Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mému synovi bude deset let, chtěl by vidět miminko na ultrazvuku, ukazovala jsem mu totiž fotku od doktora a byl nadšený.
Příští týden mám jít na první screening, už si nepamatuji jak to probíhá, dělá se ultrazvuk přes břicho? Ráda bych ho vzala ![]()
Jo přes břicho, u nás mají děti zákaz. Teď v době koronaviru mají zákaz i partneři.
@Arianna007 urcite ho vezmi
Ja brala deti vzdy. Na 99% to bude pres bricho. Me tedy na screeningu delali i vnitrni (aby lepe neco zkontrolovali), ale nebyl problem. Pres nohy mi dali kus hadru a deti stejne koukaly na televizi na zdi.
Jojo přes břicho, ja bych ho vzala, ale optala se jestli s tim nemaji tam problem, nekde ted nechtějí žádné doprovody.
@luci.no píše:
@Arianna007 urcite ho vezmiJa brala deti vzdy. Na 99% to bude pres bricho. Me tedy na screeningu delali i vnitrni (aby lepe neco zkontrolovali), ale nebyl problem. Pres nohy mi dali kus hadru a deti stejne koukaly na televizi na zdi.
A jak děti reagovaly? Líbilo se jim?
Ahojky taky bych chtěla vzít 4 letou dcerku na screening
když viděla fotku z utz tak byla nadšená a že chce mimi vidět ať mi ho doktor vynda ![]()
@Arianna007 Taky jsme na prvním screeningu byli s manželem a dcerou, ale vzhledem k věku (tehdy asi 15m), z té obrazovky nic moc nevykoukala
Ale desetiletému se to bude líbit, takže jestli může, vzala bych ho
Dělá se to přes břicho. Já měla při prvním těhotenství sebou svého tátu, páč byl jediný jako doprovod k dispozici
Docela sranda, když si mysleli, že je to otec dítěte ![]()
Já teda neberu nikoho a pokud to jde ani partnera. Beru to jako dost zásadní vyšetření, kde chci mít na 100% soustředěnýho lékaře nerozptylovanýho ani partnerem, natož dítětem. Neberu to jako kino a nechci tam mít diváky… A to nemluvím o tom, že se může vyskytnout problém a jak potom hovořit s lékařem o možných vývojových vadách s dítětem za zadkem?
Tak super, trochu jsem váhala jestli ho vzít…ale ve čtvrtek u gynekologa byl ultrazvuk v pořádku a on byl nadšený z fotky.
Nejdřív jsem váhala aby třeba nebyl u špatné zprávy nebo tak, protože nejdřív jsem tam měla dva váčky (dvojčátka) a zůstalo jen jedno.
A syn je takový rozněžnělý až jsem to nečekala, moc se těší.
![]()
Já se přimlouvám za to, počkat na screening ve 20.tt… Jednak pro to, že pro špatnou zobrazitelnost se může vyšetřovat vaginálně, jednak se v prvním trimestru častěji než jindy stává, že těhotenství se přestalo vyvíjet nebo něco není v pořádku. Na jedné straně je fajn, že si nepřipouštíte problémy, ale není příjemné vyslechnout si, že sreening vyšel pozitivně, plod jeví abnormality nebo se přestal vyvíjet, když tam máte s sebou i děti.
@Janli
Já si vůbec nějaké vady atd. nepřipouštím, i když vím, že se může stát.
Stačí, když tam bude syn chvilku, pak může jít přece na chodbu.
@Arianna007 nevím, jak teď kvůli Covidu, ale dítě bych sebou klidně vzala. Dělá se to přes břicho a když ještě má sám zájem tak si myslím, že je to jedině dobře. Pokud nebude doktor blb, tak buď to nebude řešit a nebo to třeba podá i tak, aby to pochopilo i to dítě.
@Modrásek modrý
Také jsem nad tím přemýšlela, že až na ten druhý ve 20 TT nebo bych ho vzala na 3D…
Ale pak jsem si řekla, že se domluvíme s lékařem a když tak počká na chodbě a když by bylo vše ok, tak by nakoukl na chviličku.
Chci to spojit s dobrým obědem a kinem nebo aquaparkem po vyšetření, tak by mu to ani nepřišlo, kdyby ho doktor do ordinace ani nepustil.
Nejdriv bych se optala, zda je to ok. Pokud ti nevadi pred nim slyset ci resit to, co tu zaznelo (ze muze byt neco spatne), tak proc ne.
Jinak manzel se mnou pokazde na velkem UTZ byl (chteli jsme to oba) a nikoho nerozptyloval. Je dost stary na to, aby vedel, ze ma mlcet
Navic dr, u ktereho jsme byli, je profik, takze me nic takoveho nenapadlo.