Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Věřím lékařům.
ATB bych tentokrát vzala, ale spíš bych přemýšlela, proč tak často ATB bereš, jestli je to nutnost a co by se dalo udělat proto, abych je mohla do budoucna omezit nebo vyloučit.
Podotýkám, že nejsem odpůrcem ATB ani nemám žádný alternativní přístup. Když byla nutnost, měla jsem i v těhotenství a při kojení. Jsem taky osoba, která je musí brát častěji, i na banálnější infekty - jsem kardiak a hrozí mi komplikace. Ale vždy před nasazením ATB vyžaduju komplexní posouzení, CRP nebo sedimentace z krve a moči(pokud lékař tento přístroj nemá, i touto metodou se dá do pár hodin zjistit, jestli je přítomen zánět).Výtěry a vše možné, co jde udělat.
A snažím se o prevenci - podchytit problém hned v začátku mírnějšími medikamenty.
ATB jsem už neměla 2 roky ![]()
V této situaci bych to udělala tak, že bych ATB vzala, ale po dobrání krevní obraz, vyšetření moči, výtěry z krku, vyžádala bych si i základní testy na imunitu - krev může odebrat doktor v ordinaci, není nutné na odborné pracoviště(alergologie nebo imunologie).
Jen blbý nedostatek železa dělá hodně. Pokud je vnitřní prostředí organismu v pořádku, tak se i lépe vyrovnává s případnými infekty.
Držím pěsti, ať jsi brzy zdravá.
Tak já jsem právě Fromilid dobrala. Měsíc jsem šíleně kašlala, v noci se dusila, chodila jsem se dávit na záchod, abych si nebudila malou. Fakt hrozné. V MHD si lidi odsedali, když jsem dostala ten záchvat dávivého kašle. Přítel mě dokopal k doktoru, že to fakt není normální. ATB beru, když vidím, že je mi fakt zle. Zabraly, ikdyž doktor tvrdil, že je to virové a CRP bylo v normě. Ale tenhle rok je nějaký divný, měla jsem ATB už v únoru, když jsem měla chřipku. (mám další zdravotní problémy a jakákoliv infekce to může zhoršit) Doteď jsem měla ATB tak 1× za 5 let.
Tak ono je doktor a doktor, jsou prostě doktoři, ketří studovali v době, kdy se léčilo ATB všecko a oni to prostě tak praktikují, sál se nevzdělávají, nejezdí an stáže a přednášky. neříkám, že jsou špatní, jen už jsou jejich metody přežitek. pak jsou doktoři buď mladší, nebo felxibilnější co se vzdělávání týče a ti už yb je třeba nenapsali…nejsou ani lepší, a ni horší jako doktoři, jen mají modernější znalosti..
@paola white Co je EO?
Do nosu si kapu Libenar (mám ho tu v případě, že dcera chytne rýmu) snad má v sobě dost soli, když je dětský.
@Elilen Libenar ti opravdu nepomůže. Je to jen fyziologický roztok. Pokud tam máš bakterie (dle zelené barvy), tak bohužel jen ty ATB
@Elilen píše:
@paola white Co je EO?Do nosu si kapu Libenar (mám ho tu v případě, že dcera chytne rýmu) snad má v sobě dost soli, když je dětský.
vzali bych si ji je i když nejsem jejich zástancem
@Jana206 píše:V této situaci bych to udělala tak, že bych ATB vzala, ale po dobrání krevní obraz, vyšetření moči, výtěry z krku, vyžádala bych si i základní testy na imunitu - krev může odebrat doktor v ordinaci, není nutné na odborné pracoviště(alergologie nebo imunologie).
Držím pěsti, ať jsi brzy zdravá.
Jen blbý nedostatek železa dělá hodně. Pokud je vnitřní prostředí organismu v pořádku, tak se i lépe vyrovnává s případnými infekty.
Super nápad. Ve čtvrtek mám jít na kontrolu, tak si toto všechno vyžádám. ![]()
A děkuju za přání. ![]()
@Lerista Tak snad je dlouho nebudeš muset užívat.
Taky chodím kašlat a smrkat jinam. Malá spí ještě u nás. Kdybych to chytla za měsíc, tak už by měla svůj pokoj a mohla bych kašlat do álelůja.
Je to hrozný, 10× za noc vstávat z postele.
Těžko říct, každá ti tu napíše něco jiného a CRP ti tu nikdo neudělá. Já bych si je vzala, ale jen proto, že nemívám ATB nijak často a pokud by mi bylo fakt zle, neváhala bych. Ty máš důvody pro to, že je nechceš, ale to sis měla říct už u doktora o to CRP.. Teď se musíš sama rozhodnout ![]()
Vzhledem k tomu, že bezpečnost tohohle léku v těhotenství nebyla potvrzena, tak bych trvala na tom CRP, v příp. potřeby na jiném typu ATB. V těhotenství se jich nemůže brát celkem dost, ale pořád výběr je…
Především to neřešit tady. Jestli atb nechceš máš to prvotně řešit s doktorem. Ne měl bys měla jít s odpovědi na své otázkyPokud mu nevěřís tak si najít jiného.
Především to neřešit tady. Jestli atb nechceš máš to prvotně řešit s doktorem. Ne měl bys měla jít s odpovědi na své otázkyPokud mu nevěřís tak si najít jiného.
@Elilen píše:éterický olej.
@paola white Co je EO?Do nosu si kapu Libenar (mám ho tu v případě, že dcera chytne rýmu) snad má v sobě dost soli, když je dětský.
@Elilen Teď bych si ještě určitě vzala, abys pořešila aktuální problém, neboť z Tvého popisu cítím, že Ti je opravdu zle, ale po jejich dobrání bych se Tvou opakovanou nemocnost snažila řešit alternativně. Tohle, v čem Tě udržuje Tvůj lékař, je začarovaný kruh nikam nevedoucí, pouze snad ještě do větších patologií ![]()
Příspěvek upraven 02.05.13 v 13:30
@aničkakytička To ten náš je mladý. Víc jak 35 ne. Radil mi i kloktat šalvěj a Pr… zábal na krk, ten mi to ale vždycky zhorší.
Já mu asi budu věřit, zelený hlen mám a ten je prý při bakteriálním zánětu.
@Lerista Ještě se zeptám, jak jsi ho užívala? Někde jsem četla, že 1-2 hodiny před a po užití se nesmí jíst?
Prý je to tak u většiny ATB. Ale v příbalovým letáku o tom nic nepíšou.
A ještě tam píšou, že se bere na Haemophilus influaenzea - vždyť to je to, co mohou chytnout malé děti, že? ![]()
Tak ani jedno tu nemáme. Projdu si příb. letáky na netu a kdyžtak si pro něco pošlu přítele.
@Dalla píše:
@Elilen Libenar ti opravdu nepomůže. Je to jen fyziologický roztok. Pokud tam máš bakterie (dle zelené barvy), tak bohužel jen ty ATB
Tak ho aspoň nevyplácám dceři. ![]()
@tumpach píše:
vzali bych si ji je i když nejsem jejich zástancem
Asi to tak udělám. ![]()