Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Prosím jsem zoufaláCelé těhotenství procházím docela v pohodě, až na vyšší tlak u doktorů, doma ho mám v pohodě. Jsem 40+1tt. Ve středu mě poslali na vyvolání porodu skrz vysoký tlak. V pátek jsem nastoupila, otevřená na dva prsty, tableta zavedena, nic se nedělo, tak další, opět se nic nedělo. Byla jsem z toho špatná a litovala jsem, že jsem vůbec na vyvolání šla. Tlak i odezvy krásné. AP říkala že jsem klidně ještě mohla počkat. Celou noc jsem přemýšlela, AP chodila a diskutovali jsme o tom, že ráno můžu jít domů a dát tomu šanci. Byla jsem z toho zmatená. Ráno jiná AP opět, tlak i odezvy krásné a taky mi pořád říkala, že by šla domů, že nevidí důvod, že by týden třeba počkala. Měla jsem se rozhodnout(30m) vůbec jsem nevěděla. A jen brečela, jak se mám rozhodnout. Přišel doktor, otevřena na jeden prst a hlavička nahoře. A taky říkal že by mi klidně dál čas. Ale že kolegové z nějakého důvodu mi vyvolání doporučily. Že se s tím ještě nesetkal aby někoho poslal domu po prvním nevydařenem vyvolání. Ale z hlediska člověka mě chápe a dál by miminku čas. Měla jsem 15m na rozhodnutí. Já opravdu nevěděla co dělat, jako laik jako prvorodička, jak mám vědět co je nejlepší. Nikdo si neumí představit jak jsem psychicky byla na dně a nevěděla. Nakonec po konzultaci s AP jsem se rozhodla jít domů. Takže jsem podepsala revers a šla domů. Napsali hroznou zprávu, jak jsem odmítla pokračovat ve vyvolání, že můžu ohrozit miminko a sebe. Byla jsem z toho na dně. Ale Miminko cítím a tlak v pohodě doma. Jenže teď si čtu na internetu odmítnutí vyvolání a samé špatné recenze, jsem úplně v háji a mám strach. Co mám dělat ať se uklidnim, že jsem snad neudělala chybu. A poslechla tělo a snad miminko ví kdy je čas přijít na svět. Prosím nestalo se to někomu??
![]()
Dnes mám kontrolu. Mám strach.
Nevím proč si podepsala revers když máš špatný tlak
Já byla také na vyvolani porodu před dvouma měsíci dali mi 2× tabletky nezabrali a druhý den mi ráno dali kapacky na vyvolani za 6h byl malý naa světě takže být sltebou vrátím se tam znova protože když se stane něco miminku tak za to nerucej ![]()
Měla sis nechat dát kapacku je to tlrychlejsi
@Mummy22 píše:
Nevím proč si podepsala revers když máš špatný tlak
Já byla také na vyvolani porodu před dvouma měsíci dali mi 2× tabletky nezabrali a druhý den mi ráno dali kapacky na vyvolani za 6h byl malý naa světě takže být sltebou vrátím se tam znova protože když se stane něco miminku tak za to nerucej
Měla sis nechat dát kapacku je to tlrychlejsi
Tak podepsala to proto, že ji to poradili dvě PA a jeden doktor. A že Ty jsi to měla po “kapačce” rychlejší, neznamená, že každá po ní odrodí cuby dup. Vlastní zkušenost.
@Johanka84 píše:
Tak podepsala to proto, že ji to poradili dvě PA a jeden doktor. A že Ty jsi to měla po “kapačce” rychlejší, neznamená, že každá po ní odrodí cuby dup. Vlastní zkušenost.
PP kapacce porodí každá
Mě taky nutili vyvolacku s tím že malá už by měla ven, já se hrozně bála protože dle slov mojí gynekolozky by vyvolavany porod nepřála nikomu. Tak jsem se v půlce procesu vyvolávání trochu složil a, došel za mnou i primář a ten mu na rovinu řekl že medicinsky vlastně důvod nebyl, ale že to dělají preventivně. Vyvolavani se však povedl a jak jsem tušila, byla to jatka a hnus ![]()