Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No ono, jestli havárka byla v neděli, tak čím déle si ho vemeš, tím víc klesá i % úspěšnosti tablety
Víš, lepší postinor, než pak řešit miniinterupci. Možná, pokud si nejsi jistá bych ho radši vzala
a třeba si za pár měsíců budeš úplně jistá
a pak se podle toho zařídíš
Máme doma jedno dítko, chtěla jsem druhé… aby první nebylo jedináček, a druhé se ještě dá utáhnout (veškeré vybavení máme přece po prvním). Ale z jednoho se vyklubali uličníčci 2, takže budeme kupovat spousty věcí a bude nás to víc stát. Ale co, přeci je kvůli tomu nedám pryč ne?? Se tak stalo, tak to tak beru
. Ono to nějako dopadne a hlady a snad neumřeme ![]()
Tož asi tak… asi bych se na ten sajrajt vyprdla a počkala a když to dopadne dobře (tedy negativně) pořešila bych pak spíš antikoncepci aby ses nemusela nervovat
.
No já ti nevím, hlavně dneska je už úterý a pravděpodobnost že postinor zzabere je i tak menší…POkud by mimčo přišlo a vy si ho nechali tak bych si too nebrala…
Ja uz bych so ho snad ani ted nebrala, po dvou dnech..to je podle me velika mala pravdepodobnost ze zabere, ne? ![]()
Nejspis bych to nechala osudu.
No a je to sajrajt, to je bez diskuze.. A už je asi dost pozdě ![]()
Jako může ale největší účinnost je ihned po styku pak to rapidně klesá…
Já bych to nechala tak a uvidíte…a ještě teda si nemůžu odpustit poznámku- jeslti máte mít mimčo je jen a jen na tobě a manželovi, ne na nikom jiným.. ![]()
No máš na to 72 hodin od styku, to bude kdy? ![]()
a samozřejmě klesá pravděpodobnost, že to zabere s každou hodinou. A nevím teda jaký to má na embryo vliv, když to nezabere a těhotenství bude dál pokračovat ![]()
a tvoje mamka vám u toho svítí nebo co? ![]()
Na postinor už je podle mě stejně pozdě. Nechala bych to osudu. A zařídila bych se podle sebe a manži, bude to vaše dítě, ne tvojí mamky ani nikoho jinýho. Z jednoho maléru nemusí být vůbec nic, neplašila bych ![]()
Postinor se má brát pokud vím do 24 hodin, jinak si jen zbytečně huntuješ tělo. O tom jestli třetí dítko ano či ne si musíte rozhodnout s manželem (doporučuji do toho maminku nepřibírat
) to za vás nikdo rozhodnout nemůže. Pokud takhle váháš, tak pokud se nepřihodí nehoda, počkala bych až kluci povyrostou a pokud tě to nepřejde šla bych do něj třeba za 7-10 let.
Já bych ho nebrala a rady maminky pouštěla druhým uchem ven… Srdce ti říká nebrat, manžel to nechává na tobě, já bych dala miminku šanci.
Ono stejně to, že ho nevezmeš ještě neznamená těhotenství..
No postinor nezabrani proniknuti spermie do vajicka, ale uhnizdeni embrya - vyvolanim hormonalnich zmen. to by melo fungovat v zavilosti na DC a ne na dobe od styku. pokud uz vzniklo em, bryo, uhnizdovat se bude za 4 dny.Taky mohlo jeste nevzniknout a spermie cekaji na ovulaci (dnes je 11 DC). Podle me postinor zabere.
Primlouvam se radeji za postinor, nez za potrat - preci jen mensi zlo - pokud je to tedy postavene takto.
POkud jde o to, ze o tretim ditku vahate, tak bych to nechala prirode. nekdy je lepsi, kdyz se to rozhodne samo.
Dobré ránko,
Manžel to nechává spíš na mě.
jdu se k vám vypovídat a vyslechnout si vaše názory. Mám dva kluky 5 a 3 roky a pořád toužím po třetím dítku, třeba by se povedla holčička, ale rozum mi velí, že dvě děti jsou na dnešní dobu dost, že bychom se měli co otáčet, jak finančně i organizačně. Manžel by si holčičku také moc přál, ale počítá spíš s klukem a říká, že když zůstaneme u dvou dětí, tak nám bude líp. Mamka je zásadně proti, že už teď jsem unavená a nebudu to stíhat a budou děti chudáci po všech stránkách, takže to mě taky dost odrazuje. A teď k věci, v něděli jsme měli havárku s kondomem, váhali jsme a nakonec jsme se domluvili, že si vezmu postinor,(bylo to 9DC)a já teď nevím, jestli si ho mám opravdu vzít nebo ne. Rozum mi velí, že ano a city, že ne