Vztek dítěte 11 měsíců

Anonymní
12.6.24 14:02

Vztek dítěte 11m

Nevím, jestli je to nějaké období a nebo bych to měla nějak řešit. Mám syna 11m. Je narozen o 6 týdnu dříve. Tak do téměř 10m všechno ok ale za poslední dobu se začal dost vztekat. Ne Teda jen tak, musí to mít vždy nějaké odůvodnění, např. Že mu vezmu můj mobil, vysvětlím mu, že to není hračka a vezmu si ho. Chápu kdyby třeba chvíli brečel, musí nějak dát najevo, že se mu to nelíbí. Jenže on se začne vyloženě vztekat, zrudne, kope nohama, buší ručičkami do země, kdyz ho mám zrovna v náručí tak se prohýbá do luku. Většinou to řeším tak, že mu dám rychle něco jiného. Spíš řeším to, že když to udělal naposledy v herničce, ostatní se otaceli a koukali úplně zděšení. Jemu neukapne ani slze, vyloženě je vzteky bez sebe.
Spíš řeším, jestli je to běžné, přijde mi, že na tyhle reakce je dost malý? Zároveň vím, že děti v okolí, co jsou dříve narozené, dost často docházejí i k psychologovi, tak se bojím, jestli bych to neměla příště nahlásit třeba v rizikovce..
Manžel mi říkal, nechat ho vyvztekat, aby věděl, že mu to nepomůže ale to si myslím, že nemá smysl, sám z toho nemá asi rozum.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14379
12.6.24 14:09

Období prvního vzdoru, vítej v mateřství. A bude jen hůř. :mrgreen: Je to v tomhle věku úplně normální. Dítě si chce začít samo rozhodovat o určitých věcech. Pak přijde,,já sám”. Na druhou stranu v tomhle věku a ještě dalších pár let neumí ovládnout své pocity a vzhledem ke své povaze je projevuje. Ten projev se může u každého dítěte lišit. Některé se vzteká, další modrá a omdlévá, třetí je agresivní k sobě/ostatním/hračkám. Když tu emoci dostane ven a zpracuje, tak se uklidní. Našemu to v tom věku trvalo klidně i hodinu. A to několikrát denně. Vyrostl z toho. Chce to trpělivost, pevné nervy a být dobrým příkladem. My jsme třeba s manželem oba výbušní nerváci, tak co můžeme očekávat od našich dětí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
12.6.24 14:21

Syn mel jednou takovej hysterak, ze si sam ublizoval :( a kdyz jsem ho vzala do ruky tak me tak strasne kousnul, ze jsem tam mela ten kousanec videt jeste asi mesic :roll: ale tohle se nastesti stalo fakt jen jednou, jinak takovy to klasicky vztekani kdyz neco nemuze mit nebo neco nejde je taky na dennim poradku.. v zari mu budou dva roky. Co vim od kamaradek tak je to naprosto normalni, docela se mi to dari ukocirovat a předcházet tim ze ho zabavim necim jinym a nebo to proste ignoruju.. kdyz jsem zakazovala tak se to vzdy jeste zhorsilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.24 14:22

@Aduš8 je fakt, že manžel je taky nervak, ale pořád se mě to zdálo moc brzy 🫣 ale dobře, málo jsem si nastudovala (čti vůbec) 😁 fáze vývoje dětí, děkuji za uklidnění, že je to normál 😂

• Citovat
  • Upravit
53190
12.6.24 14:28

Je to úplně normální a běžné a z pohledů okolí si vůbec nic nedělej. Mě se dcera tak vztekala už v tomto věku, že kolikrát rudla a dusila se :lol: V tomto věku nemá cenu něco vysvětlovat, lépe pomáhalo odvést pozornost jinam a těm krizovým situacím předcházet. První testování nervů, za chvíli to přijde v plné palbě, neboj :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
12.6.24 14:35

Normální.
Dcera začala taky kolem těch 10-11m.
U ní nepomáhalo nic, jen ji prostě nechat dostat to ze sebe.
V tom věku to byla i hodinová záležitost.
Teď má 2,5r a jeden hysteráček denně ještě určitě proběhne, jen už naštěstí netrvá tak dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
12.6.24 15:09

Prostřední se vztekal v tomto věku tak moc, že ztrácel vědomí ;) a i to je normální. Je to takové první období vzdoru. Já odvádím pozornost jen někdy. Spíš se snažím vysvětlit, zamezit, ukázat co může dělat atd. A ano někdy je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
12.6.24 15:10

První mlátil hlavou o zem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie