Vyvolání porodu a strach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
11.8.14 19:50

Není se čeho bát:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
11.8.14 20:04

Já byla ze zdr. důvodů vyvolávat v 39+1 a porod trval 17hodin - 2 tablety, oxitocin, nalbufin, epidural…bolelo to jako kráááva, ale řeknu ti MĚLA JSEM NÁDHERNEJ POROD A HROZNĚ RÁDA NA NĚJ VZPOMÍNÁM :srdce:

všechno je to v hlavě kočko…když se nebudeš bát, půjde to o to líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
11.8.14 20:05

A rada: nečti hororové scénáře a deníčky, je to k ničemu, každej porod je jinej a hlavně nic ti ty hrůzy nepřidaj, jen strach (zbytečně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.8.14 20:06

Take jsem mela vyvolany a bylo to rychly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.8.14 20:08

Tak u nas v sedm tableta, od 9 bolesti, v 11 praskli vodu a ve 12 jsem uz tlacila. A to jsem byla totalne nepripravena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
11.8.14 20:23

Ja mela nastup na vyvolani v 6:45 rano a v 6:30 po ceste do auta mi praskla voda, takze nakonec spontanne :mrgreen: malej se narodil presne za 11 hodin ;) ale nebala bych se toho, hodne zalezi na psychice, kdyz budes nervni budes akorat zmatkovat a o to to bude horsi :hug: pro me byl horsi klistyr nez celej porod, takovy navaly a tak zle a slabo mi dlouho nebylo :mrgreen: :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
11.8.14 20:36

Já měla vyvolávaný pouze oxytocinem, infuze začala v 8h a v 12 30h byl syn na světě :-) Jinak pardon za OT, ale nevíte někdo proč mi nedali tabletu? Praskla mi voda, byla jsem 39+4, myslela jsem, že kvůli té prasklé vodě třeba, ale i u tohoto se tablety prý dávají, tak pořád nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.8.14 20:43

@ousk1 ne když praskne voda a čípek je „hotový“ dává se jen oxytocin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19022
11.8.14 20:43

Ničeho se neboj, strach ti nepřidá, každý může reagovat jinak… mně zavedli v šest tabletku, v osm píchli vodu, v deset dali oxytocin, po něm začaly teprve pořádné kontrakce, o půl druhé se malý narodil (nakonec císařem, ale to nebylo díky vyvolání, byl jiný problém, který by byl i u přirozeného porodu). A ano, bolelo to, ale rychle jsem na to zapomněla a naopak jsem byla ráda, že jsem ty bolesti měla rychle za sebou a nerodila třeba dva dny :-)

Hlavně klid, hororový scénář může být i u přirozeného porodu, takže radši nic nečíst, jdi tam v klidu, že to přežili jiné, ty přežiješ taky a budeš mít u sebe miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
11.8.14 20:45

@Sibyla0 No ale mně praskla voda a kontrakce jsem vůbec neměla, nic. Dva dny mi dávali antibiotika kvůli infekci a pak tu kapačku, na porod to nachystané nebylo vůbec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15488
11.8.14 20:49

@Veronickav já dostala tabletu v sedm. Byla jsem otevřená na prst. Další část ve dvanáct, pak se píchla voda a po třetí hodině jsem měla odrozeno

Teď po druhé bych to brala znovu :mrgreen: aspoň bych si naplánovala hlídání :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
11.8.14 21:08

@JayLee tak já třeba myslím, že to že jsi byla potrhaná nemělo s vyvoláváním moc společného (možná se pletu :nevim: )
jinak můj vyvolávanje trval 17h - což za krátkou dobu nepovažuju :nevim: :mrgreen:

a jinak já zobala lněné semínko, pila maliníkový čaj a cvičila s epino balónkem a neměla jsem jedniný steh
takže za mě - štěstí přeje připraveným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
11.8.14 21:13

@JayLee tak já zatím nemám s přirozeným porovnání, to je fakt…
ale já měla dlouhej, ale krásnej porod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
11.8.14 21:17

@JayLee jj, tak já byla taky zabetonovaná- říkám 2 tablety, oxytocin (kurňa, který I/Y? :oops: ), hamilton a TAKY SE MU NECHTĚLO, ALE MUSEL :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
11.8.14 21:30

Tak já od první tablety porodila za dva dny, byla jsem hlavně vyčerpaná. V závěru jsem se začala otevírat rychle ale byly zase slabé kontrakce :roll: dali mi sice oxytocin no nějak to nevykapalo :nevim: a vyhrožovali mi kleštěma. Nakonec jsem ho vytlačila, jen jsem pak ještě pár hodin ležela s kapačkou. Tak zase taková hrůza to nebyla, ale tělo prostě nebylo připravené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí