Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Prosim mate nektera zkusenost s HA Violetta…? Napriklad nejake zmeny, bolesti hlavy…atd. Napsala mi ji moje gynekolozka i kdyz uz nemam vejcovody a to z duvodu premenstruacniho syndromu a velmi silneho krvaceni pri MS. Lustrovala jsem po interntu ale o Violette skoro ani zminka. Drive jsem brala HA Lindinete 20 a ta mi nedelala moc dobre…je to nejspis asi individualni. Ale i tak dekuji za pripadne odpovedi. Preji hezky vecer.
Violettu beru cca půl roku. Už jsem se na to ve svém věku (42)chtěla vykašlat, ale krvácení při MS dlouhé deset dní a pak ještě slabší pár dní kolem ovulace mě fakt nebavilo. Takhle mám za tři dny hotovo a pohodička. Jen jsem hooodně pracně zhubla po druhém porodu na původní váhu a jak jsem začala brát Violettu, tak mi zase dvě tři kila naskočila a nějak s nima nemůžu hnout. Dva tři dny před MS mě fest bolívá hlava, ale spíš od páteře než po práškách, řekla bych.
No ja prave ve skutecnosti HA nepotrebuji. Mam hodne silnou MS, migreny, silene zmeny nalad, krece, pravidelne cca tyden pred MS dostanu migrenu zablokuje se mi krcni pater je mi na zvraceni. Chodim pravidelne na neurologii ale aby se mi blokovala pravidelne pred MS krcni pater to se i gynekolozka zarazila. Ja kdyz priberu i 8 kg nevadi. Co bych dala za to rychle pribrat, kdyz pracne naberu hned to shodim…hold toam nejspise v genech. Dekuji za odpoved. Doufam, ze se dockam ulevy po HA.
Holky beru antikoncepci violetta, první měsíc vše o. k. Druhý měsíc jsem prášky začala brát správně, ale ms v podstatě neskončila nejdřív jsem týden jen špinila ted už 9 dní dost silně krvácím myslíte, že se to při třetím platu srovná nebo ne? Zažila jste to některá?
Já Violettu beru asi třetím rokem, úplný začátek si nepamatuju, ale určitě se žádné drama nekonalo. Teď mám většinou jen špinění dva tři dny, ale jednou za čas je krvácení delší a silnější. Určitě bych 3-4 cykly vydržela, a jinak holt naběhnout na gyne a změnit léky.
Posledních několik měsíců se mi ale zdá, že jakmile se propracuju k zeleným pilulkám, začíná mě bolet hlava a trvá to tři čtyři dny, ani ibalgin mi na to nezabírá. Hlava mě tedy bolívá poměrně často, většinou od krční páteře, ale na to mi ibalgin zabírá, ale tady v tomto případě ne. Tak se asi budu muset příště zeptat doktorky.
@ka2ka já beru Sunyu, a když jsem začínala, tak to bylo to samé, v podstatě jsem 2 měsíce pořád krvácela - víc, míň, doktorka říkala, že vydržet, a jo, pak se to upravilo, ms začala být slabá, pravidelná a bezbolestná
@MaM @stinga holky děkuju za radu tak se to v noci dost zhoršilo, tak jsem byla na gyndě a mám zánět takže ![]()
Mám stejný problém. Při 1 platu jsem dostala MS začla brát 2 plato a MS mám po 5 dnech zase. Nikdy jsem neměla MS silné, v říjnu mě dr. donutila jít na výškrab, nic nenašli, málo materiálu. A te´d ze mě padají cucky a mám je silné. Má cenu čekat? Andrea
Ahoj holky ![]()
Obnovují diskuzi o antikoncepci Violetta
Jsem po třetím císaři a je mi 40 let..máme teď 8mesicni Mimi. Brala jsem 4 m Velmari ale bolela mě po ní hlava, škoda…jinak mi sedla. Mudr mi tedy změnil na nizkohormonalni HA a tedy prý je to i pro ženy po 40…právě antikoncepce Violetta.
Jen doufám, že mě po ní zase nebude bolet hlava…jaké máte vy zkušenosti?
Přeji hezký den ![]()
Mam 1 plato HA Violetta, bohuzel mi nesedla. Nemel by nekdo zajem?
Ahoj, holky. Mám dotaz, neměla jste některá po prvním platicku jakoby zanet? Antikonepci beru po 10letech takže už ani nevím co to muže mít za za vedlejší účinky.
Bolesti jsou při curani, dost nepříjemné prirovnala bych to jakoby vás špatně vycevkovali. Dekuji
Antikoncepci beru čtvrtý měsíc.
Ze začátku jsem skoro tři týdny špinila.
Nic hrozného.
MS je slabá. Bez jakýchkoliv problémů.
Jen jsem tak 3-4kg přibrala.
Váhově. Na těle to až nepozoruji.