Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den milé dámy, chci se vás zeptat, jak to máte s dárečky od kamarádek. Manželka má novou kámošku a ta jí dává poměrně drahé dárky cca 1000,– např jednou za dva měsíce i když nemá svátek, nebo narozky.Je to mezi Vámi holkami normální?
Ne taky to nedelame, spis nosime vždycky nejakou drobnost detem, kdyz se schazime, ale sobě vzájemně davame tak na narozky a vanoce a v nižší cenové kategorii (svicka, knizka, hrnek apod). Asi bych mela pocit, ze si me chce kamaradka koupit ![]()
Sem tam si koupíme s holkama svíčku nebo nějakou maličkost k narozeninám. A když se scházíme, tak většinou doneseme nějakou mňamku dětem. Jednu kamarádku, která měla pořád potřebu mně a mým dětem něco kupovat, jsem prostě,, odsunula". Je to strašně hodná holka, ale pořád ve mně budí pocit, že jí něco dlužím a že jí musím být vděčná. Bohužel, nepomohlo ani, si s ní o tom promluvit. Prostě už se nescházíme tak často.
Myslím že normální to není Když jsem naposledy měla takovouhle kamarádku tak se z toho vyklubala pěkně závislá osobnost…
Abych se přiznal tak mě to štve a proto jsem i napsal, manželka jí to totiž opětuje, připadne mi to zvláštní, protože někdy pak říká, že nemá peníze, aby něco koupila dětem a pro kamarádku má…
@petrval píše:
Jak to myslíte závislá?
Myslí to tak, že ten člověk po psychické stránce někoho potřebuje. Necítí v sobě dostatek sebejistoty, tak to řeší skrze takové dárky. Protože nemá pocit, že jinak by stálo za to se s ním přátelit.
Ale ta manželčina kamarádka může být prostě jen štědrá. Kamarádkám drahé věci nedávám, ale své rodině moc ráda.
…tak jestli si holky blížou frndy, tak k tomu i ty dárečky tak nějak patří ![]()
@petrval píše:
Abych se přiznal tak mě to štve a proto jsem i napsal, manželka jí to totiž opětuje, připadne mi to zvláštní, protože někdy pak říká, že nemá peníze, aby něco koupila dětem a pro kamarádku má…
To ale není chyba te kamarádky, ale tvé manželky. Že neumí vyjít s financemi, případně ji požádat aby to nedělala, protože se pak zbytečně cítí zavázaná.
Jo, ne tak často, to mi přijde zvláštní, ale nemám problém koupit i dražší dárek..
ale co 2 měsíce ne no..
@Katastrofaobecna píše:
Ještě mě napadlo, jestli si to nekupuje sama?
To určitě ne ![]()
A me zas jestli jsi tu kamarádku viděl. Buď se ji snaží koupit nebo ji dárky dává milenec. Co je to ta dárky?