Nevěra x nevěra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13923
27.10.24 00:39
@Anonymní píše: Více

Jiný pohled na věc :think:

Byla v pasti.
Nějaká kombinace vztahové a osobní krize vyústila v nevěru,
Která se potom stala špatnou zkušeností. Rozhodně ti nemusela o ukončení říct všechno a těžko říct, jestli by to to v něčem pomohlo.
Jenomže během nevěry váš vztah ještě víc ochladl, vztahová krize se prohloubila. Proto jsi na nevěru nepřišel, byl jsi ve stavu, kdy ti to bylo skoro jedno.
Bylo jen otázkou času, kdyby jsi i ty našel někoho jiného. Dost možná i něco proběhlo jen se s tím nechlubíš. A mohlo to být jen platonické vzplanutí.

A když tedy nevěru ukončila, zkoušela vztah napravit, měla vedle sebe partnera, který už byl fakticky jednou nohou jinde. To, že jsi si to neuvědomoval, je jiná věc.
To, že to řekla - co mohla ztratit. Vztah by se stejně rozpadl, jen by to trvalo déle a pro ni by to bylo možná bolestivější.

Pokud se v tom chceš dál vrtat, i když se to stalo před lety.
Sám si přeber, proč jsi na to nepřišel sám, ty signály musely být očividné.

A taky proč máš potřebu to po letech otevírat :nevim:
Něco co ve vztahu není podle tebe v pořádku, bojíš se opakování :nevim:
Něco se změnilo u tebe :nevim:

Má obvyklá provokace.
Může ona udělat nějaké velké gesto, něco čím by ti dokázala jak o tebe stojí, že jí můžeš věřit. Něco co by udělalo za tím tlustou čáru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
27.10.24 08:06

Ono těžko říct, co přesně se jí honilo a honí hlavou. Může to samozřejmě být tak, že milenec se vykašlal na ni a tedy konec toho románku nebyl tak úplně v její režii. Ale úplně stejně věřím i tomu, že člověk může dospět k závěru, že to, co dělal, je/bylo špatně, a pokračovat v tom nechce. Doporučuju se v této části příliš nerýpat. Ono to nakonec na tom výsledku zase až tolik nemění. Skončilo to, ona se přiznala (jakkoli si nemyslím, že to bylo vztahově konstruktivní přiznání) a snad opravdu a upřímně chce nový začátek jinak a lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
27.10.24 08:07
@unuděná píše: Více

Jo taky si to myslím. Neukončila to kvůli rodině, kterou nechtěla rozbít, ale jednoduše chtěla vztah s milencem posunout dál a on hodil zpátečku a tak se jako by probudilo to svědomí a pak kalkul a šup zpět za manzilkem a ještěu o parohách pěkně povikladat.
Taky je zajímavé. Rok rozbíjí rodinu a pak zničeho nic, chybí
Poslal bych ji do oběhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
27.10.24 08:22
@Josef_t píše: Více

Jojo. Místní psycholog opět skvělej. :palec:
Jinak souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 08:28
@Steve718 píše: Více

Proč to hned vidět takhle. Mě paní spíš přijde jako manželka co jí manžel ignoruje a,,ujede,, jinde. Ano, trvalo to rok, ale nikdy o rodinu přijít nechtěla, proto se vrátila a chce to zachránit. To že to přiznala, alespoň pro mě ji hraje do karet. Já bych nechtěla žít v nevědomosti. Sama asi věděla, že to může skončit, když to řekne, ale doufala, že to pan pochopí. Já bych ji věřila. Zkusila to. Odejít můžete kdykoliv.

• Citovat
  • Upravit
595
27.10.24 08:43

Já jen, jak mohla myslet na rodinu.
Já myslím, že s milencem se něco podělalo a tak zadní vrátka zpět k manželovi ať je jakýkoliv.
Proč mu to řekla, doufala asi, že to on ukončí a vyřeší za ní.
Ale tím nechci říci, že nemůžou fungovat dále.
Jo někde jsem četl, že nevěra je volba ne chyba. Co z toho potom vznikne je věc druhá.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 08:57
@Steve718 píše: Více

Ano, to je častá věta ohledně nevěry, že je to volba a ne chyba…já souhlasím, že je to určité rozhodnutí, které člověk svobodně udělá, ale i tak to může být špatné rozhodnutí. Lidé se prostě v určitých věcích můžou špatně rozhodnout a pak toho litovat a uvědomit si, že to dělat neměli, i v případě, že to dělali dlouho.
Moc nechápu právě, proč to lidi tak moc vykřikuji, že je to volba a ne chyba…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 09:11

No protože tím ublizují a je hodně mala pravděpodobnost, že to bylo nechtěné ublížení a že si ten člověk neuvědomoval že tím ublíží 😖

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 09:38

Ale já si nemyslím, že to ti lidé dělají s vědomím, že chcou ublížit partnerovi, že by mu to dělali naschvál. Sice to není případ této paní, která se k tomu dobrovolně přiznala, ale že ti lidé doufají, že když už se špatně rozhodli a na konci toho lituji, že se na to nepřijde a partnerovi to neublíží.
Samozřejmě to není případ chronických nevěrníku, kterým je asi fuk co dělají. Ale případ, těchto,,úletu,,, které se stanou, v nějaké krizi a ten nevěrný toho lituje. Neverim, že to dělají, aby partnerovi ublížili, ale že se špatně rozhodnou, když přijde příležitost a oni podlehnou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 09:59

Nemyslím si.. je to jako rozcilit se a partnera zmlátit.. taky si muze říct že jednal v afektu a v te chvíli nemyslel.. ale už si na nej dáte vždycky pozor protože tohle už je přes čáru a když s nim zůstanete, rána už se nezacelí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 10:15

Ale když partnera zmlatite, tak tam chybí ten moment, kdy doufáte, že se to nedozví a neubližujete mu tím… Samozřejmě se ve většině případů pak asi stane, že nevěra praskne, a ať už si to ti dva mezi sebou vyřeší jakkoli, tak jizva na srdci toho podvedeného bude určitě.
Když se ale stane nevěra v pominutí smyslu a stane se že se to partner nedozví, tak nevěřím, že ten dotyčný to dělal s úmyslem ublížit, že se prostě špatně rozhodnul a doufá…

• Citovat
  • Upravit
595
27.10.24 11:43

Jo litují, ale jen když volba nevěrník a je špatná a když je to jen trochu možné, sypese popel na hlavu a podobně, jen aby byl vzat na milost.
A tady potom ty kecy, jak nevěrník musel to udělat atd…
:mavam:
Za mě každý kdo do nevěry jde, počítá, že se to nepřijde a současně si musí být vědom, co je ve hře ( děti, majetek, stráta partnera) a že ubližuje tomu druhému.
Já jsem mohl jít do nevěry taky, jo příležitost bylo dost, ale vždy jsem se stáhl, abych manželce neublížil a mohl jsem :cert: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 12:02

Já nechci říkat, že do nevěry jde každý kdo má příležitost, když víte, že váš vztah naplňuje ve všech směrech není k tomu důvod, nevěra zakladatelovi manželky a tomu podobné jsou z důvodu, že jim něco ve vztahu chybi, oni se s partnerem snaží mluvit a ten je ignoruje a když přijde příležitost naplnit svoji potřebu ať už obdivu, sexu či čehokoliv a jsou v tomto ohledu v dlouhodobém nedostatku, tak jak se říká příležitost dělá zloděje. V tomto případě věřím, že to nedelaji s úmyslem ublížit, prostě jen využijí příležitosti a pak lituji svého rozhodnutí. Doufají, že na to partner nikdy nepřijde a že jejich selhání rodinu neohrozí. Tak moc doufají, že si ani nepřipustí, že by se to mohlo stát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 12:13

To že vás partner zmlátí se taky může stát kvůli tomu, že mu něco chybí, že nemá naplněno nějakou potřebu. V bezproblemovem vztahu se to nestane. A neopravňuje ho to k tomu, aby se na to vymlouval. Měl si ten člověk předem domluvit, že věrný nebude, pokud se bude dít to a to.. pak má možnost to druhy změnit a zařídit se. To co vy tu říkáte je obyčejná manipulace, kdy hazite vinu na druhého abyste vy mohla říct, že co jste udělala je ještě v pořádku a dokonce to muze být pozitivní pro vztah (hahaha). Sex je tak intimní věc, že opravdu ani nezabere výmluva, že se to druhy nedozví, je to tak velká zrada a ponížení, že normální člověk tohle z druhého vycítí.

• Citovat
  • Upravit
595
27.10.24 12:28

Jo to máš asi pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie