Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
dnes jsem 40+4 a už je to hrůza. Ptala jsem dr na vyvolání porodu na přání rodičky ale nedoporučil mi to. Porodní cesty mám stále zavřené, čípek a hrdlo uzavřené, žádné poslíčky, prostě nic. Doktor mi řekl, že na příští kontrole se o tom pobavíme (což je zítra) a že mi když tak pomůže, nasadíme tabletky.
Dočetla jsem se o tabletkách které se zavedou do čípku aby dozrál a vyvolal kontrakce. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Za jak dlouho se dostavily kontakce a porod? Už bych to chtěla mít za sebou ![]()
Děkuji ![]()
Ahoj. Mě je teda dávali taky takhle nějak, ale to jsem byla v nemocnici. Vždycky mi tabletku zavedli ráno a pak čekali, co to udělá. Porodní cesty jsem měla úplně zabetonované. Tabletky jsem nakonec dostala 3 a ani jedna porod nerozjela. Nakonec vyvolávali oxytocinem a stejně jsem skončila u akutního císaře.
Vím, že je to nápor na nervy, ale jestli můžu doporučit, zkusila bych ještě chvíli vydržet, jestli se porod nerozjede sám.
Mimochodem, to ti hned nabídl tabletky? Neudělá první hamiltona?
Zkušenost mám. Šla jsem takhle rodit v termínu kvůli velikosti mimina. Byla jsem taky zavřená, prostupná max. na špičku prstu. Zavedli mi první tabletu Prostinu a další už nestihli. Do hodiny nastoupili kontrakce, otevřená na dva prsty a pak to šlo všechno fofrem ráz na ráz. Malej se narodil do hodiny a půl.
Těžko říct, zmínil se zatím jen o tabletkách. Uvidím zítra no.. takže oni si tě tam nechali a po sobě ti ty tabletky dávali? No děkuji pěkně..taky mám porodní cesty uplně zabetonované ![]()
Ahojík mě ho také vyvolávali tabletkama a nic..nervy na pochodu a nic..tlak šel rapidně nahoru a už mi hrozil císařský řez
nakonec jsem to zvládla sprchou ve které jsem se málem opařila s tabletami dohromady..ale také v porodnici
Hodně štěstí ![]()
Mně zavedli tabletku týden po termínu, protože se mi zvyšoval tlak - zabrala okamžitě, hned jsem měla kontrakce po 5 minutách, pod 100 neklesly až do konce, takže za mě radši bych počkala, jestli se to nerozjede samo..
Hlavně se bojím přirozeného porodu v tom, že malá měla na posledním kontrole 3,5kila a já měřím sotva 150cm, tak si neumím představit, že tlačím cvalíka ..kdo ví, kolik váží teď ![]()
gabi.design tak to bych brala hned ![]()
@Amoletka Myslím si,že si tě tam už nechají
já dostala ráno jednu a v mém očekávání jsem si myslela že to půjde rychle..nic..po obědě další a za hodinu další
tlak šílený i s nervů
ale nakonec to dopadlo dobře ![]()
Ahoj, já to zažila, nebyla jsem připravená a dnes vím, že mě měli radši udělat císaře, protože mi dávali vše možné horem dolem a porod nepostupoval. Tak uvidíš, ale zkus počkat no.
Zkušenost mám. První tableta téměř nic, další dvě druhý den večer způsobily kontrakce po šesti minutách hodinu potom, co byly zavedeny. Dítě se narodilo od těch dvou tablet za 12h 50min. ![]()
Ja vim, ze je to otrava, ale snazila bych se vydrzet, jakykoliv zasah do porodu jen tak z pleziru neni dobry a nabaluje na sebe jako snehova koule dalsi a dalsi zasahy, ktere nejsou dobre ani pro tebe (vetsi bolestivost) ani pro dite.
Doktor mel pravdu ![]()
kdyz telo neni pripravene, tak to jde vsechno mnohem hur.
prirozeneho porodu s neboj, teda mluvim o tom bez zasahu, jakmile se do toho vlozi nejaka chemie uz to tak prirozene neni, i kdyz jde mimco spodem. Telo vetsinou dobre vi co ma delat.
uz se ti to teda dost blizi, tak treba na to opravdu dojde, ale zatim bych vyckavala.
Ja mam taky jen 150 cm, dcera byla drobek, mela 3 kila, ale ja myslim ze na te vaze tolik nezalezi (teda u vice jak 4 kilovych cvaliku teda jo), dulezite je jak miminko sestupuje, jestli spravne dorotuje a tak.
porod jsem mela krasne prirozeny a bez komplikaci.
@Amoletka píše:
Hlavně se bojím přirozeného porodu v tom, že malá měla na posledním kontrole 3,5kila a já měřím sotva 150cm, tak si neumím představit, že tlačím cvalíka ..kdo ví, kolik váží teď
gabi.design tak to bych brala hned
Ono nezáleží ani tak na váze, jako na velikosti hlavičky. Malej měl 4490g a 39cm hlavičku a porodila jsem ho rychlostí blesku. Zkrátka je to hrozně individuální. Někdo bude mít těžké porody a nevytlačí ani malé mimino a někdo porodí rychle a nebude mít problém s velkým miminem. A hlavně je to v psychice. Když bude hlava v pohodě, tak to všechno budeš snášet lépe. ![]()
přenášení není nic moc, ale zpětně bych dala cokoli za to, aby se porod rozběhl sám. Hamilton nic, všechny babské rady taky nic, nakonec jsem měla indukci v 42+0 a porod fakt nebyl fajn zážitek. Porodní cesty byly nepřipravené, porod nepostupoval, několikrít přidávali oxytocin, epidural mi nabídli sami (ani jsem si o něj nemusela říkat ![]()
Ale co už, hlavně, že jsme to oba zvládli a příště to zase přežiju, jestli Pán Bůh dá, že budem mít druhého prťouska ![]()
Ahoj taky jsem měla u obou děti vyvolavaci tablety a nic se nedělo nakonec šli ven oba cisařem a te vaze podle ultrazvuku moc nevěř mi řikal doktor že bude mit mala ani ne 3 kg a měla 3850
počita se to podle velikosti hlavičky u prvniho zase řikali že bude určitě macek a měl jen 3750