Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám super vztahy s tchyni, věřím jí, ale víc věřím mojí mamce a jsem daleko klidnější když dítě svěřím jí, ALE tchyně mi nekecá do výchovy tak moc jako moje mamka, prostě si to nedovolí… vše má své pro a proti
Mam s tchyni dobre vztahy. Klidne bych ji dite sverila na klidne tyden (dcera rok a ctvrt), ale zatim hlidala max den - bydli od nas 200km a vidame se tak 4× do roka, takze ani neni moc prilezitosti. Do vychovy mi nekeca, co s dcerou dela, kdyz hlida, je mi jedno, at si ji klidne zkousi vychovavat po svem, dokud vratid ite zive a zdrave a spokojene, at se realizuje.
Jelikož vlastní rodiče i tchýni máme dál jak 100km..tak nám do výchovy nikdo nekecá:o)
druhý problém je hlídání no..hold vše má své pro a proti..
navštěvujeme se jak kdy..jednou za tři měsíce, o prázdninách častějc, nebo když má tchýně dovolenou a projeví zájem přijet nebo si vzít děti…na víkend nebo dovolenou nemám problém děti dát. Tchyně je fajn..( ale je fakt že co jsme u ní pár měsíců bydleli tak to bylo horší )..ale tenhle vztah " na návštěvu a pohlídání " máme super..
jo určitě děti nepředáváme se seznamem co můžeou děti a co nesmí a jak by měla dělat tohle a támto..co si dělají u babičky je mi jedno..hlavně když je vrátí v pořádku..
Moje do výchovy kecá, ale jen v podobě dávání rad, zároveň ví, že já jedním uchem tam a druhým ven
Vztahy celkem v pohodě, nerada se hádám, zároveň si ale nenechávám kálet na hlavu, když něco, tak hned rázně zasáhnu a je to vyřešené. Nenechávám pocity ani názory na příště. Za posledních cca 12 let se stalo tak 3krát, ale nikdy to nebyl trvající konflikt. Co je podstatné, manžel stojí za každé situace za mnou, i kdybych byla v neprávu, stejně stojí při mě. To ona sama oceňuje, jak se již vícekrát vyjádřila. S hlídáním problém není, na překážku je spíš vzdálenost (kolem 80ti km), ale není to neřešitelné. S dětmi to umí, respektuje můj názor na výchovu, stravování atd. V těchto ohledech mi neháže klacky pod nohy, pokud hlídá.
Mámu už nemám a tchýni věřím. Miminko jsem jí nedávala, byli jsme tam vždycky všichni. Teď má na starosti syna v době, kdy jsme v práci. Vychovala syny dva, starala se o dva vnuky, tak zkušenosti má
Vztahy mám dobré v celé rodině, život je fakt hodně krátký na žabomyší spory tchýně versus snacha.
Tak asi nejaky normalni, ale vyhra to teda neni, ani ne z postu tchyne snacha, ale generacni problem. Moje babicka je mladsi nez tchanovci. Chapu, ze maji sve starecke vrtochy, ale nekdy toho je moc. Deti hlidaji, jen nezbytne nutnou dobu. Nechci aby je otravovali, snazim se byt vzdy v dohledu. Na vikend bych jim je nedala, ale ne protoze bych jim neverila, ale proto jak jsou deti narocne na peci. Jelikoz bydlime pres chodbu, tak se vidime denne.
V životě by mě nenapadlo někomu nabízet dítě. Kdo chce, ať si pochová. ![]()
@kontramatka me to taky prijde divne, ale ona se na me vzdycky tak kouka, kdyz chovam syna, ze nevim jestli si nemysli ze ji ho nechci dat nebo co, ale nerekne si sama, kazdopadne uz jsem si rekla ze to neudelam, fakt mi to prijde hodne divne
zakl.
Ona je moje tchyne takova zvlastni, nerikam ze spatna, to vubec, ale zvlastni..hodne nekomunikativni, nic nerekne a mysli si svoje.. na coz nejsem z nasi rodiny moc zvykla
. Zakl.
