Vztahy s tchyní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
136
10.11.17 15:41

U nás jak kdy. Ze začátku jsem si s tchýní rozumněla hodně i jsem se k nim těšila, protože svojí mamku mám 70 km daleko. Jakmile jsme začali plánovat svatbu, tak začala do všeho mluvit, ale rychle pochopila, že si to stejně udělám po svém, tak mi přestala cokoliv říkat a šla na to přes manžela nebo přes tchána. Manžel se s ní taky moc nemazlí, když mluví do věcí, do kterých jí nic není (za což jsem vděčná). Ale když jde do tuhého tak se rozbrečí a chlapi povolí. Ale vždy tak, abych u toho já nebyla.
Ted když jsme řekli, že jsem těhotná, tak by mě nejradši zabalila do bublinkový folie a položila na gauč až do porodu. Nemůžu tohle, neměla bych tamto atd. Ale já jí na to pokaždý řeknu co si myslím. U nás je problém ten, že manžela měla relativně pozdě (tchánovi táhne na 70 a jí myslím 65, což je věk mých prarodičů a manželovi bylo 31), takže u nás je rozdílný přístup i od mojí mamky, které je 47.
Uplně se děsím toho, až se malý narodí, protože ona si pořád myslí, že u nás bude pečená vařená, což já psychicky nedám. Návštěvy chceme omezit na 1-2× týdne na chvíli (tady bude další problém, protože už jsou oba v důchodu). Takže u nás je to takový půl napůl…když se bavíme o věcech mimo mimino, tak je docela v pohodě, ale jakmile se přejde na dítě, tak to drhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.11.17 15:43
@radkka píše:
Tchyně mě jak jsem čekala prudí s jídlem, máme půlroční dvojčata, už jsou přikrmovaná, takže proběhla výměna názorů, naštěstí mám normálního manžela, který si to s ní vyřešil a zatím fungujeme v pohodě. Jinak máme skvělý vztah, vídáme se často, o děti se umí postarat, už je měla mockrát v kočárku na procházku, přijde na návštěvu… všechno fajn. S mojí mamkou je to takové přirozenější, ale to je asi pochopitelné, máme skvělý vztah, vždy jsme měly.
Bydlíme všichni poblíž, takže se vídáme často.

To je strašné, jak to letí… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.17 16:02
@kontramatka píše:
To je strašné, jak to letí… :mavam:

Ani mi nemluv :cert: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
10.11.17 16:08

@radkka tak to máme podobně, akorát moje tchyně se neustále kvůli něčemu urazi, jak já to nesnasim :cert: a manžel ma pocit ze když zijem u nich tak já musím držet hubu a krok (neberte do slova) jinak jde li o hlídání radši dávám moji mamce nebo mojim babičkám, ale ona si za to může sama, když mi někdo řekne na žádost o pohlidani na půl hodiny "no co mám delat, asi nemám na výběr že "v tu ránu ji prostě nedám dítě na hlídání. Ale neresim co dělají u babicek když tam nejsem, když tam jsem koriguju si je sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.17 16:13

@Ennny Já měla vždy asi docela štěstí, maminky mě milují :lol:
Ale žít bych s nimi nemohla, ani s vlastní mamkou, to by mi šplouchlo. Vy žijete s tchánovci, jak jsem pochopila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
10.11.17 16:15

@radkka jojo,na jaře začneme konečně stavět :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.17 16:18
@Ennny píše:
@radkka jojo,na jaře začneme konečně stavět :dance: :dance:

Tak ať to jde rychle :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
10.11.17 16:25

@radkka to doufám jinak skončím brzo v blazinci :lol: úplně nesnasim jakými tchan vykládá a vysvětluje jak něco musím u dcery mi dokonce radil jak mám kojit :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.17 16:28
@Ennny píše:
@radkka to doufám jinak skončím brzo v blazinci :lol: úplně nesnasim jakými tchan vykládá a vysvětluje jak něco musím u dcery mi dokonce radil jak mám kojit :roll: :lol:

Tchán ti radil, jak máš kojit? No fuj 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
10.11.17 16:33
@Ennny píše:
@radkka to doufám jinak skončím brzo v blazinci :lol: úplně nesnasim jakými tchan vykládá a vysvětluje jak něco musím u dcery mi dokonce radil jak mám kojit :roll: :lol:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
10.11.17 16:33

@radkka no manžel ho vyhodil :lol: to je to stejné jakou vysvetluju ze dceru nemůžu koupat denně ze je pak osypana a ma silenou suchou kůži, no ale já prý MUSÍM :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.11.17 17:10
@Ennny píše:
@radkka no manžel ho vyhodil :lol: to je to stejné jakou vysvetluju ze dceru nemůžu koupat denně ze je pak osypana a ma silenou suchou kůži, no ale já prý MUSÍM :pocitac:

No, nezávidím ti hele :oops: :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.11.17 18:23

Já mám super tchyni vždy když potřebuji tak pohlídá nebo poradí. Nemůžu si stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová