Vyvolání porodu a strach

54
11.8.14 19:08

vyvolání porodu a strach

Ahojky holky, tak nás čeká porod vyvoláním..nějakou tabletou.. :nevim:jsem prvorodička a přenáším 7dní.. :( máte nějaká zkušenost? mám nervy a bojím se… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
11.8.14 19:14

Ano tableta, já nastoupila na vyvolání dle nejpřesnějšího termínu až 42+3 - podle nich 41+6, dali čtvrtku tablety a pak píchli vodu a bylo to rychlé. Jsi po termínu, průběh může být podobný. Tělo je snad připravené a stačí to jen popostrčit. Hororové příběhy o vyvolávání nečti, ono ty hezké příběhy se tu moc nepíšou, hrůz tu najdeš spoustu. Ale to ti vůbec nepomůže, akorát se budeš nervovat. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
11.8.14 19:22

Drzim palce ja mela porod vyvolavany 2 kousky rablety a za 12 hod byl malej venku voda mi praskla sama bylo jimalo. Na 3 cm jsem se jim zasekla tak do me napustili oxytocin a to ti reknu to je hruza to vyvolavani je hrozne v tom ze prijdou bolesti rychle po sobe a nezvyknes za to je to rychlejsi pokud se nezaseknes jako ja no me pomohl epidural absolutne krasna hodka bez bolesti kde jsem se ze 4 cm otevrela hned na 8.5 behem hodiny a pak uz jen tlaceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
11.8.14 19:31

Taky jsem mela prvni porod vyvolavany, prvni tebletu mi dali nekdy kolem pul 9, v 11 zacly silne bolesti (nekdy mezi tim klistyr a prasknuti vody (zadnou jsem uz nemela), ve 12 epidural a v 15 byl malej na svete. Flakala jsem tlaceni, tak se to protahlo. Ale vsechno nastesti bez komplikaci, jen ty bolesti a tlaceni me prekvapilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
11.8.14 19:35

Ahoj. Já byla na vyvolání 2×. U první jsem dostala tabletu večer jen nějakou slabší na zkoušku, v noci kontrakce, Mudr si myslel, že do rána porodím, ale zaspala jsem to :oops: No, takže ráno jsem dostala další a od podání byla malá na světě i se šitím za 2hodinky. U druhé mi porod vyvolat nějak moc nešel :nevim: Od ráda mě ládovali, ale malá furt nic, kontrakce žádné. Nakonec se doktorka naštvala, praskla mi vodu dala kapačku, já dostala kontrakce hned po 3min a taky do dvou hodin nebylo co řešit-malá na světě, já sešitá. No, ono se říká, že při vyvolávaném porodu přijdou bolesti z čista jasna a ženská se nemůže na ně nijak připravit, ale zase já to vidím jako takovou rychlovku(u mne to tak bylo)- zase by mne nebavilo chodit půl dne po chodbě, hekat a kroutit se u zdi a čekat jestli třeba už to bude k tomu :nevim: Neboj, zvládneš to. Držím palce-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
11.8.14 19:41
@habet píše:
Taky jsem mela prvni porod vyvolavany, prvni tebletu mi dali nekdy kolem pul 9, v 11 zacly silne bolesti (nekdy mezi tim klistyr a prasknuti vody (zadnou jsem uz nemela), ve 12 epidural a v 15 byl malej na svete. Flakala jsem tlaceni, tak se to protahlo. Ale vsechno nastesti bez komplikaci, jen ty bolesti a tlaceni me prekvapilo

Měla jsem porod naprosto stejný! :mrgreen:

Edit: Akorát mě dali tabletu po 9 ráno a malý se narodil 15:48 hod. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
11.8.14 19:43

Drzim ti palce at nedopadnes jak ja.Na mne tablety nepusobily a skoncila sem na akutnim cisari. Malem nas zabili, tim jejich slavnym vyvolavanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
11.8.14 19:44

¨První tableta v půl 8, kontrakce hned po minutě, v půl jedný druhá, silnější kontrakce po minutě, porod v 17.36… No co víc napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
11.8.14 19:45

@Veronickav Ahoj, mi vyvolávali u obou dětí z důvodu přenášení a myslím, že většina maminek by mi mé porody záviděla.. :-)
U prvního porodu se malá narodila až třetí den vyvolávání, u druhého porodu ještě ten den..
Přeji hodně štěstí a porod bez komplikací.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.8.14 19:46

Jinak musím souhlasit, že kontrakce přišly nečekaně a hned jedna za druhou. Mě jí (tabletu) teda zavedli ráno, necítila jsem nic, v jednu prdli vodu a pak se to rozjelo. Bez epidurálu bych to nedala, chvíli jsem už zmatkovala. Narodila se přesně ve čtyři odpoledne. Po šesté jsem s ní už byla na pokoji, naprosto v euforii a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.8.14 19:50

Není se čeho bát:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
11.8.14 20:04

Já byla ze zdr. důvodů vyvolávat v 39+1 a porod trval 17hodin - 2 tablety, oxitocin, nalbufin, epidural…bolelo to jako kráááva, ale řeknu ti MĚLA JSEM NÁDHERNEJ POROD A HROZNĚ RÁDA NA NĚJ VZPOMÍNÁM :srdce:

všechno je to v hlavě kočko…když se nebudeš bát, půjde to o to líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
11.8.14 20:05

A rada: nečti hororové scénáře a deníčky, je to k ničemu, každej porod je jinej a hlavně nic ti ty hrůzy nepřidaj, jen strach (zbytečně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.8.14 20:06

Take jsem mela vyvolany a bylo to rychly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.8.14 20:08

Tak u nas v sedm tableta, od 9 bolesti, v 11 praskli vodu a ve 12 jsem uz tlacila. A to jsem byla totalne nepripravena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí