Vztah nebo lež?

Anonymní
16.3.12 12:54

vztah a nebo lez?

Dobry den,

nevim, kam jinam se obratit a vyslechnout si nazory nebo pomoc.
Je mi pres 20 let a ziju 2 roky s pritelem. Pristehovala jsem se za nim do mesta, kde to neznam a nikoho neznam. Jsem po stredni skole, obchodne podnikatelska s maturitou a nedari se mi sehnat ani prace ani poradna brigada. Jiz pres rok marne hledam, pohovory i veskere nabidky konci neuspechem, bud nemam pozadovanou praxi, nebo nejsem vyucena v oboru, nemam vejsku atd. Mist je malo, uchazecu hodne, brigady nebo prace na vypomoc moc nejsou.
Na podzim mi dal pritel nuz na krk, ze bud do konce roku neco najdu a nebo me vyhodi z bytu. Dost jsme se hadali. Ja nemam kam jit, nemam rodinu, nemam pratele, nemam nic. Myslenka, ze bych skoncila na ulici pod mostem, mu byla lhostejna. Chapu ze je nastvany, ale nazyva me lharem a ze si vse vymyslim, a finguju a nikde nic nehledam, pritom snad jen hlupak by nevidel, jak moc me tohle ubiji. V lednu jsem nakonec nasla kratkodobou brigadu, ale po ni se cele peklo odehravalo znova. Dal mi ultimatum, kricel na me sproste a ze mam jit kam chci, ze mu je to jedno, ze nemam kam jit, mostu pry je tady dost. Vse mu rikam, snazim se mu ukazat ze se opravdu snazim, ale je to zbytecne. A pak dalsi den prijde a dela jakoby se nic nestalo, jakoby se zadna hadka neudala, je miloucky a laskyplny a tutu nunu, ale ja nedokazu uz se nadale pretvarovat. Delat, ze me jeho vystup nemrzi, delat ze ta slova o moste me neranila. Delat, ze myslenka jak me jednou vyhodi na ulici, me netrapi. Naopak, cim milejsi ke me je, tim vic me to boli. Protoze uz vazne nevim, co si mam myslet. Jak si vylozit „Miluji te ale pudes“… Jak vnimat jeho lasku, kdyz se pak jako blesk z cisteho nebe zas promeni v uplne jineho cloveka. Chapu, ze je to pro nej otravne mit se mnou trpelivost, ale… takhle? Ja si jen neumim predstavit, ze bych cloveka, ktereho miluju, vyhodila jak kus hadru, ze bych mu rekla do oci, ze je lhar a at tahne pod most. Pritel ma praci skvelou, po svem tatovi, ma velkou rodinu, co za nim vzdy stoji a o kterou se muze oprit. Nemam ani jedno z toho. Mozna jen nema vubec predstavu, jaky je tohle zivot? Prosim vas moc o radu. Zacina se mi hroutit cely zivot a obcas uz nevim, zdali ma vubec nejaky smysl.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35772
16.3.12 13:00

A kde jsi bydlela předtím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
16.3.12 13:04

á nechci aby to vyznělo blbě, ale nepovídej mi, že si holka ve 20 nenajde práci.Neříkám, že nějakou super za hooodně peněz, ale alespoň než najdeš něco pořádnýho tak jít dělat do hypermarketu ke kase nebo podobně.Nevím v jakém městě bydlíš, ale aby nebylo vůbec nic?
Ad2 - já osobně bych od přítele odešla, protože bych se nenechala ponižovat a nenechala bych na sebe ječet, pokud tě neumí podpořit.Ale je otázka jak s tou prací, abys utáhla případný nájem.Taky jde jít do začátku do spolubydlení s někým, vychází to o dost levněji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.12 13:05

Odstehovala jsem se od mamy, ktera zila se svym pritelem… ktery ji mlatil. A delal nam doma dusno. Tehdy jsem utekla az na karlovarsko za jednim klukem, ze ktereho se bohuzel vyklubal agresivni blazen. Tehdy jsem mela velke stesti, ze jsem poznala sveho nynejsiho partnera, ktery mi z te diry pomohl. Chtel at se za nim pristehuju, vedeli jsme oba, ze to bude posledni krok, protoze se nemam kam vratit. Moje mama ma sama problemy, pendluje po republice sama poradne nema, kam slozit hlavu a nakonec se stejne obavam, ze s tim chlapem, co ji bije, zustane.

