Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takovy vztah nastesti neznam, ale zkusil by si nekdo na me kricet, jeste k tomu pred detmi, a razne bych rekla, ze jestli chce vztahy zachovat, tak at s tim prestane. A rady at si necha, svoji sanci k vychove mela a ze ja nechci vychovavat podobnym zpusobem, na ktery nerada vzpominam. Pokud by spatne jednani i nadale trvalo, vztahy bych maximalne utlumila.
No hele, jediné, co z toho bych fakt nesnesla je, že na tebe křičí před dcerou. Jinak je to holt prostě jiný způsob výchovy. Blbé je, že i přes opakované domluvy z tvojí strany, se chová stále stejně. Asi bych jí důrazně řekla, že pokud vás (a vnučku) chce vídat, tak musí akceptovat, že ty jsi matka. A i když děláš různé věci jinak, jí to nedává právo po tobě štěkat.
Co na to říct? Ji už asi nepředěláš, nebojovala bych s tím. Je to její škoda, že si kazí vztah s dcerou. Vím, že tě to musí mrzet, ale na změnu musíte být dvě. Hlavně, že ty jsi jiná a se svou dcerou už teď máš o 100% lepší vztah. Nenechte se od ní s dcerou nikdy rozeštvat.
Mela jsem to podobne.tez rozvod ve 4 letech, od 10 drsny otcim.nasi 100 km od nas. s otcimem se nestykam, i kdyz jsou furt manzele, a s mamou se vidim 1× za 2 mesice. nasemu vztahu to celkem prospelo, uz tolik nerejpe. zachovej hrdost, a pokud to nepujde a bude ti s ni neprijemne, nestykejte se chvili, ono ji to dojde, az se ji po vas bude stejskat. hodne stesti, chce to pevne presvedceni!
@Cuddy píše:
Takovy vztah nastesti neznam, ale zkusil by si nekdo na me kricet, jeste k tomu pred detmi, a razne bych rekla, ze jestli chce vztahy zachovat, tak at s tim prestane. A rady at si necha, svoji sanci k vychove mela a ze ja nechci vychovavat podobnym zpusobem, na ktery nerada vzpominam. Pokud by spatne jednani i nadale trvalo, vztahy bych maximalne utlumila.
S mamou je to fakt tezky. Porad me jen poucuje. Kdyz se ji treba moje babicka ( jeji mama) zepta co mala od Nikci, tak mama si jen, stezuje. No spi s nima v posteli kupuje ji prikrmy misto aby ji uvarila, porad ji nosi, jsou to otroci. Ja bych ji soupla do postylky a nechala ji tam ona by tam usnula, ale oni si ji berou k sobe to je vychova.. A porad nas takle prede vsemi pomlouva.
treba posledne jsem ji vzala kdyz zacala brecet, a ona ty ji hned beres nech ji vybrecet bude rpzmazlena rikam ji ne nenecham ji vybrecet boli ji brisko a ona se urazi odejde a rekne hm jak myslis ty si na me jednou vzpomenes az ti preroste pres hlavu
kdyz byla jeste miminko porad na me stekala at ji tolik nenosim, atd, a kdyz sem ji i presto vzala vystekla na me cosi, dala oci v sloup a odesla. A treba cely den na me hazela xichty a nebavila se se mnou. Mam, pak zkazeny cely den co tam jsme. Nebo kdyz jsme zacali s prikrmy ( v 7.m.) do te doby byla kojena nejevila o jidlo zajem a pak mi nechtela jist tak to byla moje vina ze jsem mela zacit uz ve 4m. Ze je to moje vina ze takle se to nedela apod.ze mela pravdu ze ji tim kojenim jen skodim ![]()
Proste vse spatne. NIKDY mi nerekla nic pozitivniho, treba trochu pochopeni, nebo ze jsem dobra mama.
a me to chybi ja jsem ve svem veku 24 dokazala spoustu veci, ktere kdyby moje dcera dokazala budu na ni pysna az za hrob. Ale ja se s zadnou pochvalou nikdy nesetkala. Mozna bych to potrebovala slyset.
je toho vic, kdyz mela ona nejake problemy vyslechli jsme ji i s manzelem, poradili kdyz mam problem ja tak ona vzdy jen ze si za to a to muzu sama, ze mi to rikala, ze se to dalo cekat a porad takove reci…
A hrozne porad stresuje hysterci, krici, je to snad cim dál tim horsi. Porad plasi
mala se chvili koukne na Tv a ona hned vyleti jak certik z krabicky no to ji prece nebudes dovolovat aby se takle mala koukala uz na televizi rychle bezi a vypne to. Rikam ji, nech to zapnity, ona se na to koukne ale pak si zas hraje kdyz okolo toho budes delat takove divadlo, tak tim spis na to bude naschval koukat ( cim vic ji to bude zakazovat tim vic to bude delat kdyby spis odvedla pozornost hrackama) ale to jsem taky strasna mama protoze ji to toleruju
proste vse spatne.
Ja mam dneska fakt depku omlouvam se, ze si to tady takle vylivam..
blizi se Vanoce a my tam na 3 dny jedeme ( pokazde odtamtud jezdime rozhadany) a to tam takle dlouho budeme s malou poprve ![]()
Ale toto, co popisujes, zaziva 99% zen, nasi rodice nas vychovavali jinak a take nas meli radi. Pockej, az prijde nocnik, to je take dobry zdroj rozdilnych nazoru. Ale v tomto neni dulezite co ti mamka rika, ale jak ti to rika. Pokud te ponizuje, krici na tebe a pak s tebou nemluvi, je to spatne. Pokud toto rika jako bezne rady normalnim zpusobem, mavla bych nad tim rukou a jela pratelsky dal.
Kdybych zažívala to, co popisuješ, tak bych tam přestala jezdit… Pochybuju o tom, že vám ta návštěva něco dává, je to asi jen stres a nervozita. Takže bych intervaly výrazně prodloužila, k čemu jsou takové návštěvy? Aby ses nechávala od mámy seřvávat a poučovat? Soustřeď se na svoji rodinu a mámu vynech.
@Cuddy tak já teda toto rozhodně nezažívám, je fakt, že moje máma není taková ta klasická poučovací babička, je mladá a věci jako nošení, nočník a krmení neřeší. A ani tchýně se takhle nechová, občas teda vyjádří jiný názor na věci (např. botičky, částečně i to jídlo), ale ví, že já se zařídím podle sebe, rozhodně mě nepoučuje a neprotáčí oči vsloup.
A musíš tam za ní jezdit? Já myslím, že bys jí měla dát najevo, že pokud se ona nezmění, tak ty nebudeš mít potřebu za ní jezdit a poslouchat ji. Na to asi nejvíc doplatí ona, že bude sama a neuvidí dceru a vnoučata ![]()
Ahoj holky, jdu se vypovidat. Nejak jsem to nikdy neresila, ale ted jsem sama mamou a vse nejak vic vnimam. Jde o vztah s mou mamou. Detstvi no kde zacit. Mama se rozvedla s tatou v mych 3letech. Od mych 6let je s otcimem. Nemeli jsme hezky vztah spise me ze zacatku ignoroval ale jak se jim narodil muj bratr slo to vic a vic z kopce. Daval mi hodne najevo, ze nejsem jeho a jakobych do jejich rodiny nepatrila. Byl na me zly, pohlavkoval me, rval na me ja se ho bala. Jednou me kvuli spatnym znamkam i kopnul
Mama vzdy drzela s nim. Tezko rict proc. Ja jako mama budu vzdy za svym ditetem stat at se deje cokoli! No, nebudu odbocovat. Nikdy se me nezastala naopak nekolikrat me take zesmesnovala. Ted mam dceru a ona na me porad vyjizdi co vsechno delam spatne jak ji skodim tim, ze spi s nama v posteli ze ji vse dovolim, ze jsem spatna mama kdyz ji davam prikrmy ze sklenicek ( kupovane) a nevarim ji, ze ji moc/malo oblekam no je toho vic vlastne podle ni, delam vse spatne. Porad se s ni kvuli tomu dohaduju. Vzdy ji reknu, ze si to budu delat po svem at mi do toho nemluvi, ale ona stale poucuje. Dela ze me blbecka a predevsemi me schazuje. ( jako to delala v detstvi napriklad prinesla jsem spatnou znamku a jeji manzel se ji zeptal co Nikola ve skole? A mama no zase prinesla 3 to uz neni mozny a to sem se s ni ucila do 9do vecera! Misto toho aby treba rekla prinesla 4, ale ona si to opravi vid Niki nikdy se mnou nenluvila jako kamaradka ale proste jako general
Nikdy jsem s ni treba nepekla cukrovi vzdy mi akorat nadavala ze to bude vsude at jdu pryc! Ja s moji dcerou pekla letos poprve mouka byla vsude ona stastna ze mi muze pomahat.
krasne jsme spolu ztravily cas. Mama se vzdy zastavala jen cizich je hrozne hystericka porad plasi, a me to strasne vadi!!!
mate to nekdo podobbe? Jak na ni? Me ani nevadi ze mi chce radit, ale jakym stylem mi to rika ona jak neni po jejim rve na me i ored mou dcerou jak ji zle vychovavam.
ze jsme otroci ze spi s nama, ze mam delat to a to, a tohle a, tohle ne a pokud si to delam po svem urazi se, je na me protivna a nemluvi se mnou. Bydli od nas 140km vidime se 1× za 14 dni kdyz tam jedeme. Ted tam jedem mezi svatkama a me se tam vubec nechce.
zni to trochu zmatene ale ja nevim jak to jinak podat je mi vsechno nejak lito