Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nevite nahodou do.kdy si na slovensky ambasade v Praze muzu vyzvednout vyhotoveny novy pas? Pred tydnem mi poslali zpravu, ze je hotovej, ale ted sme na dovoleny, tak snad nejakych 30 dnu bude ra lhuta
dekuju za odpovedi
@romik0013 lhůtu nevím, ale manžel si tam jel pro občanku asi po 3 týdnech od sms.
@romik0013 a co jim napsat a zeptat se? není to lepší než e ptát na emiminu?
@jary1 diky.. @lucenka ja jim uz psala, ale neodepsali
tak. ptaji se tady na ruzne kravoviny,tak.jsem si rekla, co kdyby nahodou
slovenek je tady hafo…
@romik0013 píše:
@jary1 diky.. @lucenka ja jim uz psala, ale neodepsalitak. ptaji se tady na ruzne kravoviny,tak.jsem si rekla, co kdyby nahodou
slovenek je tady hafo…
A jistě nemají ani někde na netu telefonní číslo
ono většinou lidi ten pas potřebují, takže si pro něj jdou co nejdřív.
@lucenka jo maji, jestli neodpisou na maila, zitra im cinknu..ja nepotrebuju, pac nikam necestuju, akorat jsem menila trvaly pobyt a musim vratit slov. obcanku ![]()
@romik0013 píše:
@lucenka jo maji, jestli neodpisou na maila, zitra im cinknu..ja nepotrebuju, pac nikam necestuju, akorat jsem menila trvaly pobyt a musim vratit slov. obcanku
Manžel je v ČR již několik let a nikdy po něm občanku vrátit nechtěli. Kámoška i s manželem ji taky vraceli. Nechápu jak to delaji. Jednou tak, podruhý onak ![]()
@jary1 oni to jakoby nechteji, ale je to povinnost vratit, protoze nesmi byt trvale bydliste v cechach i na slovensku..nevim jak to je, kdyz zjisti, ze neni odhlasen z trvaleho pobytu v sr…kazdopadne neni duvod mit trvaly pobyt tam, kdyz ho mam tady ![]()