Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud by se jen uplne nehodilo, tak to je jedno… pokud by mela jit na potrat, tak taky mi neni jasny, co resis…
@Gosi Že by se těhotenství nehodilo neznamená, že bych šla na potrat. To ani náhodou. V takové situaci jsem ochotná svou odpovědnost převzít. Ale nebylo by to jednoduché.
Jde mi spíš o tu míru rizika - prostě nevím, jestli je to riziko neplánovaného těhotenství tak velké, abych hned teď sedla do auta a jela 20 km do lékárny.
Jejich účinnost není tak vysoká, mají se užít co nejdřív, nezafungují hned po spolknutí.
Ono by úplně stačilo neulítávat před ovulací, buď dítě chci nebo ne a dávám si pozor. Já bych si postinor vzala a příště si dala majzla.
@Anonymní píše:
@Gosi Že by se těhotenství nehodilo neznamená, že bych šla na potrat. To ani náhodou. V takové situaci jsem ochotná svou odpovědnost převzít. Ale nebylo by to jednoduché.
Jde mi spíš o tu míru rizika - prostě nevím, jestli je to riziko neplánovaného těhotenství tak velké, abych hned teď sedla do auta a jela 20 km do lékárny.
Ano je velké, spermie počkají klidně pět dní. Je takové, jaké je běžně při nechráněném styku v období ovulace.
Spermie vydrzi docela dlouho a tady bych nemela co resit.. cim dyl cekas tim horsi pro tebe..takze si sjed hned do 20km vzdalene lekarny a zbladni to rovnou tam.
@radkka Mě právě tak velké nepřijde (ale úplně zanedbatelné také ne) - spermie ve většině případů žijí max. 2 dny. Jsou výjimky, kdy opravdu těch 5 dní přežijí, ale to už je extrém. Což neznamená, že se to nemůže stát zrovna u mě.
Jinak k vysvětlení - běžně neulítávám. Nebylo to v plánu ani tentokrát - tyto dny řešíme přerušovaným stykem (ty těsně před ovu kondomem) - bohužel manžel to dnes nevychytal - poprvé po 5 letech.
Pokud bys šla na potrat, obleč se a běž do lékárny, možnost otěhotnění určitě je.
A můžu ti říct, že stát se mi to teď, kdy další dítě už ne, tak těch kilometrů pojedu klidně 100.
Pokud bych nechtěla otěhotnět tak bych jela raději těch 20km pro prášek ![]()
@Anonymní píše:
@radkka Mě právě tak velké nepřijde (ale úplně zanedbatelné také ne) - spermie ve většině případů žijí max. 2 dny. Jsou výjimky, kdy opravdu těch 5 dní přežijí, ale to už je extrém. Což neznamená, že se to nemůže stát zrovna u mě.
Jinak k vysvětlení - běžně neulítávám. Nebylo to v plánu ani tentokrát - tyto dny řešíme přerušovaným stykem (ty těsně před ovu kondomem) - bohužel manžel to dnes nevychytal - poprvé po 5 letech.
Není to extrém.
@Anonymní píše:
takhle jsme to řešili též.. až jsem z toho otěhotněla.. ještě před létem jsem tvrdila jak nám to všechno vychází. Když jsme si řekli že chceme díte /máme dvě/ tak si přestal dávat pozor a hned jsme zadělali.. Pak jsme zas najeli na přerušovanou a kondom v období plodných dnů.. a ejhle.. otěhotněla jsem.
@Anonymní píše:
To co popisujes neni zadna ochrana - takovych deti z teto „ochrany“ tu beha…nechapu jak muze nekdo „ulitnout“
boze bud se chranim, nebo ne a chci dite. Mezitim nic neni, obzvlast v dnesni dobe! Konkretne k dotazu, pokud by si sla na potrat, seber se a jed pro postinor.
Stane se. Za mě, raději bych užila postinor. Možnost otěhotnět je velká.
Obavam )se, ze jina varianta, nez jet pro prasek, asi neni. (nebo vypit odvar z ropuchy). Jak uz to tak byva, tak ti, co se snazi, kolikrat neotehotni ani ze styku v den ovulace a kdyz nekdo nechce, tak otehotni jen co se o chlapa otre. ![]()
Jsem 11DC, ovulace bývá 15 - 16 den.
Dnes ráno jsme s manželem trochu „ulítli“. Vzaly byste raději pro jistotu postinor? Tak nějak si říkám, že je to na hraně. Nechci si zbytečně rozhodit dalších x cyklů, ale případné těhotenství by se teď úplně nehodilo.
Přemýšlela jsem i o možnosti hlídat si ovulaci a kdyby nastala o nějaký ten den dříve, prášky užít. Sice by se měly podle manuálu užít co nejdříve, ale v tomto případě by to asi nevadilo, ne?