Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamči,jak řešíte vztekání?
Malej mi včera při odpolední svačině předvedl pěkný tyátr,vztekal se,nechtěl jídlo.Udělala jsem to,že jsem ho dala dolů ze židličky,a nechala ho být,ať se vyvzteká.Po chvilce přestal-nevšímali jsme si ho.Jiné jídlo jsem mu nedala,další až za 2 hodiny večeři.
Ahoj, dělám to samé. Když se začne vztekat a nebo odmítat jídlo, tak na to fakt nemam nervy, jde dolů ze židličky a jídlo až se vyvzteká a bude mít opravdu hlad.
Pettulle píše:
Ahoj, dělám to samé. Když se začne vztekat a nebo odmítat jídlo, tak na to fakt nemam nervy, jde dolů ze židličky a jídlo až se vyvzteká a bude mít opravdu hlad.
Když už mi tečou nervy,tak ho bafnu,dám ho do děcáku,zavřu zábranu,aby neodlezl,a jdu dejchat za roh do vedlejší místnosti.
no já taky občas rozdejchávám a občas je mi to úplně jedno, by se člověk asi jinak zbláznil, jinak když už toho mam teda faaaakt dost, tak jde do postýlky chrnět, chvíli se vzteká a pak usne, ale budu ráda až bude umět mluvit aby řekl co se vlastně děje, tohle odhadování je hrůza.
Myslím, žes udělala to nejlepší, cos mohla
Tohle je jediný, co u nás jakž takž zabírá.
Ywett píše:
Myslím, žes udělala to nejlepší, cos mohlaTohle je jediný, co u nás jakž takž zabírá.
Bohužel na manželovi bylo vidět,že se mu to nelíbí,že ho nechávám bez jídla a řvát.Snažila jsem se mu vysvětlit,že to začíná období vzdoru,a že se to bude opakovat.Měla jsem obavy,aby mu nedal něco jíst-chvilku po krmení jsem šla pryč.
no ono by třeba bylo dobrý kdyby si ten chlap péči o dítě vyzkoušel, ten muj taky na mě koukal jak na blbce, ale když si to vyzkoušel, tak uznal, že to taková prdel neni a vzdal to.
Pettulle píše:
no ono by třeba bylo dobrý kdyby si ten chlap péči o dítě vyzkoušel, ten muj taky na mě koukal jak na blbce, ale když si to vyzkoušel, tak uznal, že to taková prdel neni a vzdal to.
Manžel se tedy dokáže o malého postarat,se vším všudy.Spíš to asi pramenilo z toho,že já jsem nervák,a manžel vše řeší v klidu.A taky se bál,že bude trpět hlady.
no tak u nás je to tak, že je veškerá péče na mě, tatínek se akorát pomazlí, pohrají si a tím to končí. Plínku už teda přebaloval - musel, ale jídlo připravit nedokáže, to musím vše přichystat a vysvětlit popř. napsat na lístek co a jak aby to nezapomněl a můžu jet.
Pettulle píše:
no tak u nás je to tak, že je veškerá péče na mě, tatínek se akorát pomazlí, pohrají si a tím to končí. Plínku už teda přebaloval - musel, ale jídlo připravit nedokáže, to musím vše přichystat a vysvětlit popř. napsat na lístek co a jak aby to nezapomněl a můžu jet.
Já vím,někteří chlapi halt na to moc nejsou ![]()
Jak trpět hlady? U plnýho talíře ještě nikdy nikdo hlady neumřel.
Podle mě dítě pravděpodobně zas takovej hlad nemá, když preferuje vztekání před jídlem. A dvě hodiny o hladu ještě nejsou tak hrozný.
U nás se jídlo nenutí, chceš jíst, jez, nechceš, tvůj problém, další jídlo v obvyklou dobu. Během vztekacího dne nedávám v žádnám případě nic (sušenky, křupky) mezi jídly. Nezdá se mi, že by byl Maty ohledně jídla bezproblémovej, ale osvědčilo se to.
Ywett píše:
Jak trpět hlady? U plnýho talíře ještě nikdy nikdo hlady neumřel.
Podle mě dítě pravděpodobně zas takovej hlad nemá, když preferuje vztekání před jídlem. A dvě hodiny o hladu ještě nejsou tak hrozný.
U nás se jídlo nenutí, chceš jíst, jez, nechceš, tvůj problém, další jídlo v obvyklou dobu. Během vztekacího dne nedávám v žádnám případě nic (sušenky, křupky) mezi jídly. Nezdá se mi, že by byl Maty ohledně jídla bezproblémovej, ale osvědčilo se to.
Takhle to přesně chci dělat!
Ty pravé vzteky teprve přijdou, počkejte za rok, za rok a půl
, to je něco
.
Adélky píše:
Ty pravé vzteky teprve přijdou, počkejte za rok, za rok a půl, to je něco
.
Jojo,já to tedy jen mlhavě tuším,válení po zemi apod.Už se na to těším
hlavně moje nervová soustava. ![]()
no tak to je mi také jasné. Mě dneska jídlo zase plival, ale nacpala jsem ho do něj, ale sušenku jsem mu za odměnu teda nedala, vždy dostane po obědě když ho hezky zbaští sušenku, ale když to nesní a nebo u toho zlobí, tak nic, vim, že zatim z toho nemá rozum, ale učit ho to takhle můžu, předchvílí zase hezky papal, tak jsem mu tu sušenku dala, ale jinak pokud hlad nemá a neřekne si o něj (zatím řvaní a brm brm k tomu) tak jíst nedostane a nebo když už vím, že dýl nejedl, tak to do něj zkouším nacpat, když má dost, tak mi lžičku odstrkuje.