Vzdát kojení v 11 m?

Anonymní
14.3.19 06:28

Vzdát kojení v 11 m?

Ahoj ženy, jdu si pro radu - 11 m syn vyžaduje noční kojení co 2 hodiny, někdy co hodinu. Jsem z toho už opravdu vyčerpaná a mám dost černé myšlenky, do toho chodím do práce. Hledala jsem rady od laktační poradkyně, a dost mě to srazilo, spím s ním sice ve společné posteli, ale opravdu to neprobíhá jako roztomilé tuleníčko, z ničeho nic siréna a vztek, prso musím nainstalovat přímo do pusy, potom mrnčení a vztekání. to mě samozřejmě probere, než zase usnu, chvíli to trvá, a za hodinu až dvě opět a zas. Ve dne chodím jak mátoha, zapomínám, nesoustředím se. Uvažuju o tom, že bych malého odstavila, ale okolí mě zrazuje, že je pro něho mlíčko ještě hodně důležité. Máte nějaký tip?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15421
14.3.19 07:02
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, jdu si pro radu - 11 m syn vyžaduje noční kojení co 2 hodiny, někdy co hodinu. Jsem z toho už opravdu vyčerpaná a mám dost černé myšlenky, do toho chodím do práce. Hledala jsem rady od laktační poradkyně, a dost mě to srazilo, spím s ním sice ve společné posteli, ale opravdu to neprobíhá jako roztomilé tuleníčko, z ničeho nic siréna a vztek, prso musím nainstalovat přímo do pusy, potom mrnčení a vztekání. to mě samozřejmě probere, než zase usnu, chvíli to trvá, a za hodinu až dvě opět a zas. Ve dne chodím jak mátoha, zapomínám, nesoustředím se. Uvažuju o tom, že bych malého odstavila, ale okolí mě zrazuje, že je pro něho mlíčko ještě hodně důležité. Máte nějaký tip?

Jsem zastánce kojení, ale v tomhle případě bych odstavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
14.3.19 07:06

odstavit, jsi už otrok dítěte, 11 měsíců už zas až tak kojit nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
14.3.19 07:12

Ahoj. Taky zastánce kojení ale u druhého dítěte jsem ze stejného důvodu skončila v roce a půl. Kupodivu to proběhlo velmi dobře, syn jen vyžadoval pořádné prituleni na usnuti :hug: Nevzal si ani UM, prostě se jen pritisknul a usnul. Od té doby se nám spalo lépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
14.3.19 07:13

Taky bych odstavila. Ma uz skoro rok. Moje mala se odstavila sama v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
14.3.19 07:18

Bud odstavit, nebo vypakovat dítě z postele, nechat chodit tatínka do postýlky večer bud s dudlíkem nebo flaškou vody aspon pár dní, bude to řev, ale zabere to taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
14.3.19 07:18

Mně se v tomto věku obe děti odstavily více méně samy, jen s menším popostrcenim. Pokud by to neudelaly, udělala bych to já. Byla to podobná situace, byla jsem noční dudel (ačkoliv normální dudel oba meli). V tomto věku už to na hlad téměř jistě nepotřebuje a o nějakém souznění, mazlení apod taky nepíšeš, takže proč v tom pokračovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
14.3.19 07:36

Já už jsem v tomhle věku v noci nekojila, ale i tak se dcera budila co 2 hodiny, musela jsem ji dát napít vodu nebo dudlika, ale taky přímo do pusy, sama se prostě neobslouzila :roll: Takže existuje i možnost, že odstavis,ale problém zůstane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.19 07:49

@dickys Tak to je potěšující :zed: a jak dlouho to trvalo? jinak děkuju za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
1079
14.3.19 07:55

Odstavila bych. Taky jsem to udelala tesne pred rokem. Pres den o kojeni nestal, ale v noci by otravoval. To bylo vyslovene na uklidnovani, ne hlady nebo zizni. Tak jsem to ukoncila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
14.3.19 08:02
@Anonymní píše:
@dickys Tak to je potěšující :zed: a jak dlouho to trvalo? jinak děkuju za odpovědi

Po tom roce se to začalo pomalu lepšit, teď má 26 měsíců a noci, co prospala v kuse, bych mohla spočítat na prstech jedné ruky :roll: Teď se pro změnu budí na čůrání nebo prostě jen tak, že se jí asi něco zdá. Ale už je to tak jednou až dvakrát za noc :) Holt mám nespavce, já jsem prý tak do 2,5 let taky v noci nespala dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
14.3.19 08:09

Z vlastni zkusenosti - odstaveni nemusi fungovat. Ted sice hned neusnes, ale ver ze i to je parada proti tomu, kdyz se to dite poradne probere a trva 2 hod nez se to ho povede ruznymi zpusoby zase uspat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
14.3.19 21:03

Jsem take zastancem kojeni. Synovi je 20 mesicu, v noci to mame skoro stejne - budi se cca 6×, hodne se napije a spi se dal. Rozhodla jsem se vydrzet do dvou let a pak se uvidi. Jsem sice vyrizena, ale na druhou stranu jsme myslim jeste nedospeli k tomu, ze bychom byli na odstaveni pripraveni. Myslim, ze do tech dvou let z toho mleka jeste neco malo ma. Jestli uz ale u vas prevazuje unava a vycerpani, tak bych to odstaveni zvazila :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
14.3.19 21:43

Ja mam skoro 10 ti mesicni, ani nespoctu, kolikrat v noci kojim, kdyz ji rostou zuby nebo ma rýmu, umi se tedy tak nejak obslouzit sama a spime dal, min jak 5 vzbuzeni za noc bych spocetla na prstech, ale..!! jsem stastna. V pripade, ze bych kojeni vnimala jako utrpeni, bych asi nekojila. Prvni dcera byla na UM a nekolikrat za noc vstavala taky a to do 2 a ctvrt. Ridila bych se vnitrnim instinktem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová