Vyvolání porodu - jak se na něj připravit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3581
15.9.18 23:51
@Lucik94 píše:
Ahoj maminky chtela bych se zeptat zitra mam nastup do porodnice… Jsem 39+6 a chystaji se mi v pondeli pry vyvolat porod kvuli tomu ze je nase holcicka malicka ma jen 2890g a velikosti je o 14 dni pozadu…Dnes mi pravdepodobne odesla hlenova zatka… Hrozne se o ni bojim mate nejakou radu jak to zvladnout nebo jak se na to pripravit? Dekuji :(

U mě bylo vyvolání 39+4 z důvodu úniku plodové vody. Jak bylo zmíněno výše, zavedli mi čtvrtku tabletky s tím, že pokud do tří hodin nezabere, dostanu dovnitř další kousek. Zavádění tabletky bylo nepříjemné, ale nic extra děsného. Do 20 minut přišly kontrakce a rovnou po minutě a půl, za 7 hodin byl prcek na světě. Vše v pořádku. Jediná příprava, kterou můžeš udělat, je připravit se, že brzy budeš mít v náručí své miminko :hug: a neboj se toho :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.9.18 09:16
@dickys píše:
@radkka
Já jsem zrovna medicínu vystudovala na univerzitě, ale internet byl velký pomocník, to nepopírám :lol:Jinak mně chtěli první porod vyvolávat den po termínu zase jenom z důvodu, aby dítě „neprerostlo“… Odhad ve 39tt byl 3kg, takže úplně normální, pánev mi nikdo neměřil, prostě nebyl důvod. Naštěstí jsem se rozrodila sama. Ale o praktikách různých porodnic si nedělám iluze.

Iluze si nedělám ani já, ale vím o tragickém případu, protože dotyčné paní anonymní diskutérky přizvukovaly, že k vyvolání není důvod.

Pokud má zakladatelka pochybnosti, ať se poradí s jiným lékařem, ne na emiminu, to je celé. A pokud tady ty jako lékařka takhle střílíš od boku, tak je to akorát k pláči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
20.9.18 11:38

@Lucik94 tak jak jsi dopadla? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.18 17:07

Tak mě to zítra taky čeká, díky těhotenské cukrovce. Miminko má větší hlavičku. :( Mám děsný strach - ani ne tolik o sebe nebo z bolesti jako o malého. :? Ani nevím, kdo u porodu bude, jelikož mi nebyl nikdo schopen říct, kdo bude vlastně v práci. :roll:
Budu ráda za každý pozitivní komentář, zkušenost. První porod, první pobyt v nemocnici; absolutně nemám tušení, co mě čeká. :? :(

• Citovat
  • Upravit
13837
9.10.18 17:10
@Anonymní píše:
Tak mě to zítra taky čeká, díky těhotenské cukrovce. Miminko má větší hlavičku. :( Mám děsný strach - ani ne tolik o sebe nebo z bolesti jako o malého. :? Ani nevím, kdo u porodu bude, jelikož mi nebyl nikdo schopen říct, kdo bude vlastně v práci. :roll:
Budu ráda za každý pozitivní komentář, zkušenost. První porod, první pobyt v nemocnici; absolutně nemám tušení, co mě čeká. :? :(

Přestaň číst internet, zaklapni pc a mysli pozitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
9.10.18 17:29

Tak ja Ti jeden posilam: vloni take prvni porod a vyvolavany, take obavy a nervy… doktori to zvladli primo skvele… nemam srovnani jak by to byvalo bolelo “normalne”, asi 2× se to po tablete rozjelo a zastavilo, potreti uz ne, prekvapilo me, ze to vystrelovalo ne do bricha ani do zad, ale do kycle… poslali me na sal a za 4,5 hodiny jsem chovala naseho syna, a to jsem se v zaveru “flakala” protoze mi nesla vytlacit hlavicka; byvalo to mohlo byt jeste rychleji :srdce: Byla jsem pripravena na cokoli, ale ne na takto hladky prubeh, klidne bych si to zfleku zopakovala :D Takze klid a ackoli tuto radu nesnasim, moc predem neplanuj a mysli pozitivne - cim vic budes v klidu, tim vic bude v klidu i Tvoje mimi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
9.10.18 17:44
@Anonymní píše:
Budu ráda za každý pozitivní komentář, zkušenost. První porod, první pobyt v nemocnici; absolutně nemám tušení, co mě čeká. :? :(

Ja mela vyvolavany porod pred 4 lety a bylo to tal, ze v 7hod zavedli tabletu a pak to byl fikot :palec: v 15hod jsem koukala na nasi holcicku. Vsechno bude dobre a probehne to rychle. Vem si z toho to pozitivni, jine cekaji az to prijde a ty na to budes pripravena :mavam: pak uz bude tanec jen kolem miminecka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
9.10.18 17:45
@Helca83 píše:
Tak ja Ti jeden posilam: vloni take prvni porod a vyvolavany, take obavy a nervy… doktori to zvladli primo skvele… nemam srovnani jak by to byvalo bolelo “normalne”, asi 2× se to po tablete rozjelo a zastavilo, potreti uz ne, prekvapilo me, ze to vystrelovalo ne do bricha ani do zad, ale do kycle… poslali me na sal a za 4,5 hodiny jsem chovala naseho syna, a to jsem se v zaveru “flakala” protoze mi nesla vytlacit hlavicka; byvalo to mohlo byt jeste rychleji :srdce: Byla jsem pripravena na cokoli, ale ne na takto hladky prubeh, klidne bych si to zfleku zopakovala :D Takze klid a ackoli tuto radu nesnasim, moc predem neplanuj a mysli pozitivne - cim vic budes v klidu, tim vic bude v klidu i Tvoje mimi :mavam:

