sešitá. No, ono se říká, že při vyvolávaném porodu přijdou bolesti z čista jasna a ženská se nemůže na ně nijak připravit, ale zase já to vidím jako takovou rychlovku(u mne to tak bylo)- zase by mne nebavilo chodit půl dne po chodbě, hekat a kroutit se u zdi a čekat jestli třeba už to bude k tomu
Neboj, zvládneš to. Držím palce-
@habet píše:
Taky jsem mela prvni porod vyvolavany, prvni tebletu mi dali nekdy kolem pul 9, v 11 zacly silne bolesti (nekdy mezi tim klistyr a prasknuti vody (zadnou jsem uz nemela), ve 12 epidural a v 15 byl malej na svete. Flakala jsem tlaceni, tak se to protahlo. Ale vsechno nastesti bez komplikaci, jen ty bolesti a tlaceni me prekvapilo
Měla jsem porod naprosto stejný! ![]()
Edit: Akorát mě dali tabletu po 9 ráno a malý se narodil 15:48 hod. ![]()
Drzim ti palce at nedopadnes jak ja.Na mne tablety nepusobily a skoncila sem na akutnim cisari. Malem nas zabili, tim jejich slavnym vyvolavanim.
¨První tableta v půl 8, kontrakce hned po minutě, v půl jedný druhá, silnější kontrakce po minutě, porod v 17.36… No co víc napsat.
@Veronickav Ahoj, mi vyvolávali u obou dětí z důvodu přenášení a myslím, že většina maminek by mi mé porody záviděla.. ![]()
U prvního porodu se malá narodila až třetí den vyvolávání, u druhého porodu ještě ten den..
Přeji hodně štěstí a porod bez komplikací.. ![]()
Jinak musím souhlasit, že kontrakce přišly nečekaně a hned jedna za druhou. Mě jí (tabletu) teda zavedli ráno, necítila jsem nic, v jednu prdli vodu a pak se to rozjelo. Bez epidurálu bych to nedala, chvíli jsem už zmatkovala. Narodila se přesně ve čtyři odpoledne. Po šesté jsem s ní už byla na pokoji, naprosto v euforii a v pohodě.
Já byla ze zdr. důvodů vyvolávat v 39+1 a porod trval 17hodin - 2 tablety, oxitocin, nalbufin, epidural…bolelo to jako kráááva, ale řeknu ti MĚLA JSEM NÁDHERNEJ POROD A HROZNĚ RÁDA NA NĚJ VZPOMÍNÁM ![]()
všechno je to v hlavě kočko…když se nebudeš bát, půjde to o to líp ![]()
A rada: nečti hororové scénáře a deníčky, je to k ničemu, každej porod je jinej a hlavně nic ti ty hrůzy nepřidaj, jen strach (zbytečně)
Tak u nas v sedm tableta, od 9 bolesti, v 11 praskli vodu a ve 12 jsem uz tlacila. A to jsem byla totalne nepripravena.