Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata,
Jsme poprvé těhotná a nějak se nevyznam v TT. Jsem v 12+3 TT ale někdo říká že to je 13 TT + gynekolog mi řekl, že máme za sebou 1. Trimestr, což jsem myslela, že končí 12+6. Koupila jsem si femibion 2 který, se bere od 13 TT mám ho brát už teď nebo počkat do 13+0 TT? Fakt v tom mám zmatek 🤷🏻♀️ 😂
13tt = 12+1-12+7
1. trimestr má 13 týdnů, takže za čtyři dny přejdeš do 2.
Ono se to tak bere, ze když je to 12+0, tak je to 13 tt..můžeš si stáhnout aplikaci do telefonu, tam je to hezky přehledné a je tam spoustu informaci ![]()
12+3 (12 týdnů a tři dny) znamená, že jsi ve 13.týdnu (on ti jakoby běží). Až budeš 13+1, tak ti začne 14. týden. Ty vitamíny klidně už jez a tolik to nezkoumej
Ono je to stejně jen orientační, pokud 100% neznáš den ovulace a oplodnění ![]()
Paralela můžou být datumy v běžném životě - třeba takové 13. září je v podstatě 8+13 (8 měsíců + 13 dní) a přitom je to už 9. kalendářní měsíc. Chápeme? ![]()
Příspěvek upraven 07.01.22 v 10:19
@wiwiOL píše:
13tt = 12+1-12+71. trimestr má 13 týdnů, takže za čtyři dny přejdeš do 2.
12+6…12+7 neexistuje, to je už 13+0 ne? ![]()
@vedma007 Jako je, já to počítám jako sedmý sedmý den 13. týdne a den následující je první den 14. Prostě to počítám jako normální týdny, např. pondělí je 12+1 a neděle 12+7 a pondělí 13+1.
@Pavlusha29 píše:
Ahoj děvčata,Jsme poprvé těhotná a nějak se nevyznam v TT. Jsem v 12+3 TT ale někdo říká že to je 13 TT + gynekolog mi řekl, že máme za sebou 1. Trimestr, což jsem myslela, že končí 12+6. Koupila jsem si femibion 2 který, se bere od 13 TT mám ho brát už teď nebo počkat do 13+0 TT? Fakt v tom mám zmatek 🤷🏻♀️ 😂
Holky ti tady ty týdny píšou dobře, ale… Urcite bych ten femibion každý den nezobala, spis příležitostně a zaměřila se na pestrou stravu. Už jsem slyšela od několikáté lékaře, že po vitamínové doplňcích se rodí poměrně velké děti. Asi to není pravidlo, ale něco na tom bude…
@Janee19 já je brala od začátku, beru ještě teď a malý by měl mít 3,5 kg za mě je to akorát, uvidíme teda jak přesné budou odhady
…ale mě bylo první 4 měsíce špatně, tak jsem nechtěla, aby mu něco chybělo
@Petrussee jj, nerikam právě, že je to pravidlem, ale vyšší pravděpodobnost tam určitě je
Tak pak schválně napiš, kolik malý nakonec měl ![]()
@Janee19 zase jsem i slyšela, ze větší děti se rodi lépe
a pak, ze jde o hlavičku a vůbec ne o váhu, dam vědět..doufám, ze už vyleze
, zítra mám druhy termín a nic se ještě neděje ![]()
@Petrussee no napiš, jsem zvědavá, jak budeš mluvit po akci
Ale moc mě nestras, jsem taky prvorodicka, ale čeká mě to až za pár týdnů 😁
@Janee19 ja se bála, aby když tam bude déle neměl třeba 4 kg..a doktor mě uklidnil, ze je to dané geneticky a to tělo to nepustí, jsem celkem malá a ze nakonci ta placenta to mimco už tak nevyzivuje, tak by více mít neměl snad
..tak si ještě uzij zbytek těhotenství..
ten konec mi přijde dlouhý, každý den zprávy, hovory..tak coo už.. ![]()