Nevěra x nevěra

Anonymní
25.10.24 11:49

Nevěra x nevěra

Manželka mě před lety podvedla. Byla to dlouhodobá nevěra s chlapem, kterýho poznala na internetu, když jsme měli ve vztahu krizi. Sama si uvědomila, že to za zničení rodiny nestojí, ukončila to (po cca roce) a aby ulevila svému svědomí, po 4 měsících od ukončení mi nevěru přiznala. Nebylo to lehké. Ač to vyzní blbě, u chlapa si dokážu nevěru představit, že jde jen o sex, ale ženský ti mívají jinak. Tak i tak to ukončila, řekla, že to bylo nejhorší rozhodnutí v jejím životě a že by to už nikdy neudělala, protože jí to vnitřně zničilo a zpětně netuší, jak mohla takhle riskovat rozpad rodiny. Jsme spolu 15 let, máme jednu dceru.
Po nějaké době jsem to dá se říct rozdychal. Věděl jsem, že to sama ukončila, nepristihnul jsem ji někde při nevěře a řekl jsem si, že se asi sama vytrestala výčitkami. Dost doufám, že když to mohla sama ukončit, že v tom ty city nebyly.
Hodně jsme tě dtady o nevěrách četl a mě samotnému prostě nejvíc pomohlo vědomí, že to ona ukončila, kdzy mi to řekla, už to nebylo aktuální, čerstvé, ale v dost případech jsem tu četl případy, kdy manželka/manžel přijdou na ještě probíhající nevěru. Kdy dávají jako první podmínku k udobření, že to dotyčný/dotyčná musí ukončit. Mnohdy se stane, že ještě potom co slíbí, že to ukončí, podvadený/podvadená zjistí, že jsou v kontaktu a řeší se to stále dokola. Moje otázka je JAK? Jak to dokážete, mě zničilo v prvotní chvíli i to, když jsme věděl, že je konec a s dotyčným už nikdy nechce být v kontaktu, ale někteří zvládnou chtít udržet vztah i když je nevěrník,,stále,, nevěrný. Asi chápu, že někdy je to o financích a odtrhnout se od rodiny a společných příjmu je těžké. I na děti se má myslet, dnes jsme četl, krásnou odpověď v diskuzi, kdy někdo psal, jeslti si ten co chce rozvod, dokáže představit, že zaprvé připravíte děti o jednoho z rodičů, privede ho do střídavé péče a ještě hrozí, že vám dítě bude vychovávat někdo jiný. Samozřejmě v případě nenávisti ve vztahu je rozchod asi nutnosti.
V další diskuzi se mi zase líbila odpověď, že co se stane Jendou, jako by se nestalo a co se stane dvakrát, stane se i potřetí…ikdyz nevěra mé manželky byla dlouhodobá, beru ji jako jednou, bylo to jedno velké špatně rozhodnutí, ale taky ve mě vrta cervik pochybnosti, když se to stane podruhé, jeslti na sebe nebudu nastaven, že jsem to poprvé,,odpustil,, ikdyz dopředu nikdo neví co bude. Zatím chci věřit, chci odpustit, zapomenout, zachovat rodinu. Už jsme spolu měli pár prodloužených víkendu bez dcerky, abychom se na sebe nějak víc naladili a ikdyz jsme měl strach, už první víkend byl fajn, a je fajn být zase spolu a i díky tomu věřím, že jsem i přes to všechno jedinej chlap v jejím srdci a že to bylo jen vyústění mě ignorace k ní a jejím potřebám.

No nic, asi jsme se potřeboval vypsat, abych se v tom nemotal sám. Nikdo o nevěře neví. Jen ona a já. A myslím, že to tak lepší. Že by to ublížilo víc lidem, takhle nám za tu dobu, co o nevěře víme a na vztahu pracujeme všichni říkají, jak nám ty společně víkendy asi prospívají, že z nás sálá štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.10.24 11:56

Je blbé že problémy neřešila.. ale ukončila to a je tvoje :nevim: tak zkus věřit :nevim:. Já zase vše s partnerem řeším, ale potřebuji prostě nějaký románek a vztah podle něj šel do háje už před rokem, takže váhám, vím že mě to nepustí a že asi potřebuju narazit, a doufat že mi odpustí a bude vše lepší, že si všeho budu víc vážit :nevim: je to strach z neznáma.. ale já se s ním o tom bavím a vše řeším.. :nevim: děti máme, jinak bysme spolu jak řekl už nebyly :(

• Citovat
  • Upravit
53190
25.10.24 12:10

Ach jo, ženská pitomá. Ne kvůli té nevěře, ale proč to musela hodit na tebe? Víš, proč ti to přiznala? Jen proto, aby ulevila svému svědomí a hodila část trápení na tebe. Sobecké, pokrytecké a hloupé.
Teď už neuděláš nic, stalo se, stalo. Jediné, co můžete dělat, je budovat znovu důvěru a snažit se přijít na to, co jí dostalo do postele jiného chlapa, aby se to neopakovalo. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 12:32
@unuděná píše: Více

