Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, jdu si pro radu - 11 m syn vyžaduje noční kojení co 2 hodiny, někdy co hodinu. Jsem z toho už opravdu vyčerpaná a mám dost černé myšlenky, do toho chodím do práce. Hledala jsem rady od laktační poradkyně, a dost mě to srazilo, spím s ním sice ve společné posteli, ale opravdu to neprobíhá jako roztomilé tuleníčko, z ničeho nic siréna a vztek, prso musím nainstalovat přímo do pusy, potom mrnčení a vztekání. to mě samozřejmě probere, než zase usnu, chvíli to trvá, a za hodinu až dvě opět a zas. Ve dne chodím jak mátoha, zapomínám, nesoustředím se. Uvažuju o tom, že bych malého odstavila, ale okolí mě zrazuje, že je pro něho mlíčko ještě hodně důležité. Máte nějaký tip?
Jsem zastánce kojení, ale v tomhle případě bych odstavila.
odstavit, jsi už otrok dítěte, 11 měsíců už zas až tak kojit nepotřebuje
Ahoj. Taky zastánce kojení ale u druhého dítěte jsem ze stejného důvodu skončila v roce a půl. Kupodivu to proběhlo velmi dobře, syn jen vyžadoval pořádné prituleni na usnuti
Nevzal si ani UM, prostě se jen pritisknul a usnul. Od té doby se nám spalo lépe ![]()
Taky bych odstavila. Ma uz skoro rok. Moje mala se odstavila sama v roce.
Bud odstavit, nebo vypakovat dítě z postele, nechat chodit tatínka do postýlky večer bud s dudlíkem nebo flaškou vody aspon pár dní, bude to řev, ale zabere to taky. ![]()
Mně se v tomto věku obe děti odstavily více méně samy, jen s menším popostrcenim. Pokud by to neudelaly, udělala bych to já. Byla to podobná situace, byla jsem noční dudel (ačkoliv normální dudel oba meli). V tomto věku už to na hlad téměř jistě nepotřebuje a o nějakém souznění, mazlení apod taky nepíšeš, takže proč v tom pokračovat…
Já už jsem v tomhle věku v noci nekojila, ale i tak se dcera budila co 2 hodiny, musela jsem ji dát napít vodu nebo dudlika, ale taky přímo do pusy, sama se prostě neobslouzila
Takže existuje i možnost, že odstavis,ale problém zůstane ![]()
@dickys Tak to je potěšující
a jak dlouho to trvalo? jinak děkuju za odpovědi
Odstavila bych. Taky jsem to udelala tesne pred rokem. Pres den o kojeni nestal, ale v noci by otravoval. To bylo vyslovene na uklidnovani, ne hlady nebo zizni. Tak jsem to ukoncila.
@Anonymní píše:
@dickys Tak to je potěšujícía jak dlouho to trvalo? jinak děkuju za odpovědi
Po tom roce se to začalo pomalu lepšit, teď má 26 měsíců a noci, co prospala v kuse, bych mohla spočítat na prstech jedné ruky
Teď se pro změnu budí na čůrání nebo prostě jen tak, že se jí asi něco zdá. Ale už je to tak jednou až dvakrát za noc
Holt mám nespavce, já jsem prý tak do 2,5 let taky v noci nespala dobře.
Z vlastni zkusenosti - odstaveni nemusi fungovat. Ted sice hned neusnes, ale ver ze i to je parada proti tomu, kdyz se to dite poradne probere a trva 2 hod nez se to ho povede ruznymi zpusoby zase uspat ![]()
Jsem take zastancem kojeni. Synovi je 20 mesicu, v noci to mame skoro stejne - budi se cca 6×, hodne se napije a spi se dal. Rozhodla jsem se vydrzet do dvou let a pak se uvidi. Jsem sice vyrizena, ale na druhou stranu jsme myslim jeste nedospeli k tomu, ze bychom byli na odstaveni pripraveni. Myslim, ze do tech dvou let z toho mleka jeste neco malo ma. Jestli uz ale u vas prevazuje unava a vycerpani, tak bych to odstaveni zvazila :-/
Ja mam skoro 10 ti mesicni, ani nespoctu, kolikrat v noci kojim, kdyz ji rostou zuby nebo ma rýmu, umi se tedy tak nejak obslouzit sama a spime dal, min jak 5 vzbuzeni za noc bych spocetla na prstech, ale..!! jsem stastna. V pripade, ze bych kojeni vnimala jako utrpeni, bych asi nekojila. Prvni dcera byla na UM a nekolikrat za noc vstavala taky a to do 2 a ctvrt. Ridila bych se vnitrnim instinktem.
Ahoj ženy, jdu si pro radu - 11 m syn vyžaduje noční kojení co 2 hodiny, někdy co hodinu. Jsem z toho už opravdu vyčerpaná a mám dost černé myšlenky, do toho chodím do práce. Hledala jsem rady od laktační poradkyně, a dost mě to srazilo, spím s ním sice ve společné posteli, ale opravdu to neprobíhá jako roztomilé tuleníčko, z ničeho nic siréna a vztek, prso musím nainstalovat přímo do pusy, potom mrnčení a vztekání. to mě samozřejmě probere, než zase usnu, chvíli to trvá, a za hodinu až dvě opět a zas. Ve dne chodím jak mátoha, zapomínám, nesoustředím se. Uvažuju o tom, že bych malého odstavila, ale okolí mě zrazuje, že je pro něho mlíčko ještě hodně důležité. Máte nějaký tip?