• Citovat
  • Upravit
232
16.3.12 13:06

chápu, že chceš mít někoho ráda, ale žádný životní partner se nechová k druhému tak, jak ty popisuješ… tvůj přítel je nedospělý a chová se hloupě (mírně řečeno)…

vykládat si není co, není to partner do života a pro rodinu…

tvůj život určitě smysl má, máš to teď jen těžké, je v tom spousta citů a nestojíš pevně na svých nohách, což by ti dodalo nutné sebevědomí… bez zázemí rodiny je stavění na nohy těžké, ale co si budeme povídat, půlka národa je z rozbitých a nefunkčních rodin a pokud chtěli, na nohy se sami postavili…

můj názor: urvi jakoukoli brigádu i mimo obor, získej minimální hotovost, domluv se někde na spolubydlení za co nejmenší částku měsíčně a získej samostatnost… přítel ze světa nezmizí, ty budeš svobodná a nebude na tebe nikdo řvát a ponižovat tě, uvidíš, jak se k tomu pak postaví (ale pevně doufám, že mezitím potkáš nějakého milého sympaťáka, který ti bude v životě pomáhat a dodávat ti klid, ne naopak)

važ si sebe sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.12 13:08
zichisek píše: á nechci aby to vyznělo blbě, ale nepovídej mi, že si holka ve 20 nenajde práci.Neříkám, že nějakou super za hooodně peněz, ale alespoň než najdeš něco pořádnýho tak jít dělat do hypermarketu ke kase nebo podobně.Nevím v jakém městě bydlíš, ale aby nebylo vůbec nic?
Ad2 - já osobně bych od přítele odešla, protože bych se nenechala ponižovat a nenechala bych na sebe ječet, pokud tě neumí podpořit.Ale je otázka jak s tou prací, abys utáhla případný nájem.Taky jde jít do začátku do spolubydlení s někým, vychází to o dost levněji.

Ke kase nebo doplnovani zbozi je to prvni po cem se vzdycky po meste pidim, ale at obejdu co obejdu nemaj pry zadne misto, a kdyz v Tescu vytavi ceduli ze nabiraj brigadniky, jdu tam, reknou ze stav je neaktualni a nemaj misto ale ceduli tam maj jeste tyden. A tuhle mi i na pohovoru v obchodaku na kasu rekli ze potrebuji praxi. A kdyz uz, tak vyberou nekoho jineho, na jednu pozici se hlasi tuna kandidatu, musim mit asi take stesti. A vetsinou kdyz hledaj do obchodaku tak pozaduji zivotopisy na zaklade kterych si teprve zvou lidi a nebo nezvou.

• Citovat
  • Upravit
bamba
16.3.12 13:13
zichisek píše: á nechci aby to vyznělo blbě, ale nepovídej mi, že si holka ve 20 nenajde práci.Neříkám, že nějakou super za hooodně peněz, ale alespoň než najdeš něco pořádnýho tak jít dělat do hypermarketu ke kase nebo podobně.Nevím v jakém městě bydlíš, ale aby nebylo vůbec nic?

Kdo nemusel hledat práci aniž by nějakou našel,nepochopí.Věř,že ani supermarkety na tebe nečekají.Kde nic není,ani smrt nebere.Miluju takový,jako jsi ty.Podle vás všichni co nepracují jsou líní a práci si ani hledat nechtějí.Nikomu nepřeji nic zlého,ale takovým chytrolímům bych přála,aby to zažili na vlastní kůži.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.12 13:14

Gjoa: Ja vim, mas pravdu. Pritelovi je ted 30 a svym zpusobem… v necem detinsky je. I kdyz co se jinych veci jako domacnost, prace, znalosti politiky, ekonomiky, atd, je vlemi rozumny a chytry. Nestiti se zadne prace. A proto nechapu, ze nevidi tu situaci, pry se jen na krizi s rpaci vymlouvam, ani nevim jesli je to vyrcene v afektu nebo proc. S brigadama jsem ted dopadla spatne, protoze od noveho roka ze zakona i kdybych z brigady mela jen 800 stovek za mesic za treba doplnovani zbozi, prijdu o financni podporu. A neni pro me vubec snadne predstavit si, ze bych proste rekla tak sbohem ja odchazim kdyz jsi takovy. Me uz jen ten samotny fakt, ze mi neduveruje, ze mi rekne at jdu pod most, nici. Nejsem na tom moc zdravodne dobre, a spatne snasim uz i tyhle situace. Bojim se, ze rozchod, nebo nechat se vyhodit me znici. Ze uz to neustojim. Ze proste celou tu vec pres srdce uz nedokazu nijak prenest.

• Citovat
  • Upravit
960
16.3.12 13:15

Ahoj, já jsem jenom o pár let starší než Ty a prakticky s tím samým vzděláním a být Tebou, tak najdu najust jakoukoli brigádu, i kdyby to mělo být třeba mytí talířů a odejdu od něj někam do podnájmu. Dál bych se snažila najít nějakou normálnější práci, ale už v klidu a bez stresu. Mělo by se to dát zvládnout… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
16.3.12 13:20

nevím za jak velkého jsi města…já hledala práci půl roku(velké město),a nakonec jsem našla-mám 2 děti,jsem rozvedená,po rodičáku a bez praxe :-(…dělala jsem gympl a po něm Vš,ale v průběhu jsem neplánovaně otěhotněla a pak už to nějak dodělat nešlo…nakonec jsem našla.Malý krámek a prodavačka za minimální mzdu.Ale jako nemít nic a mít 9 tisíc (+ úlevy na děti) je pořád sakra rozdíl.
U nás bývají nabídky na benzínky,v obchodních centrech v obchůdcích a po městě mají občas cedule obchody na dveřích.....taky se mrkni na špitál na úklid…držim palce,ať se můžeš postavit na vlastní nohy a začít pořádně žít :mavam:

Příspěvek upraven 16.03.12 v 14:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
16.3.12 13:21

Bez urážky,ale každý supermarket/hypermarket bere brigádníky na vybalování zboží, uklizečky a podobně. To,že mu došla trpělivost je pochopitelné,musí tě živit. A mě to stejně jako jemu přijde,že hledáš výmluvu proč nepracovat. Vzít podřadné místo a při tom hledat lepší flek jde.