To si říkám od začátku, kdyby to neřekla, nepřišel bych na to, žili bychom dál. Říká, že to ukončila protože už to nechtěla, chtěla mě a rodinu, takže pokud bych tomu věřil. Snažila by se zachránit nás vztah tak i tak, jen bychom k tomu nemuseli mít hádky ohledně nevěry. Ale zase chápu, že si myslím, že to prostě musela sdílet. Ona trpí na úzkosti už od dětství, asi bych měl i strach, že by ji ta vína mohla dohnat tam kam bych nechtěl. Další věc je, že nás to asi donutilo oba se o nás vztah víc starat. Prostě je to někdy tak, že si říkám,,,ženská blbá, že jsi nedržela hubu,, a někde jsem rád, že to řekl, zaprvé si to teď můžu třeba pohlídat, kdyby někdo něco, a hlavně, že nás to i trochu nakoplo.

• Citovat
  • Upravit
53190
25.10.24 12:34
@Anonymní píše: Více

No, zaprvé si myslím, že pokud s ním chrápala rok a pak teprve jí došlo, že to takhle nechce a ukončila to, tak kecá. Spíš nechal on jí nebo se zkrátka něco mezi nimi podělalo, svědomí neměla rok, proč by najednou mít měla? Zadruhé ano, bylo by ti lépe, kdybys to nevěděl a ona ať se se svou vinou popasuje sama. No a zatřetí, že vás to nakoplo je fajn přístup, ale to s tím „můžu si to pohlídat“ je cesta do pekla - teď budeš za žárlivce jen jak jí pípne zpráva nebo se zdrží v práci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
25.10.24 12:35

Také si myslím, že si tím přiznáním hlavně vyřešila špatné svědomí a pocity viny, ale jiný smysl než špatně směřovanou :-) psychoterapii v něm nevidím. Myslím si, že když to teda takhle vyřešila (ukončila), měla už o tom všem nadosmrti mlčet.

Myslím, že autorem té věty o tom, že co se stane jednou, jako by se nestalo… jsem někde byla dokonce já :-). Takže k tomu nemám moc co dodat. Druhá šance smysl má. Každý může udělat chybu, v dlouholetém vztahu se jich najde a nevěra zdaleka nemusí být to nejhorší, co se může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 13:05
@Hecate píše: Více

Tak to jste vy! :lol: autorka věty, co mi v tom celém nejvíc pomáhá, děkuji..ikdyz jste to radila někomu jinému :potlesk:

Přijde mi, ženevěry žen se berou hůř, než nevěry můžu :/ ze všech diskuzí vyplývá, že když se chlap vrátí má se mu dát šance, protože se právě předpokládá, že si užil jinde a neznamená to tolik. Ženy se hned zapracují, protože jak byl si matka od děti mohla něco tkaohevo dovolit :/ asi chci zatím věřit, že i ona to měla jen jako,,zbavení se stresu,, ze situace co byla u nás doma. Říká, že ukončení opravdu přišlo z její strany a zprávy co jí pán psal a ona už je ignorovala, by tomu i hrál do karet. Ano, trvalo to rok, nevím kam se v té době podělo její svědomí, když se ukázalo až po té době, ale ona tvrdí, že do toho nešla nikdy s vědomím, že by to prasklo, že by o nás mohla přijít, že se jí jen líbilo, že o ní zas někdo jeví zájem. Je to těžký. Nebudu lhát, byl jsem před pokušením, ze strany kolegyně, co u nás byla na stazi z jiné pobočky. Teměř ve stejnou dobu, jediné co mě tehdy stoplo, byla náhoda, že do místnosti někdo vešel. Potom jsem se zuby nehty snažil ji vyhýbat a ona pak odjela. Vím, jak jednoduché, něčemu takhle podlehnout. I proto se snažím to vstřebat.

• Citovat
  • Upravit
3304
25.10.24 13:11

Ahoj, u nás před lety podobná situace. Myslím si, že tyto zkušenosti posouvají naše vnímání reality dál, než bychom byli někdy schopni. U nás o tom taky nikdo neví, protože vím, že moje rodina by ji okamžitě odsoudila a boj by byl tehdy ještě náročnější.

Život tě postavil do situace, která není jednoduchá a stává se častěji než si myslíš. U nás to po čase otevřelo jinou úroveň komunikace. Znovu ji věřím a ona moc dobře ví, že druhou šanci nedávám. Taková situace tě změní ať chceš nebo ne.