Děkuji za pozitivní komentář. :hug: Snad to půjde alespoň z poloviny takto hladce. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
9.10.18 17:48

Já právě měla za to, že vyvolávaný porod naopak trvá mnohem déle, je komplikovanější a bolestivější. Jsem ráda, že čtu i opačné případy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
9.10.18 17:49

Jak píše Helča nade mnou - hoď se do pohody, vše dobře dopadne.
Já první porod vyvolávaný letos v květnu. Od zavedení tablety do chování dcery v náručí cca čtyři hoďky. Nemám srovnání jak to bolí „normálně“, ale mě to teda bolelo šíleně. Závěr první doby porodní bolestivý hardcore. Ale jinak naprosto hladký a hlavně rychlý průběh porodu. Když jsem odrodila, řekla jsem, že už NIKDY. Dnes (přesně po šesti měsících)bych to chtěla zažít ještě aspoň jednou :srdce:

Takže jak píše Hadumi, zaklapni PC a mysli pozitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
9.10.18 18:02
@AnnaNuvoletta07 píše:
Já právě měla za to, že vyvolávaný porod naopak trvá mnohem déle, je komplikovanější a bolestivější. Jsem ráda, že čtu i opačné případy. :kytka:

Druhy porod jsem mela vyvolavany, dostala jsem jak tablety, tak i Hamiltonuv hmat - dvakrat a v porovnani s prvnim porodem - rozdil deset let - byl vyvolavany rychlejsi, bolestivejsi nemuzu rict, miminko bylo vetsi, tak to ma asi vliv, ale co u mne rozhodne sehralo obrovskou roli byla psychika. U prvniho bezstarostny, pohodovy pristup, predporodni kurz, porodni plan. U druheho stres, protoze tehotenstvi bylo po ZT ve 4.mesici a co bylo uplne nejhorsi, tak jak jsem obvykle klidas a pohodar, na chodbe v nemocnici me tesne pred porodem silene psychicky rozhodila jedna maminka. Obe jsme cekaly na vecerni vysetreni, dala se se mnou do reci a ve druhe vete mi rekla: ja jsem uplne v klidu, dostala jsem leky na uklidneni, protoze prvni miminko se mi pri porodu uskrtilo na pupecni snure. No a mne malem slehlo. Bylo mi ji strasne lito, samozrejme, rekla jsem ji, ze tentokrat to urcite dobre dopadne, odesla jsem na pokoj, rozklepala se a zavolala manzelovi, at hned prijede - mela jsem jednoluzak, kde mohly byt navstevy porad. Za dve hodiny po Hamiltonu jsem uz rodila a dost jsem hystercila, jestli se mimi nedusi a muze dychat. Kdyby mi to nekdo predpovedel, neverila bych mu, ze mne neco takoveho dokaze tak rozhodit. Takze moje rada je: necti, nepatrej, ver sobe, svoji sile, svemu miminku, soustred se na to, jak bude krasny, az si ho pomazlis a vsechno bude v pohode a moc ti drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
9.10.18 18:07
@Anonymní píše:

Mám dvě děti a oba porody vyvolávané ve 42. Týdnu. Obě děti přes 4 kg. Jinak u prvního dítěte v osm tabletka a ve čtyři na světě, u druhého v deset tabletka a v pět na světě. Hlavní je myslet pozitivně a nebát se. Jinak porody bez problémů. Takže hlavně se těšit na miminko, pozitivně myslet a přeji bezproblémový porod :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
9.10.18 18:27

Druhý porod vyvolávání, v 9 zavedli tabletu, ve 12 se začalo něco dít, od 15 hod to stalo za to a před 18 hod byl malý venku. Bylo to trochu intenzivnější než u prvního spontánního, ale i rychlejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
9.10.18 18:30

@AnnaNuvoletta07 Někdo má pohodový porod po vyvolání, někdo bolestivý a komplikovaný normální. Předpovědět se to nedá. Procházka růžovou zahradou to není, ale ať to bude jakékoliv, na konci tě čeká setkání s miminkem. A doporučuju - pobyt na šestinedělí si užij, seč to jde. Třikrát denně tě volají k jídlu, čaj stále kn dispozici, vytíráno, přestýláno máš neustále, můžeš se věnovat jen a pouze prckovi… to už se ti nikdy nepoštěstí :mrgreen: Po prvním porodu jsem spěchala domů, já husa hloupá :mrgreen: a brečela jsem, když měl žloutenku a museli jsme zůstat o den déle. S holkou jsem pobyt na šestinedělí brala jako dovolenou v luxusním hotelu :kytka: Tak držíme palce a dej vědět, jak to šlo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9129
9.10.18 19:06

Ja mela mit vyvolavani dnes (skrz velke mnozstvi vody). Taky jsem se toho bala. Nakonec se dcera narodila sama v nedeli. Jak psaly holky, zbytecne neplanuj, nestresuj, necti. Muze to byt tak i tak. Ale to muze byt i u prirozeneho. Nikdo nic nevi predem. Hlava je v tomhle to nejdulezitejsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí