Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chci si jen tak popovídat a ráda se dozvím něco názor. Bydlím v Jičíně, kde jsem se úplnou náhodou seznámila s mužem, který je skvělý. Hned jsme si padli do oka, rozumíme si, máme společné zájmy, humor, líbí se mi jak je zodpovědný, ví co chce, prostě paráda. Má to jeden háček a to, že bydlí ve Zlíně. On by měl zájem, ale já vůbec netuším jestli do toho jít. Nebyl by problém s dojížděním, buďto vlakem, nebo autem, ale pak si představím, že budu mít nějaký problém a on bude několik set kilometrů ode mě. Tak jsem si chtěla o tom s někým popovídat a slyšet názor.
Děkuju ![]()
Na začátku vztahu bych si to nedokázala představit. Vzpomínám jak jsem byla na začátku zamilovaná a měla potřebu trávit s přítelem každou minutu. Dnes bych za to dala cokoliv kdyby jsme se viděli třeba jen o víkendech a těšili se po celém týdnu na sebe. My jsme byli s přítelem opravdu cca 24h denně 4 roky a mu to začalo vadit až jsem se mu jakoby i zprotivila. Mě osobně to nevadilo. Nepotřebovala jsem mít svůj čas na sebe nebo na kamarádky. Ale chlapi to mají asi jinak a potřebují i vypadnout ven s kamarády. Nakonec jsme se kvůli tomu rozešli. Kdyby jeden z nás pracoval třeba v zahraničí a dojížděl by domů jen na víkend, myslím si že by nám to do dnes fungovalo. Teď záleží jestli by jeden z vás byl ochotný se časem odstěhovat ze svého města k tomu druhému partnerovi.
Hele kdyz jde fakt o neco vyjimecnyho, stoji to tem dvema za to a zvladnou hodne.
Ja jsem z Vysociny, jela jsem na Moravu na vinobraní, zamilovala jsem se tam do vinaře a vídali jsme se 2krát měsíčně na víkend…
Pak mě požádal o ruku…Teď bydlim na Moravě a máme 20měsíčního syna ![]()
@Giselleine píše:
Ja jsem z Vysociny, jela jsem na Moravu na vinobraní, zamilovala jsem se tam do vinaře a vídali jsme se 2krát měsíčně na víkend…
Pak mě požádal o ruku…Teď bydlim na Moravě a máme 20měsíčního syna
A můžu se zeptat na ty začátky, jak jste to zvládali?
@Sarinaa píše:
A můžu se zeptat na ty začátky, jak jste to zvládali?
A jak jste se dlouho navštěvovali než jste spolu začali bydlet?
To je krásné a velké štěstí, že jsi našla někoho, s kým si rozumíš. Nenech se odradit vzdáleností, jdi do toho. Budete se na sebe alespoň víc těšit. Já se s mužem seznámila na dovolené, bydliště jsme měli od sebe 270km. Na dopis jsem vždy čekala týden, nebyl internet ani mobily. Když už nám to nestačilo, přistěhovala jsem se k němu a vyšlo nam to. Tobě to taky může vyjít, když budete oba chtít ![]()
Zdravím, nikdy jsem neměla možnost ani přemýšlet nad vztahem na dálku… Od února mi na IG začal psát muž z druhé strany republiky a tak dlouho jsme si psali že jsme si na sebe zvykli a vytvořili „závislost“ komunikace je o psaní a volání si. Je domluvená i schůzka na půl cesty.. já se do něho „platonicky zamilovala“ on také ke mě něco cítí… Jen je tu teď takový problém. Má dceru (25) a bývalá manželka se rada napije již spolu nebydli přestěhoval se počas naší konverzace… Ex V neděli večer řekla dceři něco co jí znepokojilo (možná citové vydírání nebo tak něco ze na baráku zůstala sama) několik hodin je nechala žít v nejistotě a v pondělí odpoledne (ráno už komunikace byla taková jiná samozřejmě chápu nikdo nevěděl nic co a jak) a muži tím řešil z dcerou ex… Na to mi v pondělí odpoledne napsal že teď se bude muset odmlčet že v tom dceru nemůže nechat (samozřejmě to respektují) jenže blíží se den kdy jsme se máme setkat a já se bojím že na něho nedojde
ikdyz mi psal že se neodmlčuje navždy… samozřejmě od pondělí odpol už se mi neozval já nemám odvahu mu napsat když jsem mu napsala že samozřejmě počkám až se mi ozve zpět… Na všech „portálech“ mě normálně sleduje (neodhlásil si mě z přátel… Atd) kdyby na to došlo tak bych to už asi úplně neřešila… Ale co by jste mi tak poradily?
@Sarinaa
Já si našla manžela na druhém konci světa…pokud ti ten člověk za to stojí..dá se to.
2 roky jsme dojížděli.
Teď už žije se mnou a máme miminko.
@Rosebery píše: Více
Díky… Taky jsem si říkala že zkusím počkat.. zkusila jsem mu napsat včera a odepsal mi ikdyz jen informativně ale uvedl že jak bude aspoň trošku vše ok tak se ozve… Že kdyby cokoliv tak by nemusel reagovat nebo mě „fuck“