vztekání

48
9.2.06 22:23

vztekání

Ahojky maminky…:o)
Potřebovala bych s něčím poradit…máme dva roky starou holčičku..poslední dobou se začína strašně vzteka…dostává úplný hysterický záchvat…třeba jen kvůli tomu, že nechce dom…a je schopná se klidně vztekat 20-30min…
už nevíme co s tím máme dělat…když jí chci uklidnit je to ještě horší…a když si jí nevšímáme…přestane až vysílením…a to mi připádá kruté.
Nevím si rady :o(

Prosím o každou radu…!!! … vážně si někdy připadám úplně bezradná

Děkujuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81
9.2.06 22:50

Ahoj Rozinko,
zkus se kouknout na starší diskuze, už jsme tady vzteklounky probíraly dřív.
Mám kamarádku, která má dcerku s podobnými hysterickými záchvaty jako má váš poklad a na tu zabírá tolik diskutovaná studená voda. Janička mívá záchvaty od malinka, teď bude mít pět let a ještě pořád se sem tam nějaký záchvat objeví. Nedávno jsem se ptala kamarádky, jak to řeší a říkala, že už si nevěděla rady, strčila malou do vany a osprchovala ji studenou vodou. Teď , když ji nějaký záchvat popadne stačí říct, aby si vlezla do vany a zklidní se. Ale to jde až se starším dítkem. Je to brutální, ale někdy už fakt nic jiného nepomůže…
Ale nejdřív bych určitě nezačínala tak drasticky, zkus jí do studené vody namočit jen ručky nebo otřít obličej. Tchyně pracovala v mateřské školce a když měly s některým dítětem podobný problém, omyly mu studenou vodou obličej. Na každé dítko to prý zabralo.
To ale nepoznala kamarádčinu dcerku, která je v hysterických záchvatech opravdu třída:(
Takže hodně zdaru se vzteklounkem a ať to malou brzy přejde!
 Ch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
9.2.06 23:08

charlieep děkujuuu mooc tu vodu vyzkouším, ale nením nevím :o)…
kolikrát mi jí je až líto když vidím jak je vysílená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
10.2.06 00:02

Podle své dcery usuzuju že vztekání kolem dvou let je úplně normoš. Nám nejvíc zabíralo:

• řešit jen opravdu důležité věci (aby člověk každou chvilku něco nezakazoval nebo nepřikazoval)
  • dost mi pomáhalo dávat vybrat , když jsem chtěla aby si dcera např nechala oblíct ponožky byl řev, když jsem se zeptala jestli chce ponožky s medvídkem s kočičkou nebo ty se sněhulákem, bylo to obvykle v klidu
  • na vlastní záchvaty vzteku mi nejvíc pomáhalo je úplně ignorovat, nevidět a neslyšet, po vyvztekání se chovat naprosto v klidu, normálně a laskavě, jako by se vůbec nic nedělo. Jen pokud si např. lehla na zem na přechodu pro chodce tak jsem ji poponesla na chodník, případně při spěchu na vlak či tramvaj jsem ji odnesla až do příslušného dopravního protředku, tam jsem se ji pokusila postavit a buď už byla v pohodě a nebo sebou ještě plácla na zem.
    Neboj v každým případě to přejde a budeš mít zas normální dítě, je to jen nácvik na pubertu :wink:
    Teď už mám zas poměrně sladkou holčičku, která dokonce i celkem dobře zvládla příchod sourozenečka :D
    Bludička + Kamilka + Janeček
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
10.2.06 00:06

Rozinko, já mám za sebou 1,5 roku kdy se malý vztekal několikrát denně ne 30-30 minut, ale 1,5 až dvě hodiny v tahu… Po konzultaci s dětským psychologem jsem zcela přehodnotila svůj výchovný postoj :) a od té doby máme pokoj. Ve velké zkratce - Ty rozhoduješ, jak to bude, takže bude po tvém. Dítě má právo se vztekat, ale je zbytečné, aby do vysílení křičelo a maminka si ho nevšímala, nebo ho za to nějak trestala nebo šupla pod studenou vodu - vztek je zcela přirozená emoce :) Takže - dítěti něco zakážeš/sebereš/uděláš co nechce - ono se vztekne - ty mu vysvětlíš, že to musí být tak a tak (samozřejmě mu to je putna, ale je to výchovné), taky mu řekneš, že chápeš, že se zlobí, ale nedá se nic dělat, protože je ještě malý a ty jsi velká a proto rozhoduješ. Pak je nejlepší dítě vzít do náruče a pochovat, dokud nepřestane plakat - tím ho ujistíš o své lásce přes to, že zrovna se zlobí. Tohle NENÍ rozmazlování. Rozmazlování by bylo, kdybys mu dovolila vše, na co si vzpomene přes to, že tobě se to nelíbí :) Musím říct, že od té doby, co tenhle přístup praktikujeme, neexistují vzteklé záchvaty delší než 2-3 minuty :) což je oproti 2 hodinám končícím skoro ve zvracení docela rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.06 15:38

moc děkuju…asi taky zkusím návštěvu dětského psychologa…jeliko na ní opravdu nezabírá asi nic…tu vodu jsem zatím nezkoušela.....Zuzanka se nevzteká..(hystericky) každý den zatím se nám to stalo asi 5-8…ale když si jí nevšímám…přestane vysílením.....když na ní mluvím..jako jako radí aprilmouse..tak je to snad ještě horší..mluvím k ní klidným tónem..hladím jí…vysvětluju že je malinká..že si nemůže dělat vše po svém stejně vysloveně řve!…tak ten psycholog asi bude jediné řešení
Tak nevím asi na to jdu nějak divně..:)
Ale děkujuuu:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.2.06 11:52

vztekání

Ahojky holky!
U nás je taky vztekání na denním pořádku.Sice to jsou jen chvilkové stavy,ale jsou!!Malý bude mít brzy 2roky a začne s tím,když mu řeknu,že něco nesmí.Lehne si na zem a začne „svou písničku“.
Asi mám na tom svou vinu i já,protože zjišťuju,že poslední dobou jsem hrozně nervózní a hrozně mě rozčílí,že mě neposlechne,když mu řeknu,že to nesmí.Pak se vzteknu,zařvu,když to nepomůže,tak dostane po ruce nebo na zadek.Když začne plakat,tak přijde za mnou,chce se mazlit a já si nadávám,že jsem na něj taková a brečím sním,protože mi to přijde líto.
Prostě mě rychle vytočí a mě to pak mrzí.Jdu na něho asi špatně,ale nevím,jak na něj správně.
Poraďte mi,co s tím.Jak na něj,aby poslechl a jak na mě,abych vydržela v klidu,nerozčílila se a nekřičela??
Díky za rady Míša

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí