Budou mi doplácet rodičovský příspěvek ?

Anonymní
2.8.17 17:13

Budou mi doplácet rodičovský příspěvek ?

Dobrý den, byla jsem se ptát na sociálce jestli mi navýší rodičovský příspěvek abych stačila vybrat 220 000 do tří let mé dcery.Na sociálce mi bylo řečeno, že mi to vyplatí s posledním rp. Myslím, že mi paní říkala že to bude 14 100. Jenže v různých příspěvcích ženy píší, že to tak nejde tak já nevím měla jeste to některá taky tak? Nebo se nemáme těšit na pěkný rodičák? :D diky :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101751
2.8.17 17:26

Ano, pokud je poslední rodičák menší, než ty předchozí, tak ho posílají dohromady s tím předposledním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
2.8.17 17:27

Posledni dva rodicaky oni snad vzdycky slucuji dohromady, tak se muzes tesit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
2.8.17 17:35

Edit Špatně pochopeny dotaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.17 17:41

Posledni rodicak je 7100 a tak jsem to mela porad :nevim: dcera je 9.9.2014 tak jsem si myslela ze tech 7000 dostanu v zari a ono ze mam rodicak do srpna :/ ale ze se nic nedeje ze to dostanu v zari tak ja nevim :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9793
2.8.17 17:48

Tak pokud jsi pobírala rodičák 7100, tak poslední měsíc ti vychází 7000, což je méně než ty předchozí a proto ti to sloučí, jak už psala j. a.n. i1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
2.8.17 17:50

Jsem v podobné situaci, byla jsem si navyšovat RP, abych vyčerpala celou částku, protože budu nastupovat znovu na MD. Na ÚP mi řekli částku, kterou mám do žádosti napsat a že poslední výplata, která mi přijde bude 13600,–. A teď tady dumám, jestli mi to opravdu pošlou, když ta částka bude vyšší než možná maximální měsíční výplata :nevim: Máte někdo s tímto zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.17 17:59

Aha takhle je to mysleno :)Tak to ja jsem zadnou zadost nevyplnovala :o ale ja teda nastupuji zpet do prace tak nevim :)

• Citovat
  • Upravit
2.8.17 18:10

Žádost o rodičovský příspěvek

Ahoj holky.. vím že to do téhle diskuze moc nepatří ale chtěla jsem se zeptat jestli některá nevíte kdy mám žádat o rodičovský příspěvek. Jsem v 7 měsíci (vím že je ještě brzo pač se vyplácí až po narození dítěte) ale spíš by mě zajímalo jestli žádost můžu podat ještě před porodem nebo až bude malý na světě. Taky by mě zajímalo když jsem na UP ale přítel (otec dítěte) pracuje a má pravidelný příjem jestli si budu moc nastavit výši RP na dva či tři roky nebo jestli budu automaticky dostávat tu čtyřletou variantu. Děkuji moc za případnou odpověď. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
2.8.17 18:12

@Markétka582 Pokud je zaměstnanec, tak budeš, u podnikatele záleží, zda si platí nemocenské. A žádat můžeš až po porodu, potřebuješ rodný list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.17 18:18

@j.a.n.i1 Děkuji moc za rychlou odpověď. :kytka: jestě jsem se chtěla zeptat…nevíš jak budou chtít doložit příjem od přítele? Budou chtít výplatní pásky nebo bude stačit smlouva? Ať vím..chodí mu to na e-mail tak aby je náhodu nesmazal (je všeho schopny)…jo a jak dlouho teda trvá než vyplatí první RP? A ke kterému dní v měsíci rodičák chodí?… Moc otázek.. omlouvám se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
2.8.17 18:28

@Markétka582 Jeho účetní musí vyplnit přílohu o příjmech, ta se musí poslat na OSSZ a tam mu potvrdí formulář pro UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.17 18:32

@j.a.n.i1 Ahaaaa..doobře..konečně v tom mám jasno :D :D Děkuji moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
2.8.17 18:52
@Anonymní píše:
Dobrý den, byla jsem se ptát na sociálce jestli mi navýší rodičovský příspěvek abych stačila vybrat 220 000 do tří let mé dcery.Na sociálce mi bylo řečeno, že mi to vyplatí s posledním rp. Myslím, že mi paní říkala že to bude 14 100. Jenže v různých příspěvcích ženy píší, že to tak nejde tak já nevím měla jeste to některá taky tak? Nebo se nemáme těšit na pěkný rodičák? :D diky :)
:lol: tesit se muzes, ale nevim, jestli je na tom neco k teseni :lol: me to celkem nastalo kdyz mi to dali dohromady a dalsi mesic nic :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová