Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A na to jsi prisla jak? Mluvila jsi i s temi expartnery kamaradek? Ze tak jiste vis, ze ony trpely vice?
Podle me to tak neni. Kazdy (at muz nebo zena) to proziva jinak ![]()
Mam kamarady a ty to rozdychavaji pekne dlouho a nevypadaji, ze by to nesli lehce. Ja bych to tak neobecnovala. Osobne jsem se s rozhodu nikdy moc dlouho nevzpamatovavala. ![]()
Myslím si, že „trpí“ stejně, akorát chlapi to spíš řeší v sobě, kdežto ženy to spíš rozebírají s ostatními a tak možná vypadá, že to nesou hůř. ![]()
Ještě jsem neslyšela, že by žena kvůli rozchodu spáchala sebevraždu, kdežto u mužů, to je poměrně časté.
Prave naopak. Zensky se otrepou snaz, rychleji, chlapum to trva dele a trpi u toho taky vic. Mozna je to proto, ze se rozchazi oproti nam min.
Diky za reakce, tak mam kolem sebe asi jen „spatnej“ vzorek
.
@lenkahav píše:
Prave naopak. Zensky se otrepou snaz, rychleji, chlapum to trva dele a trpi u toho taky vic. Mozna je to proto, ze se rozchazi oproti nam min.
Jako, že ženská se ho nabaží dřív, než on ji.
Mám kamarády, kteří už prostě zůstali sami. V hluboké psychické bezmoci, že další ok žena už nejspíše nebude. O tom, že si to pak přivolávají by byla jiná debata.
Mě rozchody bolely strašně v tu chvíli, měsíc to fakt ničilo, ale pak oklep a další vztah mohl přijít.
Z dlouhodobého hlediska trpí více muži, z krátkodobého to více IMHO prožívají ženy.
Holka zlata, opak je pravdou… Jen to řešíme jinak. Chlapi to v sobe dusí a uzavřou se do sebe, kamaradi mu pomůžou se maximálně tak vozrat, protože nikdo není zvědavej na ufnukaného chlapa, kdežto ženy to rozebírají do té doby dokud se z toho dotyčná nedostane, podnikaji s ní různé akce a tak…
Kdyz jsem se rozchazela s klukama, brecel jsem prvni 2 tydny ja. Pak zacali brecet chlapi, vsechno uvedomili a zacali me turbit a prosit at jsme spolu zpet
. Me uz to bylo fuk. Kazdej to ma jinak. Kazdej to da najevo jinak.
@Waterfall píše:
Mě rozchody bolely strašně v tu chvíli, měsíc to fakt ničilo, ale pak oklep a další vztah mohl přijít.
Z dlouhodobého hlediska trpí více muži, z krátkodobého to více IMHO prožívají ženy.
Souhlas ![]()
@Micaella22 píše:
Kdyz jsem se rozchazela s klukama, brecel jsem prvni 2 tydny ja. Pak zacali brecet chlapi, vsechno uvedomili a zacali me turbit a prosit at jsme spolu zpet. Me uz to bylo fuk. Kazdej to ma jinak. Kazdej to da najevo jinak.
Neměla jsi brečet, ale trpělivě čekat, až přilezou zpátky ke křížku.
Mam jen takový námet k diskusi. Proč ženy po rozchodu trpí většinou víc než chlapi? Neříkám, že je to dogmatické a vždy, ale sama z vlastní zkušenosti i zkušeností kamarádek vím, že ten rozchod vetšinou vzdy huře rozdýcháva žena. Neberu ted rozchody kvuli 3 osobě, ale že to proste prestalo fungovat. Proste milujete se, ale neco nefunguje, prijde rozchod a ten chlap se proste otrepe a jde dal. My to musíme pořádne buhví jak dlouho rozdýchat. Nebo se pletu a je to jinak?