VZP a klíšťovka

159
11.3.12 11:29

VZP a klíšťovka

Ahojky. Nevíte někdo, jestli přispívá VZP na očkování proti klíšťovce u malých dětí? Na jejich stránkách jsem našla akorát nějaký super program proplacení jedné dávky, ale je to určeno lidem až od 16 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1254
11.3.12 11:44

TADY to je :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
11.3.12 12:04

VZP přispívá 500,– na očkování, jakékoli.My jsme letos očkovali Prevenarem, tím pádem jsme už vybrali těch 500,– a na jiné očkování už nárok nemáme.Je to jen jednou za rok.

• Citovat
  • Upravit
159
11.3.12 12:20
zichisek píše:
VZP přispívá 500,– na očkování, jakékoli.My jsme letos očkovali Prevenarem, tím pádem jsme už vybrali těch 500,– a na jiné očkování už nárok nemáme.Je to jen jednou za rok.

díky, teď jsem to tam našla, jsem si předtím zadala rovnou klíšťovku a vyjelo mi to jinde. Co k tomu potřebuju? Musim nejdřív pro nějaký formulář, nebo tam přijdu jen s účtenkou a rodným listem a vyplním něco až tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
11.3.12 12:37

Ahoj, taky jsem to včera zkoumala. U tý klíšťovky je to od 16cti let a dají ti 800,–, takže máš vlastně tu jednu dávku zdarma a ještě kousek z druhý, ale taky chci dát malýho očkovat.

Co jsem koukala na ten odkaz co dávala Janinna23, tak tam je to pro rok 2010, tak nevim jestli je to stále stejný a nebo se to pro každý rok mění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.3.12 12:45

http://www.vzp.cz/…drava-rodina

Pettulle píše:
Ahoj, taky jsem to včera zkoumala. U tý klíšťovky je to od 16cti let a dají ti 800,–, takže máš vlastně tu jednu dávku zdarma a ještě kousek z druhý, ale taky chci dát malýho očkovat.Co jsem koukala na ten odkaz co dávala Janinna23, tak tam je to pro rok 2010, tak nevim jestli je to stále stejný a nebo se to pro každý rok mění :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
11.3.12 12:47

Mě psala paní z VZP, že mám přijet na pobočku s účtenkou o zaplacení od Dr.Tak tam zítra jedu a snad to bude OK.

• Citovat
  • Upravit
159
11.3.12 12:48

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
11.3.12 13:16
zichisek píše:
VZP přispívá 500,– na očkování, jakékoli.My jsme letos očkovali Prevenarem, tím pádem jsme už vybrali těch 500,– a na jiné očkování už nárok nemáme.Je to jen jednou za rok.

Prosím Tě a nevíš, jestli to jde i zpětně? Minulý rok jsem taky nechala očkovat Prevenarem, ale o tom příspěvku jsem nevěděla.

Holky, nevíte, od kolika se dá očkovat proti encefalitidě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
11.3.12 13:23

Zpětně to nejde a proti tý klíšťovce se dá očkovat od 3. let, někteří očkují i dřív. Dr. mi řekla, že by ho klidně oočkovala i v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
11.3.12 13:23

Zpětně to lze pouze do tří měsíců od vystavení dokladu, jinak smůla.
Encefalitida se dá očkovat od 1 roku.

http://www.klistova-encefalitida.cz/…da-sanci-406

• Citovat
  • Upravit
159
11.3.12 13:27

já jsem vloni někde četla, se se dá očkovat od 2 let, znám ale doktorku, která očkovala v roce, nicméně moje doktorka to nedoporučuje dřív než ve 3 letech, že je to hodně agresivní :nevim: My půjdem na první očkování v létě, ve 3,5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
11.3.12 13:30

Příspěvek upraven 20.03.12 v 19:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
11.3.12 13:31

Tak nám to doktorka ani nevymlouvala ani to vyloženě neschválila.Myslím, že je to případ od případu.Ale třeba my jsme hodně v přírodě.Celé víkendy na výletech, horách, v lese.Piknikujem na trávě,na dece,stanujem.Malá má 18.měsíců.Teď jsme byli teprve na spalničkách, tak nevím jestli do klíšťovky jít nebo až příští rok.

• Citovat
  • Upravit
713
11.3.12 14:02

starší syn naočkován je, máme chatu u lesa a hned vedle řeky, klíšťata všude, reakci měl malou
VZP přispívá 500 Kč na dítě na jakékoliv očkování a ještě teď mají akci pro dospělé pro ty,co se nechají naočkovat od začátku, mají to na stránkách, jak jsem to pochopila, tak nejdřív se musí na VZP pro nějaký formulář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek