Může vydržet vztah bez společných dětí?

Anonymní
25.10.24 15:51

Vztah bez dětí

Žijete někdo v pachtworkové rodině bez společného dítěte? Může takový vztah dlouhodobě fungovat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4449
25.10.24 15:54

Ne. Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
25.10.24 16:22

Ano, žijeme, 10 let, kazdy svoje dítě. Společné nemáme a nechceme, dětí mame tak akorat. Jsme manželé a neplánujeme to měnit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.24 16:25

@Svetluska55 a bez manželství? Ptám se protože žiju delší dobu takto a hodně slýchám od okolí že to nemůže vydržet.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
25.10.24 16:32
@Anonymní píše: Více

My se před pár lety vzali. Ale ten akt není nezbytný.
A nevím, proč by to nemohlo vydržet. Naopak jsme nemuseli projít rozbijecem vztahu zvaném malé dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.24 16:37

@Svetluska55 Většina těch co říkají že to nevydrží tak apelují na to že děti odrostou a ten svět se změní jelikož nejsou společná vnoučata atd

• Citovat
  • Upravit
1395
25.10.24 16:37

No jen tak logicky… Pokud nevydrží vztah bez společného dítěte, tak jinak by to byl nefunkční vztah, který trvá jen kvůli dítěti, ne? A to je to poslední, co chceš. Takže ani já ani partner společné nechceme a jsem za to ráda, že ani jeden nemáme tu touhu a stačí nám naše dvě z minulých vztahů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
25.10.24 16:47
Zřejmě tomu vztahu až tolik nevěříš když řešíš názory okolí. Klape vám to? Máte se rádi? Funguje to? Neřeš okolí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
25.10.24 17:01

Já myslím, že to může fungovat dokonce lépe, než kdyby tam to společné dítě bylo. Protože nic není na emiminu častějšího, než stěžování si na to, jak se po narození společného dítěte změnil vztah partnera či partnerky k dětem nevlastním. Myslím samozřejmě k horšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 17:28

@Lu66 asi mám nízké sebevědomí.

• Citovat
  • Upravit
645
25.10.24 18:00

Samozejme ze fungovat muže, nám by nefungoval kdybychom měli společne dítě, protože on žádné nechce (a nema) a já už další nechci (jedno mám a bohate mi to stačí).Mám víc casu, protože ono jedno dítě je casto u otce a jeho rodicu, nemusíme řešit společnou výchovu - on to bere tak, ze otce dítě už ma a on se do výchovy montovat nehodla, Takže za mě idealka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
25.10.24 18:01

Jo a jsme spolu osm let, dítě ma deset. A bez manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 19:39

@hopsahejsa tak to máte dobře vyřešené, já si tedy neumím představit se neplést do výchovy dětí které se mnou žijí.

• Citovat
  • Upravit
645
25.10.24 20:38

Tak dítě je už větší a bezproblémové, takže nejsou potřeba žádné intervence ze strany partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 20:44

@hopsahejsa Tak to máš super… U nás je to samí puboš :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat