Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
včera jsem měla pozitivní ovu test, takže by k ovu mělo dojít dneska nebo zítra. Ale podle teploty byla ovu už předevčírem. Oba 2 dny jsem testovala večer.
Jsem z toho jelen. Čemu teda věřit? ![]()
Stalo se to některé?
@sarink resim podobny problem, ale u me nebyl ten vzestup teploty tak velky, tak si myslim, ze u me to byla chyba mereni. Graf mi ukazuje ovu v sobotu, ale dle testu a bolesti probehla ovu az v nedeli navecer. U Tebe je ten vzestup tak velky, ze bych verila teplote, ale nemohla jsi ji necim ovlivnit (nachlazeni, leky..)?
Nemocná nejsem a léky neberu. Ale v noci na včera jsem se dost převalovala a vstávala jsem o hodinu později, tak jsem nad tím uvažovala. A kdybych včerejší teplotu nebrala, tak dnešní je vysoká. Ale když test byl pozitivní včera tak ovu by měla být dneska a teplota by měla být nízká a stoupnout až zítra.
@sarink No, mě tedy ten test až zas tak jasně pozitivní nepřijde
ale je fakt, že já s nima mám celkem špatné zkušenosti, u m ukazovali podle plotu, BT byla výrazně spolehlivější, tak bych spíše věřila té.
@sarink ovu muze nekdy probehnout i v den pozitivniho testu, treba v noci, zalezi proste, jak se tim merenim trefis do prubehu LH. Fertility friend pise, ze ovu muze byt v den poz. testu (u me by to tak bylo podle grafu, poznam ale ovu podle bolesti, tak to spise vylucuji). Jestli jsi merela o hodinu pozdeji, odecti 0,1 stupne. A ja se ted prevaluju porad a nemuzu spat, to si myslim hraje velkou roli (a proto myslim, ze se to u me zkreslilo).
Jinak v den ovu je teplota nizka jen par hodin, nemusis se tim merenim 1× za den do ni trefit, dulezity je ten vzestup potom. Taky tomu u tebe nerozumim
Tak ono to je vlastně jedno, jestli byla předevčírem nebo včera, hlavně že je
, ale spíš mě štvě, že jsem koupila testy, ať to mám potvrzené ze dvou zdrojů a nakonec je v tom ještě větší zmatek než kdybych měřila jenom teplotu ![]()
Ale tak kdybych nebrala tu první vysokou, tak asi ovu byla včera, protože mě i bolel podbříšek ![]()
@sarink mne je to taky v podstate jedno, jen jsem si pomoci BT chtela overit, ze fakt probiha
pristi mesic uz se ani merit nechystam. Tak at to vyjde
ja pouzivam ovu testy, at to vim dopredu a ne az zpetne…
Příspěvek upraven 28.01.14 v 11:30