Vzít raději postinor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.10.16 09:23

Vzít raději postinor?

Jsem 11DC, ovulace bývá 15 - 16 den.
Dnes ráno jsme s manželem trochu „ulítli“. Vzaly byste raději pro jistotu postinor? Tak nějak si říkám, že je to na hraně. Nechci si zbytečně rozhodit dalších x cyklů, ale případné těhotenství by se teď úplně nehodilo.
Přemýšlela jsem i o možnosti hlídat si ovulaci a kdyby nastala o nějaký ten den dříve, prášky užít. Sice by se měly podle manuálu užít co nejdříve, ale v tomto případě by to asi nevadilo, ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5808
25.10.16 09:26

Pokud by se jen uplne nehodilo, tak to je jedno… pokud by mela jit na potrat, tak taky mi neni jasny, co resis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.16 09:31

@Gosi Že by se těhotenství nehodilo neznamená, že bych šla na potrat. To ani náhodou. V takové situaci jsem ochotná svou odpovědnost převzít. Ale nebylo by to jednoduché.
Jde mi spíš o tu míru rizika - prostě nevím, jestli je to riziko neplánovaného těhotenství tak velké, abych hned teď sedla do auta a jela 20 km do lékárny.

• Citovat
  • Upravit
20767
25.10.16 09:34

Jejich účinnost není tak vysoká, mají se užít co nejdřív, nezafungují hned po spolknutí.

Ono by úplně stačilo neulítávat před ovulací, buď dítě chci nebo ne a dávám si pozor. Já bych si postinor vzala a příště si dala majzla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.10.16 09:36
@Anonymní píše:
@Gosi Že by se těhotenství nehodilo neznamená, že bych šla na potrat. To ani náhodou. V takové situaci jsem ochotná svou odpovědnost převzít. Ale nebylo by to jednoduché.
Jde mi spíš o tu míru rizika - prostě nevím, jestli je to riziko neplánovaného těhotenství tak velké, abych hned teď sedla do auta a jela 20 km do lékárny.

Ano je velké, spermie počkají klidně pět dní. Je takové, jaké je běžně při nechráněném styku v období ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
25.10.16 09:43

Spermie vydrzi docela dlouho a tady bych nemela co resit.. cim dyl cekas tim horsi pro tebe..takze si sjed hned do 20km vzdalene lekarny a zbladni to rovnou tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.16 09:45

@radkka Mě právě tak velké nepřijde (ale úplně zanedbatelné také ne) - spermie ve většině případů žijí max. 2 dny. Jsou výjimky, kdy opravdu těch 5 dní přežijí, ale to už je extrém. Což neznamená, že se to nemůže stát zrovna u mě.
Jinak k vysvětlení - běžně neulítávám. Nebylo to v plánu ani tentokrát - tyto dny řešíme přerušovaným stykem (ty těsně před ovu kondomem) - bohužel manžel to dnes nevychytal - poprvé po 5 letech.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
25.10.16 09:45

Pokud bys šla na potrat, obleč se a běž do lékárny, možnost otěhotnění určitě je.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
25.10.16 09:46

A můžu ti říct, že stát se mi to teď, kdy další dítě už ne, tak těch kilometrů pojedu klidně 100.

• Citovat
  • Upravit
1450
25.10.16 09:47

Pokud bych nechtěla otěhotnět tak bych jela raději těch 20km pro prášek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.10.16 09:50
@Anonymní píše:
@radkka Mě právě tak velké nepřijde (ale úplně zanedbatelné také ne) - spermie ve většině případů žijí max. 2 dny. Jsou výjimky, kdy opravdu těch 5 dní přežijí, ale to už je extrém. Což neznamená, že se to nemůže stát zrovna u mě.
Jinak k vysvětlení - běžně neulítávám. Nebylo to v plánu ani tentokrát - tyto dny řešíme přerušovaným stykem (ty těsně před ovu kondomem) - bohužel manžel to dnes nevychytal - poprvé po 5 letech.

Není to extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.16 09:52
@Anonymní píše:

takhle jsme to řešili též.. až jsem z toho otěhotněla.. ještě před létem jsem tvrdila jak nám to všechno vychází. Když jsme si řekli že chceme díte /máme dvě/ tak si přestal dávat pozor a hned jsme zadělali.. Pak jsme zas najeli na přerušovanou a kondom v období plodných dnů.. a ejhle.. otěhotněla jsem.

• Citovat
  • Upravit
12156
25.10.16 09:59
@Anonymní píše:

To co popisujes neni zadna ochrana - takovych deti z teto „ochrany“ tu beha…nechapu jak muze nekdo „ulitnout“ :zed: boze bud se chranim, nebo ne a chci dite. Mezitim nic neni, obzvlast v dnesni dobe! Konkretne k dotazu, pokud by si sla na potrat, seber se a jed pro postinor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.10.16 10:08

Stane se. Za mě, raději bych užila postinor. Možnost otěhotnět je velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
25.10.16 10:09

Obavam )se, ze jina varianta, nez jet pro prasek, asi neni. (nebo vypit odvar z ropuchy). Jak uz to tak byva, tak ti, co se snazi, kolikrat neotehotni ani ze styku v den ovulace a kdyz nekdo nechce, tak otehotni jen co se o chlapa otre. 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1