Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
moje 27 měsíční dcera se poslední dva dny až nepříčetně vzteká (ne že by se předtím nevztekala,ale tak nějak v mezích),připadá mi až posedlá, ted jsem s ní po obědě ležela, ne a ne zabrat, potom začal víc a víc brečet, až řvát, natahovala nohy, pak že bolí břísko(ale to mi říká skoro pokaždé když brečí,neívm co je na tom pravdy), ptala jsem se na zoubky,říkala že nebolí, ale spíš mi to na ty zuby přijde. Zbývají jí poslední 4 stoličky, do pusy jí nevidím, tak se chci zeptat, jak jste prožívali poslední stoličky?? Nebo co to může být jiného? Včera to bylo to samé,akorát po odpoledním spaní, nemohla se utišit.
Ted jsem jí dala nurofen,protože už jsem nevěděla co…a už spí, jsem zvědavá,s jakou se vzbudí.
A ještě co je nejlepší na zuby? calgel, mundisal či babydent?
AHOJ,
přidávám, se
mám 26M dceru, odpoledne nechce spát, slintá, vztek,
vzdor,
pláč, smích, rýma, kašel, večer záchvaty pláče a myslím si, že jde o zuby, které nám chybí (4 stoličky). taky děkuji za tipy Iva
Ahojki, dcera kor. 6, 5 měsíce strašně pláče, ale už druhý den celý den, dneska byla na očkování a lékař se jí kouknul na zoubky a už má prý nateklé dásně, tak to může být z toho, ale ona prostě „řve“ nepřetržitě, dokud jí nenamažu Calgelem, pak po chvilce hned usne jako špalek, ale jakmile se probudí, zase strašný kravál, až jí stékají slzy po tvářích. Tohle je opravdu normální u zubů nebo na ní i něco leze? Nějak se mi to nezdá, ale nerozumím tomu, je to mé první mimčo…
jinak chladítka ani nic takového si du pusky nechce dát, jen pěst a dudlík…už jsem z toho docela vyčerpaná..
Prožíváme to samé. Sme stejně staří
Už 2 zuby máme. Teď se nám derou oba horní a možná i dolní dvojky. Používáme Calgel, a cucáme pěst
A když řveme tak to stojí za to. Malá teda ráda kouše i do kousátek, hlavně studených.
Skoro vůbec nespíme a pořád chceme být u maminky. Do toho ještě další zdravotní problémy. No je to na palici ![]()