A proč ho pořád chováš? Proč ho nepoložíš, aby si ho mohla sama vzít? ![]()
@kontramatka protoze mame doma uplakanka, neexistuje ho polozit, maximalne doma na prebalovak nebo vydrzi pod hrazdickou, u tchyne zadna takova moznost neni.. sem rada kdyz si s nim muzu sednout a nerve jako tur, driv sem nemohla ani to. Navic ona si ho sama nevezme ani kdyz ho doneseme ve vajicku a chvilku v nem lezi.. Zakl.
@Anonymní píše:
@kontramatka protoze mame doma uplakanka, neexistuje ho polozit, maximalne doma na prebalovak nebo vydrzi pod hrazdickou, u tchyne zadna takova moznost neni.. sem rada kdyz si s nim muzu sednout a nerve jako tur, driv sem nemohla ani to. Navic ona si ho sama nevezme ani kdyz ho doneseme ve vajicku a chvilku v nem lezi.. Zakl.
nojo, je maličký a asi kontaktní miminko. Syn byl taky takový. Tchyně si ho taky nebrala. Má svoje oblíbená vnoučata která chová a moje děti to bohužel nejsou. Za to měla řeči, že ho pořád chováme a že je na nás pořád přilepený. U druhých vnuků jí to nevadilo. To si nevybereš. Kdo chce chovat, ten pochová. Tím se nezabývej.
Mám vztahy s tchyní normální. Ona sama si prý užila peklo se svou matkou a zařekla se, že nikomu do dětí a života kecat nebude. Dobře pro mě. Jasně, že občas poradí, ale spíš jen vypráví, jak to bylo za nich (mám o dost staršího manžela, takže to je velký rozdíl). Mou výchovu respektovala, občasný „prohřešek“ jsem zase tolerovala já. S klukama má hezký vztah, zajímá se o ně, ale sama si je nebere, nehlídá. Jezdíme tam na návštěvu, nebo občas přijede ona na odpoledne k nám.
Naopak k mojí matce jezdí kluci i na týden, bydlí daleko. O děti se postará skvěle a je bezva babička, ale zase my dvě se většinou moc nesnesem, takže jsem ráda, že tam s dětma nemusím být.
Tchyně mě jak jsem čekala prudí s jídlem, máme půlroční dvojčata, už jsou přikrmovaná, takže proběhla výměna názorů, naštěstí mám normálního manžela, který si to s ní vyřešil a zatím fungujeme v pohodě. Jinak máme skvělý vztah, vídáme se často, o děti se umí postarat, už je měla mockrát v kočárku na procházku, přijde na návštěvu… všechno fajn. S mojí mamkou je to takové přirozenější, ale to je asi pochopitelné, máme skvělý vztah, vždy jsme měly.
Bydlíme všichni poblíž, takže se vídáme často.
Nedavno jsem tu cetla par diskuzi o tychnich a tak by me zajimalo, jake mate vztahy s tchyni vy holky? Davate normalne na hlidani deti nebo s tim mate problem? Respektuje tchyne vasi vychvu ditete nebo vam do ni zasahuje? A jak casto se navstevujete? Jak casto jezdite k ni a ona k vam? Ja mam s tchyni takovy normalni vztah, nic extra, ale ani ne spatny. Mame 3.mesicniho syna, na hlidani jeste nedavam, i kdyz by mozna chtela, ale zatim si s nim neumi moc poradit, kdyz place a neumi ho uspat, takze az se do toho zase „dostane“ a az bude syn vetsi, tak pak ho u ni necham samotneho. Navic kdyz k ji prijedeme na navstevu ani se nerekne ze si chce maleho vzit, vzdycky ji k tomu musim vybizet ja, nevim jestli ji je to blbe ci co, ale me uz to taky neni dvakrat prijemne, nechci ji ho nejak cpat, ale ona si sama proste nerekne.. Je pravda ze me mamce v tomto verim asi vic, s malym si umi poradit perfektne, uspat utisit.. takze uz sem ji ho asi 2× na dve hodky nechala na hlidani.. A jak jste na tom vy?