Zkus se na to dívat jinak než z pohledu oběti. Stalo se to z nějakého důvodu. Něco ji chybělo a tobě možná taky. Každý z nás vnímáme lásku jinak a bylo by dobré pochopit, jak k ní přistupovat. Velké části žen, které podvádějí chybí intimita, vděčnost, pozornost, hezká slova, cítit se vedle nás jako žena ( jak řekla moje kamarádka: "Ne jako uklízečka, matka, prostředek pro sex )

Chce to čas, umět odpustit a přijmout realitu. Podle popisu si na dobré cestě mít zase hezký vztah. Jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 15:01
@LukeR1 píše: Více

Díky! Tohle opravdu bodlo, si přečíst :pankac:

Je fajn si přečíst každou zkušenost a úplně nejlepší, že je pozitivní s dobrým koncem. Díky.

• Citovat
  • Upravit
43
25.10.24 20:51

Něco podobného jsem tu už četl. Ty vztahy, na které praskne nevěra až po ukončení, se zachraňují dle mého líp. Je vidět ta snaha na nápravu. Byl tu jeden, kterej tu milenku pěkně vyghostoval (ukončil to ze dne na den, z minuty na minutu) a asi by mu to celý proslo, protože se pak snažil vztah zachránit s manželkou počali druhý dítě, jenže milenka byla labilni a zamilovaná a přišla se mstít za odkopnutí… Myslím, že tehdy psali, že to ustáli, ale dál nevim. Přijde mi, že se to líp vstřebává, když druhý ví, že,,vyhrál,, a partner si vybral jeho a vrátil se do společného hnízdečka.
Já sám taky moc nechápu, ale hodně obtivuji vůli žen (mužů), kteří chtějí zachránit vztah za trvání mileneckého poměru jejich partnera. Já sám jsem maximálně pro zachování rodiny pro děti. Pokud se nevěrný chytne za nos a vztah s milenkou ukončí, ale je to takové… náročné a všechny kdo to dokážou obdivuji. Další kategorii jsou partneři kteří o nevěře druhého ví a žijí s tím, bez konfrontace druhého, to bych nedokázal vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 23:20

Je to výběr mezi hrozny a nepohodlny. Buď budeš žít pohodlně ale s dírou v srdci, nebo si dopřej ještě nějaký naplněny čistý vztah, ale pohodlný to bude méně. Takže zvolit priority

• Citovat
  • Upravit
1744
26.10.24 11:21

Připadá mi to tak, že jí došlo, že žádný chlap není bůh a že v novém „vztahu“ by se stejně dostala tam, kde byla s vámi a pak by zase hledala nového. Takže jí to asi otevřelo oči a zjistila, že když je to takhle, nebude riskovat, že ztratí vás… Ale ve výsledku je jedno proč jak co bylo. Záleží jenom na tom, zda tomu chcete dát šanci a jste schopný s ní dál být ve vztahu, aniž byste jí to vyčítal a denně se bál, že se to bude opakovat. Zkrátka pokud v tom vztahu dokážete být opět šťastný, zkusila bych to. Pokud zjistíte, že to už nejde a ten osten nemizí, potom můžete vždycky odejít a zkusit vložit svou důvěru do ženy, která si ji zaslouží spíš… Dejte na to, co cítíte jako pravdu hluboko uvnitř sebe. Jedině tak budete v míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12576
26.10.24 11:36

A co kdyz zadny naplneny vztah by uz pak nenasel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.24 11:45
@lilith1 píše: Více

To pak asi zůstat v tom hroznym, pokud tam není už prázdno úplný nebo nedej bože nesnášenlivost. Vždycky si musíš říct, že život je jen jeden, děti od jistého věku řeší hlavně sebe a svoje vrstevníky, a oporou jim může být jen spokojený rodič…… a chceš ten život žít nebo nějak přežít

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.24 14:10

Taky jsme si tím prošla. 5 let zpět. Dejte tomu čas, opustit ji můžete kdykoliv. Za krátký čas nic nepoznáte. Ona slibuje, že už to neudělá, že to bylo špatné rozhodnutí, že vás miluje. Teď se tomu špatně věří, taky jsme nevěřila. Tyto věci, ale potřebují čas, čím víc času, tím víc je vidět, jeslti to co slíbila je pravda. Po roce od provalení nevěry, jsem už pomalu začínala věřit, že všechno co má žel řekl, slíbil, asi budou pravdu. Opravdu jsem uvěřila, že mě miluje, že nevěra byla jen o sexu (což pro mě osobně není takový problém), který mu tady chyběl, a sama vím jaky náš vztah v té době byl, takže tak. Po roce jsem mu opět začínala trochu věřit, a bylo vidět, že se snaží jak jen může. Po 2 letech jsme si na nevěru občas ještě vzpomněla, ale už jsme věděla, že když myšlenka přijde, tak rychle odejde, po 3 letech jsme měli vztah jako nikdy předtím. Teď si říkám, že jsme to měli napsané v osudu, že jsme si tím projít museli, abychom se měli jako teď. :kytka:
Zkus ji dát šanci, odejít můžeš kdykoliv, je to tvé výsostné právo. Držím Vám palce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky