Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky..mam dotaz, myslite, ze holka 15 muze zacit vztah s nejakym starsim klukem? myslite, ze by to vydrzelo?byt s nekym od takto mladeho veku a mit jen jeho za zivot?
neni to muj pripad holky, ale ptam se jen tak ze zvedavosti, jak to vnimate vy
No ano, znam par, co je spolu od jejich 14ti a jeho 17ti, letos uz 18 let spolu. Faktem ale je, ze vetsina techto prvnich vztahu skonci po par mesicich a je to zcela prirozene
to ale prece neznamena, ze s nikym nebudu chodit. Zkusenosti ve vztahu je potreba ziskavat, ne cekat, at „dozraju“ sama vekem.
Manžela rodiče jsou spolu od školky
Věkově jsou mezi nimi 3 roky. A pořád jim to klape a mají se rádi. Moc často se to asi nestává, ale zázraky se dějí ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky..mam dotaz, myslite, ze holka 15 muze zacit vztah s nejakym starsim klukem? myslite, ze by to vydrzelo?byt s nekym od takto mladeho veku a mit jen jeho za zivot?
Vztah mít může, někomu to vydrží, ale drtivá většina se rozejde. Dopředu se to nepozná.
Spoluzacka na ss, ona 16, zacala si s 38 policistou. Jsou spolu 11 let, manzele, dve deti, na podzim jsme meli sraz a stale zamilovane hrdlicky
byt to v zacatku meli hoodne tezke
Jsme spolu s manzelem od nasich ctrnacti (12 let) a klape to ![]()
Zdravím, myslíte si, ze je správně mít vztah v mladém věku (15-16 let), který zatím trvá a je šťastný?
Slyšela jsem, že pak budu nesamostatná, nebudu mít žádné zkušenosti a ta láska pak rychle vychladne a to si nepřeji ![]()
Já mám vztah od mých 14, zatím jsme spolu 12 let, máme dvouletou dceru a jsme manželé. Stavíme dům a chystáme se na další dítě
pořád ho miluju a určitě nelituju, že jsme spolu začali takhle brzo ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, myslíte si, ze je správně mít vztah v mladém věku (15-16 let), který zatím trvá a je šťastný?Slyšela jsem, že pak budu nesamostatná, nebudu mít žádné zkušenosti a ta láska pak rychle vychladne a to si nepřeji
mne by zase přišla blbost rozcházet ses někým jen proto že je první
. Co kdyby to byl zrovna ten pravý? Rozešla bych se kdyby ten vztah nebyl ok, ale jinak bych o tom nepřemýšlela ![]()
No v 15 jsem si myslela něco o tom, že je třeba sbírat životní zkušenosti, dnes o dost let později mi přijde důležité, jestli je vztah kvalitní a jestli to těm dvěma klape. Tak proč ne ![]()
Příspěvek upraven 28.09.20 v 22:27
Podle me neni dobre skoncit hned s prvnim partnerem. Neziskas zkusenosti. Na druhou stranu je to kazdeho vec. Nedovolila bych si do toho nekomu kecat.
@kalie Tak často k sobě člověk přitahuje ty samé lidi a než prohlédne, tak spíš, opakuje ty samé chyby. To už je lepší jeden kvalitní vztah. Je to spíš o tom, že člověk by na sobě a na vztahu měl pracovat sám, jen střídáním partnerů se to samo nestane. Ale jak jsem psala, jako mladší jsem měla taky ten názor o získávání zkušeností ![]()
@Amassakoul píše:
@kalie Tak často k sobě člověk přitahuje ty samé lidi a než prohlédne, tak spíš, opakuje ty samé chyby. To už je lepší jeden kvalitní vztah. Je to spíš o tom, že člověk by na sobě a na vztahu měl pracovat sám, jen střídáním partnerů se to samo nestane. Ale jak jsem psala, jako mladší jsem měla taky ten názor o získávání zkušeností
No tak treba mi parneri se pohahove dost lisili, az extremne. Pokud ma zena nejaky nevyreseny problem, tak si hleda podvedome chlapy se stejnou patologii, a naopak. Za svym nazorem stojim, takze netreba argumentovat ani vekem, ja uz taky nejsem nejmladsi.
Ahoj holky..mam dotaz, myslite, ze holka 15 muze zacit vztah s nejakym starsim klukem? myslite, ze by to vydrzelo?
byt s nekym od takto mladeho veku a mit jen jeho za zivot?