Vzít na pohřeb dítě s ADHD?

Anonymní
29.7.23 11:56

Vzít na pohřeb dítě s ADHD?

Zdravím holky, mám syny 10 a 6 let. Ten starší má ADHD a má tendenci neustále vyrušovat. Zemřel nám dědeček… Rodina chce abych vzala syny sebou, ale z mého pohledu bych jej nebrala.
Jak byste se zařídily vy? Sestra 3 letého syna bere sebou, ale ten je v klidu.
Anonym prosím..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tosidelassrandu
29.7.23 11:57
@Anonymní píše:
Zdravím holky, mám syny 10 a 6 let. Ten starší má ADHD a má tendenci neustále vyrušovat. Zemřel nám dědeček… Rodina chce abych vzala syny sebou, ale z mého pohledu bych jej nebrala.
Jak byste se zařídily vy? Sestra 3 letého syna bere sebou, ale ten je v klidu.
Anonym prosím..

Rozhodně bych je nebrala ani kdyby ADHD neměl.

• Citovat
  • Upravit
1462
29.7.23 12:06

Podle me je slusnost se rozloucit, deti i mimina jsem brala sebou, kdyz uz to bylo dlouhe a nevydrzeli, sla jsem ven… ale prijit a aspon se pokusit rozloucit je podle me zakladni slusnost… napr. v obradni mistnosti v Motole maji i spec. odhlucnenou mistnost ( v zime tam i topi) prave pro,,rusici,, deti, ktere nevydrzi cely obrad a i pani mi tam nabizela, ze kdyz je tam privedu v prubehu obradu, pohlida mi je a ja se mohu vratit na obrad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
29.7.23 12:10

Samozřejmě, že bych je vzala. Se synem si stoupni trochu bokem od lidí, pokud nebude zvládat sedět v lavici a mlčet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.7.23 12:15

Nebrala bych ani jednoho, podle me to neni pro deti vhodne, proste muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.7.23 12:16

Ne, v tomhle věku bych děti na klasický pohřeb nebrala ani zdravý. Udělala bych si s nimi rozloučení v soukromí na hřbitově až se třeba bude ukládat urna nebo později.

• Citovat
  • Upravit
43031
29.7.23 12:16

Jisteze ano, je to jeho dědeček. A jestli to vdove nevadi, nikoho jineho bych se uz neptala.
Desetileteho by mrzelo cely zivot, ze jste mu nedovolili tam byt. Me to mrzelo. Pohreb patří k zivotu.

dedu jsme pohrbivali letos.

Příspěvek upraven 29.07.23 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.7.23 12:18

Vzala bych. Taky si myslím, že je slušnost, když se rozloučí. Ani jeden není dávno natolik malý. Natož v 10 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.7.23 12:23

Brala jsem i mladsi na pohreb jejich babicky, mladsi byl hodne rusivy, takze jsme sedeli u dveri a prubezne se chodili projit. Schytali jsme par blbych pohledu, ale to me bylo fuk. Je pravda, ze u starsiho budou lide obecne asi mene „tolerantni,“ ale nejblizsi rodina snad vi a zbytek te trapit nemusi :nevim:
Nebrala jsem je na pohreb vzdalenejsi pribuzne s otevrenou rakvi, to jsem mela co delat i ja teda.
Takze bych zvazila pro a proti…oni sami chteji? Byli si blizci? Mas ty potrebu se „v klidu“ loucit, nebo budes mit kapacitu se zabyvat detmi?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.23 12:30

Nebrala bych! Rodině nerodina, sestra nesestra. NE! Na obřad určitě ne! Na kar nejspíš ano ale až co opadne trochu toho smutku. Taky jsme to tak dělali v rodině. Větší děti klidně můžou pomáhat při přípravě, můžou být při tom když se začínají někde rodiny scházet, pomáhat s pohoštěním, vybrat kytici. Ať nejsou úplně odstřihnutí. Brát je přímo do smuteční síně? Tam kde všichni brečí. Nemusí být u všeho.
Zvláště teda ty malé. U větších a rozumných děti(10 plus) bych se asi ptala jestli tam chtějí jit. A hodně bych tu situaci vysvětlovala. Ale 3roky? Ro ať si radši užije někde s babičkou třeba

• Citovat
  • Upravit
3998
29.7.23 12:32

Ano určitě bych vzala obě děti. Brala jsem i předškolní s ADHD a taky zvládly bez problémů. Tohle je dost zásadní událost v životě rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.7.23 12:35

I úmrtí patří k životu. Je to nevyhnutelná část. Když umře člen rodiny, tak je pohřeb, rozloučení. Nevidím důvod, ať se děti zavírají do falešné bubliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
29.7.23 12:39

Na pohřeb do krematoria jo, ty jsou docela krátké. Do kostela nevim nevim, my to míváme spojené se mší a ještě se jde pěšky na hřbitov s kapelou a tak - to už bývá dlouhé i pro mě :oops:

Rodina, hádám, syny zná a přesto je tam chce. Tak pak je dotaz spíš na vhodnost věku, než ADHD :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.23 12:54

Syn s ADHD je hodně citlivý, všechno hodně prožívá a u každého má ba jednu věc 1000 stejných otázek i když už odpověď zná.. nevím no..
Má problém vydržet 10 minut potichu..

• Citovat
  • Upravit
1699
29.7.23 12:56

Takhle malé deti bych na pohřeb nebrala ani za nic.
Sama jsem byla na pohřbu babicce, kdyz mi bylo 12. Měla otevřenou rakev, vidim to do dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin