Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj chci se zeptat…Manzelovi rodice jsou silene zadluzeny, maji nekolik exekuci a tak se chci zeptat zda ma nekdo zkusenost s tim jak se vzdat defictvi za zivota rodicu…A popripada kolik to stoji u notare? Dekuji
@macisekk A proč je potřeba se ho vzdávat již za života rodičů?
@macisekk Tak to dědictví prostě odmítne, až to bude aktuální, ne.
Toho se nemusis vubec vzdavat za zivota rodicu. Proste po jejich smrti neprijmes dedictvi a tim padem ani dluhy s tim spojene.
Dědictví se vzdát můžeš, ale až po smrti rodičů a v žádném případě ne jen jeho části Vzdáš se dluhů, vdáš se i majetku. Chceš dědit majetek, dědíš i dluhy. Bez výjimek..
Tak ze kdyz maji rodice jen dluzy zadny majetek tak to jde odmitnout dluhy jo? ja nevim nikdy jsem tuhle situaci driv neresila… ![]()
@RadkaCh Ano to je mi jasne…S majetkem i dluhy…Ale radsi nemit nic nez milion exekuci…
Dedictvi musite prevzit cele, tj. i s pripadnymi dluhy nebo jako celek to proste odmitnout.
@macisekk píše:
Nevim? Co kdyz dluhy presahuji cenu majetku ktery maji?
Tak se ho prostě zřekne až to bude aktuální…a přechází to pak ale na další členy - podle mě děti (vnuky)…a za ty se zřeknout jen tak nedá pokud nejsou zletilí..to si vezme na starost soud potom jakože v zájmu dítěte a ten pak rozhodne, jestli jste ho zřeknutím se dědictví nechtěli poškodit…a jestli je evidentní, že tam jsou dluhy tak snad rozhodne správně (mám ale osobní opačnou zkušenost
)…pak se to dá ještě zvrátit, ale je to na dýl…(zkušenost 4 roky zpátky-dneska to může být jinak)
Jinak takhle ještě za života s tim žádnou zkušenost nemám…možná to půjde-se zeptej povolaných…
@RadkaCh Tak dekuji..Ulevilo se mi…Protoze bych opravdu nechtela mit dluhy a kort ne uz od jakoby cizich lidi a manzel se toho taky bal… ![]()