Pro rýpaly - vím ,jaké to je, hledat práci, proto si komenty typu „nevíš o čem mluvíš“ nechte pro sebe. Vím o čem mluvím,a sakra dobře.

Příspěvek upraven 16.03.12 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
16.3.12 13:22
bamba píše:
zichisek píše: á nechci aby to vyznělo blbě, ale nepovídej mi, že si holka ve 20 nenajde práci.Neříkám, že nějakou super za hooodně peněz, ale alespoň než najdeš něco pořádnýho tak jít dělat do hypermarketu ke kase nebo podobně.Nevím v jakém městě bydlíš, ale aby nebylo vůbec nic?
Kdo nemusel hledat práci aniž by nějakou našel,nepochopí.Věř,že ani supermarkety na tebe nečekají.Kde nic není,ani smrt nebere.Miluju takový,jako jsi ty.Podle vás všichni co nepracují jsou líní a práci si ani hledat nechtějí.Nikomu nepřeji nic zlého,ale takovým chytrolímům bych přála,aby to zažili na vlastní kůži.

Já jsem to nemyslela zle, jen mi z příspěvku zakl. přišlo, že hledá práci v oboru, tak aby koukla i po něčem jiném.Já jsem naštěstí tento problém nikdy neměla, vždycky jsem si práci našla i mimo obor dělala jsem 2 měsíce ve zverimexu,u kasy, sekretářku i jsem mixovala džusy :nevim:
Chápu u lidí po padesátce jako je má máma, tu nikde vzít nechtějí, že berou jen do 35, ale je to mladá holka :nevim:

• Citovat
  • Upravit
383
16.3.12 13:25

U mě v rodině je taky jedna osoba,která už je 3roky bez práce a vykládá nám to stejné jako ty (zivotopisy,že nemají místo atd).A pak mám známý,který sice za rok vystřídají třeba 3práce.Tak to mě nejak nejde k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
16.3.12 13:27
Zuzaa píše:
Bez urážky,ale každý supermarket/hypermarket bere brigádníky na vybalování zboží, uklizečky a podobně. To,že mu došla trpělivost je pochopitelné,musí tě živit. A mě to stejně jako jemu přijde,že hledáš výmluvu proč nepracovat. Vzít podřadné místo a při tom hledat lepší flek jde.

Pro rýpaly - vím ,jaké to je, hledat práci, proto si komenty typu „nevíš o čem mluvíš“ nechte pro sebe. Vím o čem mluvím,a sakra dobře.

Příspěvek upraven 16.03.12 v 13:23

Asi ne,nevímodkud si,ale tady prostě práce není a je moc velký problém se někde upíchnout.Manželova dcera má odchodní akademii a 5 let po maturitě ještě nezavadila na práci.Ano 2× brigádu na půl roku.Jenže takovou praxi jí nikdo neuzná.V obchodech ji nechcou,bo má vyšší vzdělání a tak běhá píše a marně.

• Citovat
  • Upravit
23847
16.3.12 13:28

Rozmysli si, co vlastně chceš v životě dělat. Tak třeba máš obchodku, bavilo tě účetnictví? Jestli jo, nasáčkovala bych se do nějaký firmy, že jim pomůžu - klidně zadarmo. Zjisti si, co máš v okolí za firmy a napiš jim motivační dopis, životopis i když nikoho nehledaj. Něčemu se přiučíš a budeš mít aspoň něco v životopise a když se osvědčíš, tak tě třeba i zaměstnaj. No máš být půl roku jen tak doma nebo něco dělat? Popř. jestli jsi manuálně zručná, tak se nauč dělat nehty, nebo si udělej nějaký kurz na kosmetičku, což ale vyžaduje počáteční investici. :think: Přivydělávat si můžeš i tím, že dáš inzerát a budeš chodit třeba uklízet po domácnostech nebo žehlit. Myslím do 20 tis výdělku to nemusíš ani nikde oficiálně přiznávat.
S přítelem bych se domluvila nějak konkrétně - např. ještě půl roku mě u sebe nech, pak budu mít práci nebo odejdu. On, když uvidí, že se snažíš, tak už taky nebude tak nervní. Upřímně - já ho docela obdivuju, že ti to trpí, i když svou nelibost mohl dát najevo nějak slušněji. Já jsem exe vykopla, páč byl línej cokoliv dělat a to jsem ho ani neživila. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí