Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já byla ze zdr. důvodů vyvolávat v 39+1 a porod trval 17hodin - 2 tablety, oxitocin, nalbufin, epidural…bolelo to jako kráááva, ale řeknu ti MĚLA JSEM NÁDHERNEJ POROD A HROZNĚ RÁDA NA NĚJ VZPOMÍNÁM ![]()
všechno je to v hlavě kočko…když se nebudeš bát, půjde to o to líp ![]()
A rada: nečti hororové scénáře a deníčky, je to k ničemu, každej porod je jinej a hlavně nic ti ty hrůzy nepřidaj, jen strach (zbytečně)
Tak u nas v sedm tableta, od 9 bolesti, v 11 praskli vodu a ve 12 jsem uz tlacila. A to jsem byla totalne nepripravena.
Ja mela nastup na vyvolani v 6:45 rano a v 6:30 po ceste do auta mi praskla voda, takze nakonec spontanne
malej se narodil presne za 11 hodin
ale nebala bych se toho, hodne zalezi na psychice, kdyz budes nervni budes akorat zmatkovat a o to to bude horsi
pro me byl horsi klistyr nez celej porod, takovy navaly a tak zle a slabo mi dlouho nebylo
![]()
Já měla vyvolávaný pouze oxytocinem, infuze začala v 8h a v 12 30h byl syn na světě
Jinak pardon za OT, ale nevíte někdo proč mi nedali tabletu? Praskla mi voda, byla jsem 39+4, myslela jsem, že kvůli té prasklé vodě třeba, ale i u tohoto se tablety prý dávají, tak pořád nevím ![]()
@ousk1 ne když praskne voda a čípek je „hotový“ dává se jen oxytocin.
Ničeho se neboj, strach ti nepřidá, každý může reagovat jinak… mně zavedli v šest tabletku, v osm píchli vodu, v deset dali oxytocin, po něm začaly teprve pořádné kontrakce, o půl druhé se malý narodil (nakonec císařem, ale to nebylo díky vyvolání, byl jiný problém, který by byl i u přirozeného porodu). A ano, bolelo to, ale rychle jsem na to zapomněla a naopak jsem byla ráda, že jsem ty bolesti měla rychle za sebou a nerodila třeba dva dny ![]()
Hlavně klid, hororový scénář může být i u přirozeného porodu, takže radši nic nečíst, jdi tam v klidu, že to přežili jiné, ty přežiješ taky a budeš mít u sebe miminko ![]()
@Sibyla0 No ale mně praskla voda a kontrakce jsem vůbec neměla, nic. Dva dny mi dávali antibiotika kvůli infekci a pak tu kapačku, na porod to nachystané nebylo vůbec ![]()
@Veronickav já dostala tabletu v sedm. Byla jsem otevřená na prst. Další část ve dvanáct, pak se píchla voda a po třetí hodině jsem měla odrozeno
Teď po druhé bych to brala znovu
aspoň bych si naplánovala hlídání ![]()
@JayLee tak já třeba myslím, že to že jsi byla potrhaná nemělo s vyvoláváním moc společného (možná se pletu
)
jinak můj vyvolávanje trval 17h - což za krátkou dobu nepovažuju
![]()
a jinak já zobala lněné semínko, pila maliníkový čaj a cvičila s epino balónkem a neměla jsem jedniný steh
takže za mě - štěstí přeje připraveným
@JayLee tak já zatím nemám s přirozeným porovnání, to je fakt…
ale já měla dlouhej, ale krásnej porod ![]()
@JayLee jj, tak já byla taky zabetonovaná- říkám 2 tablety, oxytocin (kurňa, který I/Y?
), hamilton a TAKY SE MU NECHTĚLO, ALE MUSEL ![]()
Tak já od první tablety porodila za dva dny, byla jsem hlavně vyčerpaná. V závěru jsem se začala otevírat rychle ale byly zase slabé kontrakce
dali mi sice oxytocin no nějak to nevykapalo
a vyhrožovali mi kleštěma. Nakonec jsem ho vytlačila, jen jsem pak ještě pár hodin ležela s kapačkou. Tak zase taková hrůza to nebyla, ale tělo prostě nebylo připravené ![]()